Onza - na koślawych łapkach! dużo foto i chyba dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 14:57 Onza - na koślawych łapkach! dużo foto i chyba dom :)

Witam,

od razu przechodząc do rzeczy:
Onza ma około 3 tygodni, absolutnie nie powinien być już bez mamy. Życie jak zwykle zakpiło, nie dość że musi radzić sobie sam, to spędził dodatkowo kilka nocy na totalnie zasiusianym ręczniku i m a odparzenia na łapkach. Na dodatek tylne nóżki albo są uszkodzone (chociaż raczej jest to już złamanie stare (sic!)), albo tylko kwestia niedożywienia.

Bo jedynym co Onzio w brzuchu miał, to robaki.
Aktualnie łapki się goją, moszna zagojona (bo też miał rozwaloną, bardziej to otarcie niż rana było, w każdym razie już po strachu), tylne nóżki co jakiś czas w biegu postawi już prawidłowo.

Robali się wyzbywamy, więc ciut jedzenia dochodzi do zwierza. Mięśnie rosną w oczach.

Jest bardzo odważny w stosunku do dwóch moich dorosłych Kastratów, więc z innymi kotami na pewno nie będzie problemów.

Problem wygląda tak, że wzięłam Onzę na weekend do domu dla podleczenia łapek. Udało się. Od jutra wracam do pracy, biorę malucha ze sobą (praca = praktyki w lecznicy) i tam maleństwo powinno zostać. Nie wiem na ile dam radę go zostawić ;(

W środę wyjeżdżam, powrót planowany w następną środę. Nie mam komu Onzy zostawić. Nikt się maluchem nie zaopiekuje. Jeżeli zostanie w lecznicy, po najdalej trzech dniach trafi do schroniska. Do Orzechowiec.

Proszę o pomoc. On prawdopodobnie da sobie radę w bidulu, ale dopiero za dwa, trzy tygodnie. Teraz jest za mały, musi jeść kilka razy dziennie, więcej doprowadzi tyko do biegunki. Nie mówiąc o tym przejściowym (jak mam nadzieję) kalectwie.

Czy znajdzie się dom tymczasowy/stały w okolicach Przemyśla czy Podkarpacia? Proszę, pomóżcie. Wszelka pomoc ważna, ogłoszenia, podlinkowywanie znajomym.

Onzio to śliczna i urokliwa krówka, nieziemsko łowna bo już polować próbuje. Pomocy, rady potrzebuję. A Onza domu.

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
Sheyren
Ostatnio edytowano Wto wrz 07, 2010 10:55 przez Sheyren, łącznie edytowano 2 razy

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Nie lip 25, 2010 19:47 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

moge zrobić ogłoszenie na gumtree i szerloku jak znajdę chwilkę tylko więcej zdjęć by się zdało :kotek: daj nr kontaktowy do siebie i maila to zaraz zrobię ogłoszenie
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie lip 25, 2010 22:24 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

PW juz idzie. zdjec bedzie wiecej, obiecuje jutro pomiedzy jednymi a drugimi obowiazkami porobic ;)

pozdr
Shey

Sheyren

Post » Pon lip 26, 2010 4:59 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lip 26, 2010 8:46 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

sliczny maluch, taki ufny :)

trzeba zrobic wiecej ogloszen na innych portalach..
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon lip 26, 2010 8:50 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

:!: DT/DS
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lip 26, 2010 8:54 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

no to jeszcze tu można porobić troszkę ogłoszeń :D żeby kociakowi się udało :kotek:

http://www.e-zwierzak.pl
http://www.pupile.com
http://www.twoje-ogloszenia.pl

:mrgreen:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lip 26, 2010 9:31 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

on sie nie nadaje do schronu, bedzie tesknil :cry:
ObrazekObrazek

77renifer

Post » Pon lip 26, 2010 10:04 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

maluszek czeka na domek :!:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lip 26, 2010 21:23 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

hoph op
ObrazekObrazek

77renifer

Post » Pon lip 26, 2010 23:58 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

Poradzenie sobie z kocurkiem i resztą zwierzat dzisiaj w lecznicy bylo ponad moje sily, co zaowocowalo zdarciem strupa z moszny i moja panika wypadajacych jader.
Na szczescie wszystko w porzadku.

Znalazlam opiekunke dla Onzy na tydzien kiedy mnie nie ma - postaram sie Madzie poprosic o wrzucanie jakis informacji o maluchu tutaj, w temacie. Zeby sie utrzymal a Onzio mial szanse... :)

Chodzi lepiej, jedzenie doszlo tam gdzie powinno. W ogole zrobil sie z niego rozkoszny kociak, caly czas zabiegajacy o uwage i zabawe, a do tego zaczepiajacy moje dorosle koty (ktore znosza to skrajnie roznie.

Foto jest mu zrobic cholernie ciezko, bo czas dopiero wieczorem, pomieszenia ciemne, fleszem po oczach nie wypada.... ogolnie przepraszam. Ale tak zeby zdac relacje:

To jest mały Bulwa. Nadyma sie, kiedy jest zadowolony - po jedzeniu, udanym polowaniu, jak zasypia.

Obrazek

Bywa melancholijno ciekawski, zwlaszcza tylem

Obrazek

Tak mi meczy ogon Bricona, ktory to (kocur, nie ogon) znosi to w sposob anielsko cierpliwy

Obrazek

Jedno jedyne jednak z fleszem. Niebiesiutkie oczyska jeszcze totalnie. Chociaz i tak dorosle wyszedl

Obrazek

Darcie ryja, bo glodnym

Obrazek

i dalej....

Obrazek

I jeszcze zeby uzmyslowic mniej wiecej jaki problem jest z nozkami:

Obrazek

Pociaga czasami wierzchnia strona stopy po podlodze, ale mam niemalze pewnosc ze jest to kwestia nie nerwowa, a wspomnianych zanikow miesniowych.

Jezeli nie wolno tylu zdjec wrzucac - prosze, niech ktos mi zwroci uwage, bo pojecia o tym nie mam, a juz sie stresuje ;)
Przydalaby sie ladna pogoda na zdjecia w plenerze, tylko cos chwilowo jakby brak. Mam nadzieje zdarzyc zrobic cos juz wnormalnym oswietleniu.

Pozdrawiam wszystkich
dalej mam nadzieje na rozreklamowywanie kota po portalach
Shey

Sheyren

Post » Wto lip 27, 2010 0:04 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

fajny maluszek,oby domek znalazł :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 27, 2010 0:14 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

Dodalam ogloszenia na wszystkie podane przez Was adresy procz pupili, bo nie ogarniam tego portalu.
Dzialamy, jak mam nadzieje :)

pozdr
Shey

Sheyren

Post » Wto lip 27, 2010 7:16 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

:catmilk: śliczny koteczek :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lip 27, 2010 10:17 Re: Onza - na koślawych łapkach szuka domu!

Sheyren pisze:Obrazek

Pociaga czasami wierzchnia strona stopy po podlodze, ale mam niemalze pewnosc ze jest to kwestia nie nerwowa, a wspomnianych zanikow miesniowych.

Jakie biedne te łapulki, wycierpiał się maluszek, żeby szybciutko znalazł kochający domek. :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[następna]