Moderator: Moderatorzy
voilàcasica pisze:BUN podwyższony nieznacznie, może to jakaś infekcja? A jaki jest mocznik?:
Usagi_pl pisze:Dopisałam mocznik: 77,21 mg/dl (25-70).
Na razie Klementysia dostaje jeszcze lekarstwa i dziś dostała kroplówkę. Czuje się lepiej. W sobotę ma dostać ostatnie lekarstwa.
Damy jej kilka dni odpoczynku i zaczniemy robić dalsze badania.
miklosz pisze:Drodzy Kociarze,
jakie macie sposoby na podawanie Rubenalu. Ja dziś zaczęłam i kot za nic nie chce. Dawałam rozpuszczony w strzykawce, pomieszany razem z Ipakitine. Smak jest tak intensywny, że przypuszczalnie w jedzeniu tez nie da rady. Ciężko z tymi naszymi kociakami
miklosz pisze:Drodzy Kociarze,
jakie macie sposoby na podawanie Rubenalu.
Zakocona pisze:Trisssm, skąd jesteś?
AlkaM pisze:Takie ostrzezenie jezeli chodz o podawanie Rubenalu. Rubenal zawiera sporo fosforu, 9.5 miligrama w jednej tabletce. Jak podaje producect Rubenal mozna podawac kotom, ktore maja poziom fosforu w normie i pod kontrola. Tak wiec przed rozpoczeciem kuracji Rubenalem nalezy ustalic poziom fosforu we krwi i w trakcie kuracji stale go sprawdzac.
trisssm pisze: Co do rubenalu, podaję go kotce od 2 tygodni, oczywiście po zaleceniu przez weterynarza, mimo iż poziom fosforu jest u niej strasznie wysoki (ok 13mg). Weterynarz nie widział przeciwskazań, po zgłoszeniu moich wątpliwości co do jego podawania... ja mam już mętlik w głowie
gedo pisze:czy ktoś z Was ma doświadczenia z phytophale?
nie wiem jak to podawać - na pudełku pisze że 1 tabletka na 2 kg mc dziennie.
moja kota waży 4,3 kg, czyli 2 tabletki czy 2 i kawałeczek?
i jak mam je podawać: rano i wieczorem po jednej czy dwie raz dziennie?
i jeszcze jedno pytanie do tych co podają podskórnie NaCl z glukozą lub glukozę: czy każdorazowo bierzecie nową flaszkę i resztę wyrzucacie?
jak nie - to jakie zachowujecie środki bezpeczeństwa i jakie macie sposoby przechowywania?
trisssm pisze: Oprócz tego kotka zjada royala renala suchego i suchą purinę dla nerkowców (ona chyba ją uczuliła więc odstawiam na jakiś czas zeby sprawdzić czy to ona więc przeważa royal renal).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 231 gości