ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 20:51 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

więc tak- jeśli znajdzie się pręgowana mała dziewczynka to poróbcie jej jak najwięcej fot. Koleżanka (właściwie koleżanka mojej mamy, ale ze mną też się dogaduje) deklaruje dom dla dziewczynki pręgusi na wrzesien. Koniecznie dziewczynka i koniecznie pręgusia.

Kociak miałby mieszkać z psem, więc jakby się udało, żebyś ją ze dwa-trzy tygodnie u siebie miał (na tak zwanym DT, to świetna fucha :mrgreen: ) żeby z psem oswoić to by było idealnie.

W kwestii przyszłego transportu kociaka to mam namiary na 2-3 osoby które kursują warszawa-trojmiasto, więc coś się wymyśli. Zresztą koleżanka mobilna to zapewne na odbiór z grilem mazurskim dałaby się namówić.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 26, 2010 21:27 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

To może kilka szczegółów umówionych z Vegą (dokładne terminy podamy po ustaleniu):
- w sierpniu (w pierwszych dwóch tygodniach) odbędzie się wizja lokalna przy wykorzystaniu wiedzy lokalnego veta/vetki, gdyż piszący nie jest w stania racjonalnie ocenić sytuacji. Jakby się ktoś chciał przyłączyć do oglądu (zakończonego ogniskiem), to proszę o kontakt na PW;
- w drugim tygodniu sierpnia sieci pojawią się foty kotów małych, a także dużych i liczymy na ogromne zainteresowanie oraz niemałą kolejkę. Zastanawiamy się nawet czy nie wprowadzić kartek na koty, a co najmniej listy społecznej;
- w sierpniu (pewnie w ostatnim tygodniu) będzie bardzo wielka prośba o przetrzymanie w Wawie od np. poniedziałku do piątku 3 kotek i jednego kocurka, a może ktoś się zakocha się w nich i znajdą kochający dom
- za pół roku odbędzie się pewnie łapanka, ale na dwie lub trzy tury (poprosimy o pomoc doświadczonych kotołapaczy) i wtedy znów do zaprzyjaźnionych i chętnych kocich mam i tatusiów będziemy chcieli przechować maluchy (będą miały kole 1/2 roku więc nie takie znów maluchy);
- rozpuszczam wici i proszę o kontakt na PW osoby zainteresowane udziałem w akcji
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Pon lip 26, 2010 21:30 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Poker71 pisze:więc tak- jeśli znajdzie się pręgowana mała dziewczynka to poróbcie jej jak najwięcej fot. Koleżanka (właściwie koleżanka mojej mamy, ale ze mną też się dogaduje) deklaruje dom dla dziewczynki pręgusi na wrzesien. Koniecznie dziewczynka i koniecznie pręgusia.

Kociak miałby mieszkać z psem, więc jakby się udało, żebyś ją ze dwa-trzy tygodnie u siebie miał (na tak zwanym DT, to świetna fucha :mrgreen: ) żeby z psem oswoić to by było idealnie.

W kwestii przyszłego transportu kociaka to mam namiary na 2-3 osoby które kursują warszawa-trojmiasto, więc coś się wymyśli. Zresztą koleżanka mobilna to zapewne na odbiór z grilem mazurskim dałaby się namówić.

Super, dzięki :1luvu:
A Pokerku, kolorek nie ważny?, pręgi wystarczą? i jak na Wszystkich Świętych rozpoznać u 2-3 miesięcznego zwierzęcia płeć?

Ludziska - aukcja rozpoczęta!!!! :ok:

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:04 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Super, dzięki :1luvu:
A Pokerku, kolorek nie ważny?, pręgi wystarczą? i jak na Wszystkich Świętych rozpoznać u 2-3 miesięcznego zwierzęcia płeć?

kolorek srebrny lub szary, raczej bez rudego.

a co do pci... raczej bez wszystkich świetych (słabi z nich łapacze no i spory tłum) na wizji złapta co w pręgi i do weta na przegląd :mrgreen:
chyba że dziewczyny na miejscu będą się umiały poznać (ja na przykład nie umiem)

daj znać czy piszesz się na oswajanie kociaka w domu z psem :1luvu:

Poker71

Post » Pon lip 26, 2010 22:07 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

a mam wybór, oswoję jak umiem, nawet szczekać będzie i aportować.
Jak porobię foty to mi powiedz, którego

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:11 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:a mam wybór, oswoję jak umiem, nawet szczekać będzie i aportować.
Jak porobię foty to mi powiedz, którego

Od razu naucz przynosic zestrzelone kaczki, ze środka jeziora :lol:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon lip 26, 2010 22:12 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

tylko się boje, żeby mi kotek mojej jamniczki nie zjadł

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:14 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:tylko się boje, żeby mi kotek mojej jamniczki nie zjadł

Kup mu kaganiec :mrgreen:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon lip 26, 2010 22:16 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

że kotu???????????

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:17 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:To może kilka szczegółów umówionych z Vegą (dokładne terminy podamy po ustaleniu):
- w sierpniu (w pierwszych dwóch tygodniach) odbędzie się wizja lokalna przy wykorzystaniu wiedzy lokalnego veta/vetki, gdyż piszący nie jest w stania racjonalnie ocenić sytuacji. Jakby się ktoś chciał przyłączyć do oglądu (zakończonego ogniskiem), to proszę o kontakt na PW;
- w drugim tygodniu sierpnia sieci pojawią się foty kotów małych, a także dużych i liczymy na ogromne zainteresowanie oraz niemałą kolejkę. Zastanawiamy się nawet czy nie wprowadzić kartek na koty, a co najmniej listy społecznej;
- w sierpniu (pewnie w ostatnim tygodniu) będzie bardzo wielka prośba o przetrzymanie w Wawie od np. poniedziałku do piątku 3 kotek i jednego kocurka, a może ktoś się zakocha się w nich i znajdą kochający dom
- za pół roku odbędzie się pewnie łapanka, ale na dwie lub trzy tury (poprosimy o pomoc doświadczonych kotołapaczy) i wtedy znów do zaprzyjaźnionych i chętnych kocich mam i tatusiów będziemy chcieli przechować maluchy (będą miały kole 1/2 roku więc nie takie znów maluchy);
- rozpuszczam wici i proszę o kontakt na PW osoby zainteresowane udziałem w akcji

Czy planowane są jakieś kastracje? A jeśli tak, to kiedy?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 26, 2010 22:22 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

To szczegóły, które prowadzi Vega. Ma się skontaktować z kim trzeba. Nie zostałem (jako nowicjusz) wtajemniczony, ale chęć jest taka, żeby cała gromada została wysterylizowana/wykastrowana

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:26 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Chodzi mi o te dorosłe kotki, które Ci się rozmnożyły. Trzeba je ciachać szybko, bo mogą urodzić kolejne kociaki (szybko - nierzadko kotka jeszcze karmi małe, a już jest w kolejnej ciąży).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 26, 2010 22:28 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Tego się już od Was nauczyłem. Matki i wujek oraz ciotka (też matka) pójdą pod nożyk, jak tylko spece stwierdzą, że już nie muszą karmić

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:30 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

To pewnie jeszcze w sierpniu

przeplyw

Post » Pon lip 26, 2010 22:37 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Tego się już od Was nauczyłem.

paczajta jaki zdolny no :lol:

a niektórym latami się wtłacza i nie wchodzi, no!

Poker71

[poprzednia][następna]