25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 16:24 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

A co się stanie z tym panem, jak go wyrzucą z mieszkania?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lip 24, 2010 17:30 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob lip 24, 2010 19:18 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Rany... tyle kociąt wszędzie :| a tu takie dorosłe, biało-bure, w takiej ilości :cry:

Macie jakieś DT na oku? w jakim one są stanie i psychicznie jak?

Żal tego pana...ludzie na starość mają tylko te swoje zwierzaki :roll:
Może jemu też jest potrzebna jakaś pomoc, choćby rzeczowa? Gdzie on się teraz podzieje?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob lip 24, 2010 21:15 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

:arrow: Całą akcję szukania Dt dla kotów zorganizowały Panie, którym na sercu leży dobro tych zwierząt, jeżdżą tam codziennie, sprzątają i rozkładają jedzenie kotom, noszą wodę temu Panu, bo w mieszkaniu nie ma już ani wody, ani prądu. Starają się Panu znaleźć opiekę poprzez pomoc społeczną, ma mieć pokój w przytułku brata Alberta, ale tam nie może wziąć ani jednego kota i dopóki tych z mieszkania nie weźmiemy, on ich nie opuści.
:arrow: Kotów, którym trzeba znaleźć lokum jest jeszcze 13naście z czego 11 biało-burych ( z przewagą koteczek), 1 bura pręgowana kotka (najbardziej miziasta) i 1 czarno-biały kocur. Wszystkie trzeba pokastrować i posterylizować. Koty były przestraszone, ale oswojone. Panie nie zgłaszały, by któryś chorował. Większość z kotków na moje oko ma mniej niż 1,5 roku.
:arrow: To jest kamienica, wysokie budownictwo, mieszkanie na strychu na czwartym piętrze. Niezabezpieczone okna.
:arrow: DT nie mam ani jednego :evil:
:arrow: czasu zostało bardzo nie wiele, Pani są w stanie jeszcze na ogórd działki wziąć parę kotów, ale reszta? Schronisko nie przyjmie, jak przyjmą będą musieli usypiać, bo sami zakoceni po uszy.

Jestem bezsilna. Dostałam dziś kolejne zgłoszenia o kociętach w Gliwicach Łabędach i o wyrzuconych oswojonych kotach na cmentarzu w Halembie. Przytłacza mnie ilość zwierzaków w potrzebie.

Za każdą jedną ofertę DT będę wdzięczna niezmiernie.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob lip 24, 2010 21:21 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Formica-nie umiem pomóc :(
Ale tak dobrze Cię rozumiem, mnie tez w tym roku bezsilność zabija psychicznie.
DT może gdzieś tu jestescie?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 24, 2010 22:13 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Podbijam!
Obrazek

Formica

Post » Sob lip 24, 2010 22:25 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Podbijam!Napisałam Ci na gg....
Gosiara

Post » Nie lip 25, 2010 8:59 Re: 15kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Obrazek
kotka

Obrazek
kotka

Obrazek
koteczka, najbardziej towarzyska

Obrazek
kotka

Obrazek
kocurek

Obrazek
kocurek z łezką na nosie i kotka

Chociażby tymczas na działce, ogródku przydomowym, stajni, gdziekolwiek. Koty mieszkały w ogromnym brudzie, widać, ze są zaniedbane. Panie wstawiły im kuwetę i zaczęły od razu z niej korzystać.

NIE ZASŁUGUJĄ NA ŚMIERĆ!
Obrazek

Formica

Post » Nie lip 25, 2010 9:03 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Poprosiłam na wątku bannerkowym o pomoc. Możę jakaś dobra dusza wykona im bannerek :kotek:
Obrazek

Formica

Post » Nie lip 25, 2010 9:42 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Formica pisze::arrow: Całą akcję szukania Dt dla kotów zorganizowały Panie, którym na sercu leży dobro tych zwierząt, jeżdżą tam codziennie, sprzątają i rozkładają jedzenie kotom, noszą wodę temu Panu, bo w mieszkaniu nie ma już ani wody, ani prądu. Starają się Panu znaleźć opiekę poprzez pomoc społeczną, ma mieć pokój w przytułku brata Alberta, ale tam nie może wziąć ani jednego kota i dopóki tych z mieszkania nie weźmiemy, on ich nie opuści.
:arrow: Kotów, którym trzeba znaleźć lokum jest jeszcze 13naście z czego 11 biało-burych ( z przewagą koteczek), 1 bura pręgowana kotka (najbardziej miziasta) i 1 czarno-biały kocur. Wszystkie trzeba pokastrować i posterylizować. Koty były przestraszone, ale oswojone. Panie nie zgłaszały, by któryś chorował. Większość z kotków na moje oko ma mniej niż 1,5 roku.
:arrow: To jest kamienica, wysokie budownictwo, mieszkanie na strychu na czwartym piętrze. Niezabezpieczone okna.
:arrow: DT nie mam ani jednego :evil:
:arrow: czasu zostało bardzo nie wiele, Pani są w stanie jeszcze na ogórd działki wziąć parę kotów, ale reszta? Schronisko nie przyjmie, jak przyjmą będą musieli usypiać, bo sami zakoceni po uszy.

Jestem bezsilna. Dostałam dziś kolejne zgłoszenia o kociętach w Gliwicach Łabędach i o wyrzuconych oswojonych kotach na cmentarzu w Halembie. Przytłacza mnie ilość zwierzaków w potrzebie.

Za każdą jedną ofertę DT będę wdzięczna niezmiernie.

coś mi się to niedobrze kojarzy :(
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie lip 25, 2010 9:48 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Tam jest biały kocurek z paroma czarnymi łatkami i chyba czarny kotek.
Obrazek

Formica

Post » Nie lip 25, 2010 10:20 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 25, 2010 11:19 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Mogę oferować ds w stajni,gdzie jeżdzę :wink: Pisałam Formice na gg już...Koty se mogą żyć na strychu spokojnie suche i wodę zawsze dostaną,a jestem tam co dwa dni więc wiecie że mam baczenie jak coś dogadamy się na gg :)Znacie mnie osobiście Formica,Halbina to wiecie że zemną krzywdy nie będą miały :mrgreen:
Gosiara

Post » Nie lip 25, 2010 11:36 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lip 25, 2010 13:24 Re: 25kotów, 72letni opiekun, eksmisja! Zabrze! Pomóżcie!

Zaznaczam :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

[poprzednia][następna]