Jurand*Kot Niebieski*Białaczka* Jest dobrze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 23:27 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Jurandzik wcinaj chłopie, wcinaj! Ciotka ci pośle w poniedziałek chrupki RC Kitten, bo już duży chłopczyk jesteś to niedługo będziesz się uczył wcinać suche :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 25, 2010 10:42 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

dzięki Cioteczko :1luvu:

ja dziś namoczyłam suchego rc, pogniotłam na papkę, wymieszałam z convalescentem i zrobiłam danie dla Juranda - powoli jakoś idzie

na początku tyg. doszło 50 zł od RudySrebrnyKot - przepraszam, ze nie dałam znać ale naprawdę pamiętałam, a potem wyleciało mi z głowy, tak dużo się dzieje

w nocy wstaje co 2,5-3 godz. na karmienie, bo Jurand dostaje dużo mniej kroplówek teraz

mały w nocy pierwszy raz od choroby 2 razy mruczał, nadął jest słabiutki strasznie,z chodzeniem bez zmian, jeść sam jeszcze nie chce
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie lip 25, 2010 10:50 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Cieszę się, że sytuacja powoli się normuje :)
W przyszłym tygodniu spłyną pieniądze z bazarku dla Juranda, więc będą jak znalazł ... na rekonwalescencję :D

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie lip 25, 2010 18:06 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

jest lepiej ale nadal źle :cry: kociak śpi, czasami "chodzi", wcale nie chce jeść, jest taki maleńki
żeby zmiany neurologiczne już zniknęły!

wszyscy w lecznicy już znają maluszka

ja dziś jestem taka zmęczona, w nocy trzeba wstawać co 2 godz, pilnować podczas snu, żeby sobie krzywdy nie zrobił

Willow_ dziękujemy bardzo, pomoc jest naprawdę bardzo potrzebna :cry:

Anna Rylska

Post » Nie lip 25, 2010 18:35 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

wetka dziś powiedziała, że Jurand ładnie już siada i wygląda lepiej niż wcześniej
podczas kroplówki jest prawdziwym tancerzem, nie podoba mu się to, ucieka

całe dnie praktycznie prześpi, teraz rozciągnął się i wywalił brzuszek

Anna Rylska

Post » Nie lip 25, 2010 18:37 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

meggi 2 pisze:Aniu mam Ornipural , 1/3 butelki tylko , że przegapiłam
termin ważnosci.
Data upłynęla 3 czerwca , dopytaj weta czy jeszcze może byc taki ?

Ania czy coś wiadomo w tym temacie?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lip 25, 2010 18:46 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

meggi2 dziękuje bardzo, wet się nie zgodził

Anna Rylska

Post » Nie lip 25, 2010 18:56 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Ania , pare cm Ornipuralu , to można kupic w lecznicy na Białobrzeskiej.
Mam tabletki Heparegenu, moge Ci podesłać dla Juranda.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lip 25, 2010 19:22 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

echs biedny ten Jurandzik :roll: ..
Aniu ciesze sie,ze doszlo :ok:
w przyszlym miesiacu tez postaram sie cos wygospodarowac dla Jurandzika :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie lip 25, 2010 19:37 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Z każdym dniem coraz więcej poprawy, życzę Ci Jurandziku - Czesiu! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie lip 25, 2010 20:12 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

masując szyje Juranda wyczuwa się napięty z lewej strony szyi mięsień i właśnie w lewo główka leci :(

Anna Rylska

Post » Nie lip 25, 2010 20:20 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

nie wiem kiedy ja się ogarnę, od ponad tygodnia praktycznie nie wiem co się dzieje, nawet do sklepu już nie chodzę, tylko tż

strasznie martwi mnie ta szyja, te napięte mięśnie i taka straszna słabość w nóżkach

żółtość dość szybko schodzi, uszka powoli robią się różowe, anemiczny jest nadal

bardzo dziękuje Wszystkim , ze jesteście, dziękuje za pomoc i przepraszam, jeśli kogoś pominęłam, p[omijam, proszę wybaczcie mi

meggi2 a co to jest za lek? my na wątrobe mamy od weta hepatiale forte

Anna Rylska

Post » Nie lip 25, 2010 20:37 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Mój Mieczysław miał wypadek - był potrącony przez samochód jak miał 2 miesiące, trafił do schroniska i tam zrobili mu prześwietlenie - miał miednice pękniętą ale się zrosła bez śladu (jak go wzięliśmy ze schroniska to też mu zrobiliśmy prześwietlenie). Ale do czego zmierzam - z kośćmi wszystko ok, ale ma takie właśnie jakby zrosty mięśniowe na tylnych nóżkach, jak długo leży i wstanie to kuleje, często jak biegnie to mu się nóżki podwijają. Ja to masuję i daje mu takie tabletki (na stawy też bo mu strzelały często, teraz już mniej). Nie wiem czy to zniknie, wetka mówi że przy mięśniach to różnie może być. Ale po masażach przechodzi, troszkę ale jest lepiej.
Myślę że jak Jurandzik już dojdzie do siebie to będzie można się zająć ta główką. Wiem że są nawet leki jakieś. Będzie dobrze. Aniu wyśpij sie choć trochę, bo jeszcze Ciebie będzie trzeba na DT wziąć na podleczenie ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 25, 2010 22:10 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Doczytałam po powrocie, wracaj Mały do formy szybciutko :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]