Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 8:07 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przyłączam się do spóźnionych-zawstydzonych: Wszystkiego najlepszego Amiko6
:balony: :balony: :balony:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto lip 27, 2010 11:16 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:Przyłączam się do spóźnionych-zawstydzonych: Wszystkiego najlepszego Amiko6
:balony: :balony: :balony:

Dziękuję Cioteczko Pixie :D

Wczoraj Snejki bardzo mnie zaskoczył swoją odwagą.
Mimo całego rejwachu jaki był w moim pokoju dzielnie trwał i smacznie spał na "swoim prezesowskim fotelu" :twisted: :D .
Posterunek opuścił dopiero jak goście wyszli 8)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie sie 01, 2010 11:17 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Hop, hop!
Co słychać Kochani?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 01, 2010 23:15 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Erin pisze:Hop, hop!
Co słychać Kochani?

Raczej nic dobrego, wygospodarowałam trochę urlopu i na dobry początek taką wiadomość dostałam w piątek wieczorem:

"Witam Pani Anno mam ostatnio duży problem z Misiem znakuje każdą moją rzecz
zniszczył mi dwie pary butów za 200zł których nie da się wyczyścić spodnie
i jeszcze parę rzeczy innych. Zaczął załatwiać się w różnych miejscach
a szczególnie koło pralki w kuchni. Mam powoli tego dosyć już bo mój dom
zaczyna pachnieć jak kuweta za przeproszeniem. Według umowy jest możliwość
oddania i chciałbym z tego skorzystać, oczywiście wszystkie rzeczy które
otrzymałem z Misiem oddam

Marek pozdrawiam i czekam na odpowiedz "

Z rozmowy wynika, że trwa to od 2 miesięcy, podobno miał wykonane badanie moczu i wszystko było ok ale wyników nie mam bo pan M. je wyrzucił.
Poza tym Misio nagminie atakuje drzwi. Co prawda nie daje rady ich otworzyć ale potrafi skakać na klamkę przez długi czas i jest to bardzo męczące, szczególnie w nocy.

Teraz p.Marek jest z kotem u ojca na wsi i nie ma problemów. Ale niestety decyzja już zapadła, Misio wraca na moje pracowe podwórko.
Jako, że obecnie Misio przebywa w okolicach Chełma jutro będzie przebadany u moich wetów.
Jeśli okaże się, że jest chory, mam obiecane, że będzie leczony ale po moim powrocie do pracy i tak muszę go zabrać do siebie.

I tak super domek Misia, okazał się być kiepskim DS :( .
Obrazek

Amika6

Post » Pon sie 02, 2010 6:25 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

No tak, tak najlepiej - pojawił się problem, więc trzeba kota oddać :(
Ech, życie :(
Trzeba będzie poszukać Misiowi innego domku :ok:

Erin

Post » Pon sie 02, 2010 9:13 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dymek już u weta, niestety mocz nie złapany.
A ja siedzę jak na szpilkach i czekam na telefon.
Obrazek

Amika6

Post » Pon sie 02, 2010 9:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

O qurcze :evil:

Tak to jest z tymi domami, wydaje się być dobry, ale jak zacznie się jakikolwiek problem, to po co się wysilać, przecież można kota oddać :twisted:

Aniu, strasznie przykro, że Misiu musiał wrócić, bo trzeba wszystko zaczynać od nowa :( Trzymaj się!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sie 02, 2010 9:29 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Niestety, wciąż są ludzie, którym się wydaje, że zwierzę (a czasem też dziecko) jest zabawką, którą można oddać jak się nie poddaba albo się znudzi :(
Aniu, jesteśmy z Tobą :ok:
I za Misia :ok:

Erin

Post » Pon sie 02, 2010 9:39 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Jeżeli nic się nie wydarzyło w domu, to pewnie Misio ma problemy zdrowotne.

Przykro mi, że kocio musi wrócić. Wydawało się, że to był dobry dom. :|
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sie 02, 2010 10:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przykro mi :( Mam jednak nadzieję, że nie są to problemy zdrowotne a może jakiś bunt. Może coś się w domu zmieniło, może dłużej zostawał sam i tak zaczął reagować. Problemów zdrowotnych mu nie życzę. Szkoda kocinki :(

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto sie 03, 2010 22:17 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko i co z Dymkiem??? Jak badania??
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro sie 04, 2010 9:08 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Misio jest zdrowy jak rydz.

Już po wstępnym badaniu wet zadzwonił do mnie, że nie ma się czego przyczepić i wg niego jest zdrowy.
Mimo tego prosiłam o zrobienie pełnych badań. Są prawidłowe, więc kota już nie męczyli by zbadać mocz.

Przyczyna tkwi najprawdopodobniej w reakcji na znajomych p. Marka, którzy dosyć często tam bywają.
Mają koty niekastrowane i je rozmażają. Nie chcę się rozpisywać, ale to się nie zmieni a p.M. też nie zrezygnuje z tej znajomości dla Misia.
Poza tym wprowadza się do niego kolega, a po ostatnich wizytach którego sikanie się nasiliło. Nie wiemy co Miśkowi w nim nie pasuje, bo facet nie ma nic przeciwko zamieszkaniu z kotem, a i wcześniej Misio tak na jego wizyty nie reagował.
Możliwe też, że jest to reakcja na samotność (chociaż podobno tu nic sie nie zmnieniło i nie sam bywa dłużej niż kiedyś), bo od jakiegoś czasu bardzo usilnie próbuje sforsować drzwi.
Może jest jeszcze coś czego p. Marek nie dostrzegł albo mi nie powiedził (chociaż wydaje mi się, że rozmawiał ze mną dosyć szczerze).

Miałam nadzieję, że skoro u taty p. Marka takich wpadek nie było, to może starszy pan go zatrzyma na stałe. Niestety nie.
Tak więc Misio będzie tam tylko do końca przyszłego tygodnia, a jak wrócę do pracy to mi go odwiozą.

Nie wiem co mam zrobić, szukać nowego domu? A jak będzie powtórka z rozrywki jak tylko coś kiciowi nie podpasuje?
Myślałam o znajomej na wsi, ale oni mieszkają blisko szosy i nie bardzo chcą przygarniać kolejnego kota po ostatnich przeżyciach (a tam niewychodzenie kota jest nierealne).
Na razie chyba będzie urzędował na starych śmieciach razem ze Snejkiem.

Miałam takie ambitne plany na urlop i poszły się bujać ... już nic mi sie nie chce :(

Edit: literówki
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 9:55 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Śro sie 04, 2010 9:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu, przykro mi :(
Ale może tak będzie lepiej dla Misia, skoro teraz się tak stresuje.

Erin

Post » Śro sie 04, 2010 12:04 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu przykro mi bardzo :( Tak jak myślałam, coś mu nie pasuje. Bardzo mi szkoda Misia :(

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw sie 05, 2010 22:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 przykro mi ....
Tak to jest z DS :roll:
Jedni maja odwagę i kota oddadzą, a inni go na ulice wywalą i maja wszystko w nosie :evil:

Miś jest bardzo ładny :1luvu: wiec może jeszcze znajdzie swojego człeka.
Czego mu z całego serca życzę :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

[poprzednia][następna]