Niewidoma Dominika.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 22:21 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:A dla Ryżego szukam miseczki o tym samym kształcie co stara połamana. Może się jednak uda wymienić :lol:

Jest gdzieś fota miseczki, żeby wiedzieć na co w razie czego rzucać spojrzenie?

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt lip 23, 2010 22:25 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Znajdę, taka jest dość typowa - tylko muszę się do sklepu wybrać. A kupiłam mu ładną, elegancką - i ją olał :wink:

Ale dzięki za chęć pomocy.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lip 24, 2010 22:44 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:Przypomniało mi się coś.

Gdy półtora roku temu kotika przywiozła mi Dominikę, między innymi pokazywała, jak dziewczynce zapuszczać krople do oczka. Posadziła ją na kanapie i... zawahała się.
Bo może sobie nie życzę, bo nie wszyscy lubią, że kot wszędzie wchodzi...

Dlaczego mi się to przypomniało?
Bo Dosieńka właśnie leży sobie w pokoju na stole, a my się zachwycamy, jaka ona kochana.

Ponieważ czasem krzesła przy stole zmieniają miejsce, Dosia zapomina, którędy weszła i stoi na brzegu, niepewna. Nauczyłam, że miejsce do zeskoczenia/wskoczenia leciutko drapię palcem. Wtedy wie, że tam coś jest i skacze bez namysłu.

Że też to jeszcze pamiętasz.
Dosieńka jak widać w czepku urodzona, że do ciebie trafiła. :aniolek:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lip 24, 2010 23:07 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dosieńka w czepku urodzona, bo Ty ją uratowałaś :aniolek:
Niesamowicie kochana jest :kotek:

A Wampirek dostał dziś miseczkę, która go zadowala. Kształtem bardzo zbliżona do tej starej i kolor na wszelki wypadek identyczny :lol:

jaaana

Post » Wto lip 27, 2010 22:34 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Frezja w kuchni, Dosieńka pod drzwiami. Od czasu do czasu,widocznie wtedy, gdy Frezja podejdzie do drzwi, Dosia syczy. I w ogóle jest obrażona, gdy biorę ją na ręce, powarkuje.

Frezja nie chce być w kuchni! A właściwie, nie chce być sama!

A teraz Ryży zajął miejscówkę pod kuchennymi drzwiami :roll:

To nie na moje nerwy :?

jaaana

Post » Wto lip 27, 2010 22:41 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Pomalutku,spokojnie,przyzwyczają się do siebie :ok:

Boję się tylko o Domisię czy to nie odbije się na jej zdrowiu?

Trzymam kciuki za dokocenie i oczywiście za Domisię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Miałce zawiązałam łapki i ogonek na supełki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto lip 27, 2010 22:55 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

kotka doroty pisze:Pomalutku,spokojnie,przyzwyczają się do siebie :ok:

Boję się tylko o Domisię czy to nie odbije się na jej zdrowiu?

Trzymam kciuki za dokocenie i oczywiście za Domisię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Miałce zawiązałam łapki i ogonek na supełki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk:

Rozumiem, że w dobrej wierze, ale to sadyzm :wink:
Cel uświęca środki?

Na razie Dosieńka nie jest zestresowana bardzo, jest trochę, chwilami.

Dość mam kotów i ich humorów i nerwów :twisted:

jaaana

Post » Śro lip 28, 2010 13:31 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dosieńka nocką posyczała trochę pod drzwiami i przyszła spać do mnie (a zawsze sypia z mamą). Nie wiem, czy uznała, że lepiej ją obronię w razie czego, czy doszła do wniosku, że mi się należy ochrona :lol:
Dawno mi się tak fajnie nie spało - dwa futra po obu stronach :D .

A kiedyś dawno składałam reklamację na Dosieńkę - bo nie chciała spać z ludziem :wink: . Ech, dawne czasy :lol:

jaaana

Post » Śro lip 28, 2010 16:50 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Tylko dwa?
Jak dzieciaki przyjdą, to u mnie bywa i 3.

filo

Post » Śro lip 28, 2010 17:06 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Bo nie mam więcej na salonach :oops: . Frezja w izolatce na razie. Cały dzień dziś je i śpi.

jaaana

Post » Czw lip 29, 2010 17:22 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dominika tak syczy na Frezję, że i ja prawie się jej boję :lol:

(panny oglądają się - jedna na ręce, druga luzem).

jaaana

Post » Czw lip 29, 2010 23:10 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Biśka tak syczała na dzieciaki, aż je nauczyła. Teraz też na nią syczą :mrgreen:

filo

Post » Pt lip 30, 2010 12:03 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Myślę, że przyzwyczają się do siebie panny - boją się obie, ale żadna agresywna nie jest.
Chciałabym, żeby się razem bawiły.

jaaana

Post » Pt lip 30, 2010 13:45 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Synowa namalowała dla mnie - jeszcze nie mam :wink: , tylko zdjęcie mi przysłali:

Obrazek

jaaana

Post » Sob lip 31, 2010 12:16 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Wczoraj, gdy karmiłam bezdomniaczki, podszedł do mnie chłopak, na oko ok. 16 lat i zaczął rozmowę.
Przyjechał na wakacje i ucieszył się, że są tu koty. Próbował się z nimi zapoznać, ale uciekały. Kocha koty. Ma w domu dwa. I zostawia pod płotem jedzenie dla dzikusków. Tak sobie pogawędziliśmy o kotach w ogólności, całkiem niezłe wiadomości i spostrzeżenia o nich miał. Wyodrębniłam mu ze stadka jednego pół-dzikuska i przyprowadziłam na głaskanie. Cykor dał się łaskawie pogłaskać i okazało się, że chłopak cały czas trzyma w garści plaster szynki na poczęstunek. A jakże, zjadł. Chłopak obejrzał dokładnie skarpety Cykora i stwierdził, że już go rozpozna i jutro też przyjdzie.

Jakoś mi się cieplej na sercu zrobiło. A poprzednio było bardzo źle, po wypadku z Fresią, na której gnoje wypróbowali ostrość nożyczek czy czegoś tam.

jaaana

[poprzednia][następna]