Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 23:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

echtom, my nie musimy stać na jarmarku wcale, to nie obowiązek, tylko szansa dla nas na grosz i rozpropagowanie naszej pracy. możemy stac tam 2 godziny, możemy stać kilka godzin w zależności ile uznamy za słuszne.
pytanie:
- czy warto inwestować 82 zł na załatwienie pozwolenia na zbiórki?
- czy będzie nas kilka i kto z kim stoi? dziewczyny z gdyni zapraszam na pogawędkę krótką w tym tyg i to dość szybko- trzeba ustalić pewne kwestie w związku z jarmarkiem, w środę wraca agnieszka l.- więc może w czwartek u mnie?
dwa:
obok punktu naszego musiałybysmy mieć jakis zaprzyjaźniony sklepik żeby zostawiać w nim materiały (katalog, ulotki, puszki) tak żeby każda zmiana miała z czego korzystać.
no i jak rozwiążemy sprawę stolika, krzeseł? nie możemy zostawić tego na ulicy tak po prostu, musiałybyśmy codziennie wozić ze sobą? jak np. menial przekaże stolik echtom, która nie ma samochodu? nie mamy namiotu, bez namiotu będzie lipa, bo w upale nie damy rady, a w deszczu zmokniemy poza tym bez namiotu będziemy wyglądać mało profesjonalnie......
zaczynam się zastanawiać czy po prostu nie podłączymy się pod stoisko vivy? bo oni prawdopod. zwiozą namiot ze stolicy.
nie wiem, nie podoba mi się to wszytko....nie mamy dobrego punktu, ogarna podobno to jakaś lipa, nie mamy grafiku, nie mamy jak sobie przekazywać stoiska, trzeba zapłacić kase za pozwolenie na zbiórki.
może damy sobie lepiej spokój?
ja sądziłam ze miasto nam dało cały namiot do użytku, a tu się okazuje że mamy po prostu kawałek placyku metr na metr na gołym betonie. nie mam pojęcia jak to ugryźć, jak zorganizować?

echtom podejdź jutro tylko dowiedzieć się o ten punkt, czy zmienią nam z ogranej na jakiś lepszy. musze przemyśleć to pozwolenie na zbiórki, jest jeszcze trochę czasu. to jest kwestia jednego dnia zatwierdzenie takiego dokumentu przez UM. ewa dziękuję ci za zainteresowanie tematem :ok: będziemy w kontakcie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lip 25, 2010 23:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

wklejam, bo obiecałam, ale nie widzę na to ani chętnych ani pieniędzy niestety.......

"Witam!

Przy plaży gdyńskiej, na terenie parku
przy restauracji "Kotwica" znajduje się stadko kotków, które wymaga
pomocy.
Zaglądam tam raz w tygodniu i je dokarmiam.
Niestety nie możliwości, żeby robić to częściej, a bywa tam od kilku do
kilkunastu kotów.
W tej chwili chyba są 2 kotki w ciąży, być może jedna z nich już urodziła.
Jedna z kotek, czarna jest w bardzo złym stanie, wychudzona, z bardzo
przerzedzoną sierścią spod której prześwituje czarna skóra.
Na zdrowej części ciała skóra pod futerkiem jest jasna.
(Koty znajdują się po lewej stronie od furtki , przy boisku.)

Czy była by możliwość pomocy tym kotom?"

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon lip 26, 2010 12:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja tez obiecałam że rozgłośnię problem.Starszy pan z Moreny który dokarmia koty prosi o pomoc dla trzymiesiecznego kociaka maluch nie ma matki jest sam potrzebny DT .Kociak przebywa w Gdańsku przy ul.Wałowej niedaleko jakiejś placówki dla młodzieży tak zrozumiałam.Tam jest chyba niezbyt bezpiecznie dla kociaka.Gdyby ktoś chciał pomóc podam nr tel pana na PW.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon lip 26, 2010 23:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tak i jeszcze strasza pani z gdyni znalazła kokę domową z obróżką, tygryskę, kicia jest miła ale nie dogaduje sie jednak z jej kotem- prosi o pomoc w wyadoptow. dorosłej kici.

maskara...same zgłoszenia :|

miasto nie da innego punktu niż punkt na ogarnej w gdańsku na jarmarku, echtom wydeptała wszystkie ścieżki, nie ma takiej możliwości. jeżeli viva przyjedzie, to wykupi sobie stoisko na długiej, nie chcą tego na ogarnej, wiec możemy codziennie stać z nimi, i tak będzie lepiej. będą codziennie z mojego domu wozic katalog, ulotki, puszkę a my tylko będziemy przychodzić do nich na zbiórki. nie widze nas na samodzielnym stoisku. jeżeli oczywiście viva przyjedzie. czekam na decyzję, w razie czego uderzamy z pozwoleniem o zbiórki publiczne do um- echtom pomoże ze złożeniem juz gotowej dokumentacji.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon lip 26, 2010 23:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

czy ktos umie pomóc??????????:

"Witajcie,

proszę uprzejmie o informację, w jaki sposób najlepiej, skutecznie i sprawnie, zarejestrowac się, jako karmicielka kotów?
Do jakiej komórki w urzędzie się zgłosić? Lepiej w Gdańsku, czy Gdyni+
Może wiecie, czego należy unikać, z kim się nie kontaktować, itd?
Mieszkam w Pruszczu, ale od lat zajmuję się kotami wolnobytującymi. Od 2 lat jestem związana ze stadem na Przymorzu, obok zakładów samochodowych Bimet.
I po prostu nie mam już skąd brać pieniędzy na sterylizacje. Nie jestem karmicielką, tym zajmują się 3 inne Panie, ja jestem od łapania, leczenia, sterylek, adopcji i walki z władzami zakładu. Moje prywatne pieniądze skończyły się już dawno. Sama mam stado 7-osobowe w domu.

Jest tam dramatyczna sytuacja, gdyż tegoroczną wiosną udało mi się wysterylizować tylko 5 kotek, a pozostało ich jeszcze ponad 10 i ok 4 kocury.
Maluchom ktoś ostatnio odrąbał główki.

Jeśli macie jakiś inny pomysł na kontakt z miejscem, które mogłoby płacić za sterylki, będę wdzięczna.
Kiedyś, pracując w Trójmiejskim Patrolu Obrony Praw Zwierząt, kontaktowałam się telefonicznie z Sabinką, ale nie mam już do Niej aktualnego nr tel.

Czekam na informacje
i wspieram Was w Waszych działaniach - naprawdę wspaniale działacie, Dziewczyny!

Agata "

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 27, 2010 0:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:czy ktos umie pomóc??????????:

"Witajcie,

proszę uprzejmie o informację, w jaki sposób najlepiej, skutecznie i sprawnie, zarejestrowac się, jako karmicielka kotów?
Do jakiej komórki w urzędzie się zgłosić? Lepiej w Gdańsku, czy Gdyni+
Może wiecie, czego należy unikać, z kim się nie kontaktować, itd?
Mieszkam w Pruszczu, ale od lat zajmuję się kotami wolnobytującymi. Od 2 lat jestem związana ze stadem na Przymorzu, obok zakładów samochodowych Bimet.
I po prostu nie mam już skąd brać pieniędzy na sterylizacje. Nie jestem karmicielką, tym zajmują się 3 inne Panie, ja jestem od łapania, leczenia, sterylek, adopcji i walki z władzami zakładu. Moje prywatne pieniądze skończyły się już dawno. Sama mam stado 7-osobowe w domu.

Jest tam dramatyczna sytuacja, gdyż tegoroczną wiosną udało mi się wysterylizować tylko 5 kotek, a pozostało ich jeszcze ponad 10 i ok 4 kocury.

Jeśli macie jakiś inny pomysł na kontakt z miejscem, które mogłoby płacić za sterylki, będę wdzięczna.
Kiedyś, pracując w Trójmiejskim Patrolu Obrony Praw Zwierząt, kontaktowałam się telefonicznie z Sabinką, ale nie mam już do Niej aktualnego nr tel.

Czekam na informacje
i wspieram Was w Waszych działaniach - naprawdę wspaniale działacie, Dziewczyny!

Agata "

jak się zmniejszy dlug w Kasie Kastracyjnej- pomożemy :) tak samo ze zgłoszeniem z okolicy plaży- ciężarne pewnie na krechę trzeba będzie zrobić, się zbierze - się zwróci...

a co do samej rejestracji nie pomogę, gdyż się nie orientuję :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 0:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jak nam się uda wyhaczyć te miejskie sterylizacje, kastracje to przechodze na emeryturę w PKDT...jestem wykończona tym projektem :?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 27, 2010 7:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:czy ktos umie pomóc??????????:

Sabina - proszę podaj mi kontakt do tej pani. Wygląda na to, że są jeszcze sterylki bezpłatne w Gdańsku (w każdym razie tak wynika z informacji na stronie schroniska Promyk), ja te sterylki mogę podpisać.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto lip 27, 2010 7:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sterylki na ten rok już się skończyły w Gdańsku :( info na stronie Promyka jest nieaktualne......
Jako opiekun społeczny w Gda trzeba się rejestrować w Urzędzie Miejskim w Wydziale Środowiska, aczkolwiek można również oddawać kotki na sterylki na upoważnienie od Opiekunów Społecznych, ja takowe miałam od Agi Marczakowej i obyło się bez komplikacji... kocurów nie przyjmują na te darmowe...z UM
Jedyna szansa dla tej Pani w tym roku to tańsze sterylki u wetów związanych z PKDT...

Ja również mogę kilka dni w tyg. stać na Jarmarku, idealnie z kimś do spółki bo nie mam doświadczenia w takich "akcjach"
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lip 27, 2010 7:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

XAgaX pisze:
sabina skaza pisze:a co do samej rejestracji nie pomogę, gdyż się nie orientuję :(

W UM w Gdańsku zajmuje się tym p. Jacek Mikołajewski z Wydziału Gospodarki Komunalnej. Można zadzwonić na nr 58/323-61-11 i zapytać, czy rejestruje też karmicieli z Pruszcza.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 7:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:Kinga masz odpowiedź na swój list o kwestę, i jeszcze raz sie potwierdza, że musimy mieć pozwolenie z um gdańska na zbiórki publiczne:

" Witam Państwa !

To co robicie Państwo jest w naszym odczuciu wspaniałe, piękne. Z wielką radością przyjmiemy Was na naszej wystawie, ale od lat współpracujemy z Sopockim Schroniskiem. W tym roku już zaprosiliśmy Panią Majewska z Jej ekipą na kwestę w czasie wystawy. Jak to pogodzić ? Nie wiem co odpowiedzieć Państwu, Dwie ekipy kwestujące?

Proponujemy kwestę 1 sierpnia w czasie Jarmarkowego Pokazu Kotów w Strzelnicy św. Jerzego tuż przy Złotej Bramie

w godz.12,00 do 18,00. Zapraszamy. Proszę o formalne załatwienie zgody na kwestę."

A ta sprawa jest aktualna czy nie?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 9:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

W Gda nie ma już darmowych sterylek wedle mojej wiedzy, jeśli ktoś ma jakieś info że gdzieś są, to b. proszę o info.
My tu we wrzeszczu ciachamy za prywatne pieniądze, to co najpilniejsze, niestety nie mamy innego wyjścia, co gorsza ciągle dowiaduję się o kolejnych kocicach :x .
W lipcu już tyle kasy wydałam na wetów na koty z dworu i na tymczasy, że na urlop chyba jadę na żebry, i tak planujemy spać w samochodzie lub namiocie to nie bedzie b. drogo, może TŻ coś zarobi przed wyjazdem, bo ja się spłukałam.

Bardzo liczę na te sterylki darmowe dla Gdyni, może chciaż u nas da się trochę ogarnąć sytuację, chociaż w kilku miejscach.

Dziś rano szłam do jakiegoś biura na terenie Parku Naukowo Technologicznego w Redłowie, przy budce portiera od str ul. Stryjskiej mieszka w budce bura kocica z kilkoma odchowanymi około 3 mies. cudnymi kociętami :x Trzeba ją ciachnąć koniecznie i kociaków tam szkoda ale nie mam żadnego pomysłu co z nimi zrobić, mam już pod opieką 3 inne mioty kociąt, które dokarmiamy i leczymy na dworzu i wprost z podwórka szukamy im domów bo nie mamy gdzie ich umieścić :? .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 27, 2010 11:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dzwoniła do mnie (nie wiem skąd tyle ludzi ma telefon do mnie) jakaś pani z Wrzeszcza, ul. Grażyny.
Pytanie: "Czy to ośrodek adopcyjny? Czy pani bierze kociaki z ulicy i znajduje im domy?"
Powiedziałm jej jak wygląda sytuacja, że owszem biorę tyle ile mogę, i na ile mi pieniędzy starcza. Pani, pytała czy ma dzwonić do PKDT, powiedziałam że u wszystkich w pkdt sytuacja jest ciężka.
Pani: "Aha, to panie jesteście w takiej sytuacji jak ja"
Pani bardzo świadoma, sterylizuje podwórkowe kotki, kociakom znajduje domy mam nadzieję, że sobie poradzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 27, 2010 11:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Ja tez obiecałam że rozgłośnię problem.Starszy pan z Moreny który dokarmia koty prosi o pomoc dla trzymiesiecznego kociaka maluch nie ma matki jest sam potrzebny DT .Kociak przebywa w Gdańsku przy ul.Wałowej niedaleko jakiejś placówki dla młodzieży tak zrozumiałam.Tam jest chyba niezbyt bezpiecznie dla kociaka.Gdyby ktoś chciał pomóc podam nr tel pana na PW.

Pan znowu dziś do mnie dzwonił błagał o pomoc dla kociaka boi się że samochody go rozjadą matka tego kociaczka porzuciła go. Starszy pan jest z Moreny a kociak jest na Wałowej.Jeżeli ktoś miałby miejsce bardzo proszę dajcie mi znać.
Na Morenie są dwie kotki do sterylki ich kociaki są u mnie i u Magdy z Gdańska.
W Rumi sa trzy kotki które mają 15 kociąt pani błaga o pomoc w sterylce bo nie daje rady wykarmić tyle kotów.
W pobliżu mojego osiedla jest też dużo kotek do wysterylizowania tyle tego wszystkiego że nie wiadomo za co się zabrać brak kasy i brak samochodu.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto lip 27, 2010 11:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

echtom pisze:
sabina skaza pisze:Kinga masz odpowiedź na swój list o kwestę, i jeszcze raz sie potwierdza, że musimy mieć pozwolenie z um gdańska na zbiórki publiczne:

" Witam Państwa !

To co robicie Państwo jest w naszym odczuciu wspaniałe, piękne. Z wielką radością przyjmiemy Was na naszej wystawie, ale od lat współpracujemy z Sopockim Schroniskiem. W tym roku już zaprosiliśmy Panią Majewska z Jej ekipą na kwestę w czasie wystawy. Jak to pogodzić ? Nie wiem co odpowiedzieć Państwu, Dwie ekipy kwestujące?

Proponujemy kwestę 1 sierpnia w czasie Jarmarkowego Pokazu Kotów w Strzelnicy św. Jerzego tuż przy Złotej Bramie

w godz.12,00 do 18,00. Zapraszamy. Proszę o formalne załatwienie zgody na kwestę."

A ta sprawa jest aktualna czy nie?

Hmm chyba aktualna ale musimy mieć zgodę na zbiórkę w Gdańsku.Dała byś radę załatwić zgodę na zbiórkę w UM w Gdańsku ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]