do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 18:33 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

A ja to wolę rzeczywiście pomagać niż "hopać". :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lip 25, 2010 18:36 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:
taizu pisze:A może by tak zapytać uczestników forum, żby demokratycznie było?

A niby dlaczego pytać? 8O

Forum miau nie jest dobrem danym wszystkim chętnym przez Matkę Naturę na zawsze.
Jest czyjąś własnością, utrzymywaną za prywatne pieniądze.
Jego właściciel ma niezbywalne prawo autorytatywnie narzucić zasady, na jakich można z tego forum korzystać.
Jeśli użytkownik ich nie akceptuje - może znaleźć sobie inne miejsce w sieci.
W internecie na pewno znajdzie się wszystko dla wszystkich.

Racja .
Tyle, że w kwestii upowania nie ma żadnych zasad :( .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 25, 2010 18:39 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Agneska pisze:A ja to wolę rzeczywiście pomagać niż "hopać". :mrgreen:

Fakt, ale czy nie używałaś hopania albo nie pomagałaś, bo ktoś hopał? Z ostatniego tygodnia przykłady?
Ostatnio edytowano Nie lip 25, 2010 19:01 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lip 25, 2010 18:49 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Dowcip polega na tym, że upowanie raz jest dobre a raz złe .
Wszystko zależy od tego, czy moderator uzna, że wątek, który podnosisz jest ważny i pilny.

A jego ocena może być diametralnie różna od Twojej.
Obrazek

Mulesia

Post » Nie lip 25, 2010 19:34 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Cóż, regulamin miau stanowi:
"10. Administracja Forum zastrzega sobie prawo do podejmowania indywidualnych decyzji w zakresie korzystania z Forum."

Każdy użytkownik, rejestrując się na forum, zaakceptował zasady regulaminu.
Każdy z moderatorów podejmuje decyzje zgodnie z własną oceną sytuacji, z najlepszą wolą służenia społeczności miau.
Ze względu na duże rozmiary forum i wielka liczbę użytkowników nie ma możliwości indywidualnego konsultowania każdej decyzji moderatorskiej, szczególnie poddawania jej pod ocenę szerokiego grona forumowiczów.

A z długiego doświadczenia wiem, że nie było chyba ani jednej decyzji administracyjne, z której byliby zadowoleni wszyscy zainteresowani ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie lip 25, 2010 20:19 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:Redaf, mocno egocentrycznie spoglądasz na świat.

A i owszem.
W imieniu dzieciaków, które za moim pośrednictwem znalazły domy?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie lip 25, 2010 20:26 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:
taizu pisze:Redaf, mocno egocentrycznie spoglądasz na świat.

A i owszem.
W imieniu dzieciaków, które za moim pośrednictwem znalazły domy?

Sama pisałaś, że forum na znalezienie domków nie wpłynęło :mrgreen: więc nie zasłaniaj się Twoimi dzieciaczkami
Chodzi o te, którym dla Twego poczucia estetyki wątków chcesz to i owo utrudnić

taizu

Post » Nie lip 25, 2010 21:25 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Mulesia pisze:Dowcip polega na tym, że upowanie raz jest dobre a raz złe .
Wszystko zależy od tego, czy moderator uzna, że wątek, który podnosisz jest ważny i pilny.

Jak również od tego, ile tych rzekomo ważnych i pilnych wątków naraz podnosisz.
Już o tym pisałam.
I prawdę mówiąc, nie chce mi się tego tłumaczyć po raz kolejny.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lip 25, 2010 23:36 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:
taizu pisze:Tylko tych kotów trochę szkoda.

Kotów zawsze szkoda.
Ale których "tych" kotów?
Tych, którym ja szukałam domów skutecznie?
Czy tych, ktore wciąż są biednymi radomszczakami?
Teraz zagrożonymi podwyżką czynszu?

Upami i gifami podnoszone wątki.
Zawłaszczanie pierwszej strony Kociarni, co najmniej trzy razy dziennie.
W najlepszych porach.

I co?
Tylko satysfakcję z upowania mogą mieć teraz użytkownicy.
Że pomagali kotom.
A kotom ich pomoc, ni kota nie pomogła.

To moze, jesli masz tak wielkie doswiadzczenie w znajdowaniu domow, pomozesz takze kotom z Radomska? Tak zwyczajnie pomozesz. Byc moze trzeba na cos zwrocic uwage, na cos uczulic, na cos czego sie nie wie a Ty te wiedze masz.

Widzisz, mam jednego kota, znajde z ulicy, mieszkam bardzo, bardzo daleko, doswiadczen w szukaniu domow kotom zero.
Chetnie doucze sie i w tym temacie.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie lip 25, 2010 23:40 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

I jeszcze jedno, administracje i moderacje znalazlam, ale nie moge sie doszukac kto jest wlascicielem miau.pl?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon lip 26, 2010 6:09 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

kociamysza pisze:
To moze, jesli masz tak wielkie doswiadzczenie w znajdowaniu domow, pomozesz takze kotom z Radomska? Tak zwyczajnie pomozesz. Byc moze trzeba na cos zwrocic uwage, na cos uczulic, na cos czego sie nie wie a Ty te wiedze masz.

Chyba żartujesz.
Koty z Radomska to koty kategorii drugiej, bo niektórym użytkownikom nie podoba się "agresywny marketing".

A jaka to satysfakcja, jeśli ten "agresywny marketing" nie zadziała.

Tylko kotów jakoś za tym sporem nie widać :( .

Ja nadal uważam, że system, w którym coś raz jest dobre a raz złe jest - delikatnie mówiąc - dezorientujący.
Jako użytkownik chcę mieć jasność kiedy i za co mogę być ukarana ( i nie ma to nic wspólnego z moimi poglądami na temat upowania )

Wycofuję się jednak z tej dyskusji, bo i tak nie mam szans nikogo przekonać.

Chciałabym tylko prosić, by w razie zbanowania mnie, dano mi przynajmniej możliwość wywiązania się ze zobowiązań bazarkowych.
Obrazek

Mulesia

Post » Wto lip 27, 2010 12:57 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ponieważ podwieszony wątek z nowymi "przepisami" co do tematu tego wątku jest zamknięty i nie można w nim dyskutować, zapytam tu, a nuż mi ktoś odpowie.

Nasza -Buffy- dostała upomnienie od jednej z modek. Za co? A no za to, że w kilku opolskich wątkach umieściła info o nowym bazarku. Nie uważam by to było lakoniczne upowanie czy sztuczne podrzucanie wątku. Jest nowy bazarek, Opole ma kilka wątków i myślę, że chyba mamy prawo w opolskich, "żywych" wątkach poinformować o nowej aukcji. Nie mówiąc już o tym, że jesteśmy w tragicznej sytuacji finansowej :(

Pytanie wiec do modów: czy informowanie o nowej aukcji na Kocim Bazarku tylko i wyłącznie w swoich wątkach jest już zakazane? Jeśli tak, jak poinformować przyjaciół schroniska o tym, że mamy nowy bazarek?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lip 27, 2010 15:42 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

I kolejne pytanie: jak osoba "ocenzurowana" z banem ma się wywiązac ze swoich zobowiazań, na przykład bazarkowych?

taizu

Post » Śro lip 28, 2010 0:08 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

kociamysza pisze:I jeszcze jedno, administracje i moderacje znalazlam, ale nie moge sie doszukac kto jest wlascicielem miau.pl?

Właścicielem miau jest Irafał.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro lip 28, 2010 7:54 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Boo77 pisze:Jeśli tak, jak poinformować przyjaciół schroniska o tym, że mamy nowy bazarek?
Można wkleić informację o bazarku oraz link do swojego podpisu - wiele osób tak robi.
Albo banerek.
Zrobić w wątkach listę aktualnych bazarków i tam wklejać informację o nowym/nowych.
Różne są możliwości.

taizu pisze:I kolejne pytanie: jak osoba "ocenzurowana" z banem ma się wywiązac ze swoich zobowiazań, na przykład bazarkowych?
Zachowywać się tak, żeby nie dostać bana? ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]