Moderator: Moderatorzy
miklosz pisze:Jeszcze raz proszę osoby, które orientują się w normach kreatyniny. Wyniki dostałam telefonicznie, dlatego nie wiem jak z tą normą.. mocznik 115 mg/dl (taka jednostka była w poprzednim badaniu, stąd wiem), kreatynina 10 - robiona 1-szy raz. Znalazłam informację, że norma to 1,0 - 1,8 mg/dl. Jeśli tak, to 10 to bardzo dużo...
Gedo pisze:trisssm, wydaje mi się że przy takim wysokim poziomie fosforu ipakitine jest za słaba, poza tym właśnie ipakitine może powodować uczulenie o którym piszesz.
Alusal jest lepiej tolerowny przez koty i silniej wyłapuje fosfor a więc skuteczniej obniża jego poziom - może spróbuj przejść na niego? tylko pamiętaj że alusal upośledza wchłanianie innych leków i przydałoby się robić 2 godziny przerwy między podaniem jedzenia z alusalem a pozostałymi lekami.
te kroplówki są z glukozą?
pozostałe płyny mogą śmiało wisieć do zużycia, byleby nie na słońcu i w temp poniżej 25 stopni.
jak będziesz zamawiać azodyl to zwróć uwagę na sposób i czas transportu - musi być w warunkach chłodniczych co jest szczególnie ważne teraz, kiedy są rekordowe upały.
A jaki poziom sodu macie? Czy masz też wartości referencyjne (brzegowe)? - wg prof. Winnickiej, czy własne wyniki labu?Gedo pisze:my zbijamy poziom sodu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 250 gości