Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Pixia pisze:14.07.2010
Dnia dzisiejszego do siedziby TOZ zostały dostarczone listownie dokumenty. Jest to dokument zrzeczenia kota Alberta, który w wyniku pośpiechu nie został wypisany w chwili dobrowolnego przekazywania kocurka pod naszą opiekę, oraz oświadczenie mężczyzny podpisującego się tym samym nazwiskiem co osoba objęta interwencją, deklarujące opiekę i nie wydawanie kotów do adopcji . Na liście kotów, które nie mogą zostać wydane do adopcji znalazło się 15 kotów. Znajdują się tam przede wszystkim te cztery koty, które mogłyby już iść do nowych domów. Niestety odmówiono ich wydania. W tej sytuacji prośba o pomoc w szukaniu domów stałych dla wszystkich kotów okazała się być nieprawdziwa. Zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Aukcja allegro, która została zorganizowana na rzecz pomocy kotów przebywających pod opieką osoby objętej interwencją, również tych znajdujących się na liście, kończy się w dniu dzisiejszym. W związku z odmową wydawania zwierząt do adopcji i oświadczeniem o posiadaniu środków na ich utrzymanie pieniądze z aukcji posłużą na sfinansowanie leczenia kota Alberta. Nasza organizacja nie jest w stanie partycypować w kosztach utrzymania zwierząt właścicielskich, w dodatku przy zdecydowanej odmowie wydawania kotów do adopcji. Na naszą pomoc czekają naprawdę potrzebujące zwierzęta. Opiekuna twierdzi obecnie, iż stać ją na utrzymanie i leczenie zwierząt i odmawia im szansy na życie nowych domach. Ponad 20 dorosłych kotów pozostanie w niewielkim mieszkaniu, jednak wobec braku możliwości jakiejkolwiek konstruktywnej współpracy z opiekunką interwencję jako taką uznajemy za zakończoną, a dalsze notatki dotyczyć będą jednie kota Alberta i jego pobytu w domu tymczasowym oraz przebiegu leczenia do czasu znalezienia mu domu stałego.
insp. Magdalena Drews
insp. Andrzej Leśniak
Igulec pisze:A ja mam pytanie - czy ktoś rozmawiał z mężczyzną, który przysłał to oświadczenie i poświadczona została informacja w nim przekazana?
cypisek pisze:Ten pan jak powiadasz jest moim TZ , lecz to już nie twoja sprawa.
cypisek pisze:Żenada,!!! miej sobie co chcesz...to już obsesja. Nie szukaj sensacji na siłę !!Nie ten wątek. Żałosne! Nie mam zamiaru nic Tobie udowaniać snuj sobie te chore fantazje. Napisz lepiej książkę o swoich<< wydaje mi się>> ....pulitzer gwarantowany. .Powtarzam tobie ,też nie Twoja sprawa.
Co u Albisia??
reddie pisze:Jeśli chodzi o to oświadczenie, to ja osobiście mam wątpliwości co do kilku kwestii z nim związanych. Skoro autor oświadczenia unika spotkania i rozmowy, to tylko pogłębia moje wątpliwości. W sumie to takie oświadczenie mogła napisać dowolna osoba.![]()
monika74 pisze:co u Albisia?
Izabela pisze:Co u Maxa?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 61 gości