kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 9:15 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Niestety maleństwa już odeszły.... :(

Nie dały rady, mimo karmienia co 2 godziny i stałej opieki.

Pani Dyrektor poinformowała mnie o nowych podrzutkach tak więc pojadę dziś po pracy zrobić zdjęcia i dowiedzieć się o nich jak najwięcej.

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Wto lip 27, 2010 9:36 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Niestety maleństwa już odeszły....

Tego się obawiałam :( Może chociaż te kolejne będą miały więcej szczęścia. Jak będą zdjęcia - będzie można im zrobić choć ogłoszenia. I może jakieś domki tymczasowe się znajdą :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto lip 27, 2010 9:59 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Pani Dyrektor mówiła, że te nowe mają miesiąc-dwa- jak pojadę to obejrzę i Wam powiem. Zobaczę w jakim są stanie itd i co ważne ile ich jest i co tam mają pod ogonkami.

Teba

Post » Wto lip 27, 2010 10:01 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

[quote="Teba"]Niestety maleństwa już odeszły.... :(

:placz: :placz: biedne

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 27, 2010 10:18 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

[*] biedne maluszki :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

bazyliszek

Od: Nie lis 15, 2009 11:33

Post » Wto lip 27, 2010 10:23 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba - naprawdę SUPER :!: Chyba umrę z ciekawości :P

CatAngel - to bardzo smutne. Najważniejsze, że Teba dziś pojedzie, zobaczy co tymi, które tam są. Pewnie też potrzebują pomocy. No i przede wszytkim pokazania się światu :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lip 27, 2010 14:47 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

:( biedne maleństwa :( mam nadzieje, że chociaż tym nieco starszym pomożemy
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lip 27, 2010 17:07 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Wróciłam!

Mam 1 dobrą wiadomość.

Jedną złą, jedną jeszcze gorszą i jedną przez którą łza kręci mi się w oku.

Dobra wiadomość:

Źle zrozumiałam Panią Dyrektor (albo ona nie do końca wiedziała) i z maluchów tematowych 1 zmarł, a trzy zostały wzięte przez jakąś Panią, która adoptowała (?) boksera.

Zła wiadomość
W schronisku jest 5 maluchów - dwa czarne, dwa buro białe, jedna czarno biała, oraz jedna cudowna czarna koteczka i jedna biało czarna

Jeszcze gorsza
Maluchy niby badał lekarz, ale 1 małe czarne (większe na oko 2 miesiące) ma koci katar i jest dzikie. Jedno maluteńkie czarne na oko ok. 4-5 tygodni wygląda na zdrowe i trzeba je na cito wyciągnąć (daje się łatwo złapać). Dwa biało-bure- też wyglądały kiepsko.

Czarna ok. roczna kotka CUDOWNA!!! mrucz, mrucz, mrucz i ocieranie się, CUDOWNA!! Zdrowa i cudowna, po sterylce

Biało czarna kotka dość płochliwa.

I coś mi się jarzy, ale pewności brak że jeszcze był biało-bury dziki podrostek ok. 3 miesięczny- zdrowy!!

Najgorsza wiadomość
Mała biało czarna kotka zamieszkała u mnie w łazience na DT! Charakter taki jak duża czarna, na oko zdrowa, ok. 2-3 miesięczna. CUDOWNA! DO pilnego oddania. I jest problem. Taki kociak to mało je, ale ja nie pracuje tylko jestem na stażu- mała podobno była szczepiona i odrobaczona, ale odrobaczyłam ją jeszcze raz (moje całe stado było w niedzielę odrobaczone). Rodzina mnie wykopie z tym kociakiem jak jej w jakieś 2 miesiące domu nie znajdę, więc błagam dziewczyny POMOCY!!

Teba

Post » Wto lip 27, 2010 17:37 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

:1luvu: aniele!!!

Gdzie ty mieszkasz? foty kici zrobisz, czy Ci zrobić?
od razu podrzucę Ci choć kilka puszeczek karmy...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lip 27, 2010 17:51 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Mieszkamy w Borowej Górze- to tak pomiędzy Zegrzem, a Serockiem. Mała jest cudna. Śpi grzecznie w łazience a jak wchodzę i się do niej odezwę to biegnie pełnym pędem i mruczy na całą wieś :)

Póki co staram się do niej nie wchodzić i daje jej ochłonąć, wszystko powąchać i zobaczyć jak jej pójdzie znajomość z kuwetą- niby w schronisku była, ale koty mają tam też wybieg z piaskiem więc nie wiem co woli, jak żwirek będzie be to przyniosę jej piasek z dworu.

Tajdzi- niby foty mogę zrobić, ale odwiedziny zawsze mile widziane :)

Póki co fotka ze schroniska, jak mała Szarlot(k)a okupuje moje kolano:
Obrazek

Zgrałam kilka zdjęć i chyba jutro (muszę jechać oddać transporter) wezmę kartkę i długopis i zrobię notatki. Jak wychodziłam to złapałam jeszcze małe czarne i oglądałam dokładnie- z jednego oka był ten wyciek. Na zdjęciach jednak widzę, że to dobrze nie wyglądało...

Dorosła trochę dzika biało-czarna, podrostek, maluchy:
Obrazek

Czarna CUDOWNA matkująco biało-burym:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malutkie czarne (to chyba dziewczynka):
Obrazek

Obrazek

Maluszki:
Obrazek

Obrazek

Biało-bure i większe czarne:
Obrazek

No i na tych zdjęciach 1 biało-bure zdaje się mieć ładne oczka.

Ten starszy czarny miał takie zaropiałe oczka, zaczerwienione i wychodzącą trzecią powiekę... Był mało kontaktowy więc nie mam żadnych zdjęć.

Padła też pierwsza propozycja imienia dla mojej DTczosowiczki- Szarlot(k)a

Teba

Post » Wto lip 27, 2010 22:46 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Rodzina mnie wykopie z tym kociakiem jak jej w jakieś 2 miesiące domu nie znajdę, więc błagam dziewczyny POMOCY!!

Ja podtrzymuję swoje ogłoszeniowe propozycje :P Robię ogłoszenia tylko na 20 portalach, ale pilnuję i odświeżam (przynajmniej na głównych), dopóki nie mam informacji, że maluch został adoptowany. Z Allegro jest gorzej, bo się nie lubimy :twisted: , ale dla takiej ślicznotki się ogarnę i przypilnuję :D

Zresztą dotyczy to wszystkich kociąt. Urody są wyjątkowej :1luvu: .

Jeśli uda Ci się, Tebusiu pojechać, zrobić notatki i osobne zdjęcia - poogłaszamy zdrowe.

Dla tych chorych musimy jakoś zorganizować pomoc - koniecznie :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro lip 28, 2010 6:12 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

jakie pięknoty :(
one tam nie mają szans :(
wszystkie są malutkie i adopcyjne, podrostek to taki powyżej pół roku ;) a tam kurdupelki :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lip 28, 2010 6:31 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Te maluchy w większości to takie dzikusy, więc sama nie dam rady zrobić im zdjęć a w schronisku nie bardzo mają czas żeby mi pozować z kociakami.

Takie bardzo kontaktowe to były Szarlotka i Cudowna Czarna, reszta to takie nie bardzo. Małe czarne udało mi się złapać bo jest naprawdę malutkie, reszta uciekała jak się zbliżałam, lub chowała tak że nie było ich widać :?

Pani Dyrektor mówiła, że w poniedziałek był weterynarz u maluchów i powiedział, że wszystkie są zdrowe- czarny większy maluch na moje oko nie był zdrowy. Wydaje mi się, że jedno małe biało bure wyglądało zdrowo i się bawiło (reszta raczej się chowała lub spała). Maluchy dobrze by było jak najszybciej wyciągnąć.

Dziewczyny ja pracuje w UM Legionowo więc jak będą ładne zdjęcia maluchów to postaramy się je wrzucić na stronę główną ( w każdym razie na starej stronie była taka zakładka- dowiem się czy na nowej jest). Mamy też w Legionowie prozwierzęcy serwis legio24.pl, którzy pewnie też pomogą i zamieszczą nasze maluszki.

Uważam, że trzeba jak najszybciej wyciągnąć Cudną Czarną roczną kotkę bo ona kocha ludzi. Oraz małe biało-bure, które jest raczej zdrowe tylko ciut zdziczałe. Malucha jak najszybciej póki nie ma tych wycieków z oczu.

TYMACZASEM:
u mnie w domu grasuje mrucząca krówka :1luvu: Szarlotka polubiła moją łazienkę, doszłyśmy do kompromisu co do miejsca do spania. Je ładne karmę saszetkową rozdrobnioną, suchą jej sypnęłam ale to chyba jeszcze nie na jej ząbki. Korzysta z kuwety z drewnianym żwirkiem (odkąd ją przywiozłam nie było kupy- martwić się?). Bawi się jak szalona i grasuje po całym domu, skacząc po moich psach :lol: Wczoraj usiadła mi na plecach, Cynamon podszedł zobaczyć co mi wyrosło, a Szarlotka zaczęła się o niego tak ocierać że prawie ze mnie spadła.

Wieczorem chodziła i zwiedzała całe mieszkanko na spokojnie, w końcu dotarła do sypialni i cicho miauknęła, odezwałam się i bach mam kociaka na poduszce, głośno mruczącego i układającego się do snu...

No i hitem jest wchodzenie do łazienki, kiedy była choć chwilę zamknięta, lub wracanie ze spaceru z psami- Szarlotka niczym samochód formuły 1, niemalże potykając się o te chude nóżki biegnie do mnie głośno mrucząc :1luvu:

Całkiem fajny z niej kociak :wink:

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 9:14 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Czy ktoś może pojechać ze mną i pomóc mi zrobić zdjęcia żeby łatwiej było ogłaszać maluchy i znaleźć im DS/DT???

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 9:40 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

kurde kurde kurde, czemu doba nie ma 48 godzin? :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]