Szelti.... Przylepka zostaje u Sis ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 18:18 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis

urlopujące dzieciaczki
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt lip 23, 2010 18:30 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis

Sis pisze:Obrazek

Ej Ty, przesuń się, ja też chce się położyć ;)

Cudne zdjęcia :love: bo i modelki przepiękne :love: :love: :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lip 24, 2010 9:41 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis

PROSZĘ O POMOC.

Apteka tutaj na wsi nieczynna, a Przylepka jest dzis słaba i ma gorszą biegunkę. Umyłam ją, i siedzi na podkładzie, leci z niej, niedużo ale jakby poza kontrolą. Jest osowiała i nie chce jeść.
Dałam jej trochę smecty, bo tylko tę jedną saszetkę znalazłam w plecaku.
Kurczak się rozmraża, animondę tacki jadły.

Potrzebuję Convalescenta, taninalu, strzykawkę 5ml i jedną 2ml.
Nie wiem, jak jeszcze mogę jej pomóc?

Na dzis ma mieć zastrzyk z antybiotykiem (kurcze, zapomniałam Anię Zmienniczkę zapytać, co w strzykawce jest). Nic nie dostaje poza tym.

Czy ktoś mógłby wysłać dla Przylepki priorytetem te kilka rzeczy? Bardzo bardzo proszę.
Martwię się o małą.
Umyłam ją, bo ubrudziła się biegunką. A ona jak kurczaczek, płakać się chce, taka bida. I nie bawi się dziś, po prostu leży skulona. I tylko mruczy przy głaskaniu.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lip 24, 2010 9:57 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

ojej :( kto ma to czego malutka potrzebuje by jej pomóc :?:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob lip 24, 2010 10:02 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Qrcze, maleństwo, trzymaj się...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 24, 2010 11:01 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Tak sobie myślę, jak moje były małe i miały biegunkę (a takie dostałam), to powiedziano mi, (ponoć rada weta, w ramach wyprawki), żeby im dawać sproszkowany węgiel lekarski i stoperan. Dawałam, biegunka co prawda nie przeszła, minęła po podaniu odrobaczacza, ale nie przechodziła w stan drastyczny
Na forum nie spotkałam się ani z podawaniem stoperanu, ani węgla.

taizu

Post » Sob lip 24, 2010 12:09 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Znalazłam laremid, ale boję się go podawać takiej kruszynce.
Mam wrażenie, że boli ją brzuszek. Musi coś zjeść, bo od rana nic nei jadła. Kurczak się gotuje, zmiksuję i może da radę strzykawką podać. Cholera, czemu nie wzięłam ze sobą convalescenta.

Sis

Post » Sob lip 24, 2010 12:19 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Podobno kojąco działa kurczak z dodatkiem ryżu (próbowałam na dorosłym, działało w zestawie gotowana ryba+ryż, kurczaka moja nie jadała).

taizu

Post » Sob lip 24, 2010 12:51 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

no właśnie liczę na kurczaka gotowanego plus smectę.
Tyle malców miałam na dt, ale boję się biegunek u tak zagłodzonych kociąt.
Malutka podeszła do miski, widać że głodna, ale nie zjadła mokrego. Dałam ją do kuwety, kupal nawet dość ufomowany był, przynajmniej nie woda, i zielony jak szlam. Pewnie i robale i bakterie w małej urzędują. Zastanawiam się, czy unidoks pomógłby na bakterie jelitowe? Unidoks mam, dzielić też wiem jak. Tylko czy pomoże?

Szelti za to wsuwa suche kociakowe joserę z rc, aż miło.
Czekam na kurczaka aż się ugotuje.
A Przylepka wsrobała się na wersalkę i na kolana przyszła. Wzrusza mnie ta drobina....

Sis

Post » Sob lip 24, 2010 14:48 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Jak heńka przywiozłyśmy z Sokolnik, to biegunki nie kontrolował wcale, po prostu z niego kapało, wetka dała mu betamox, i kazała podawać taninal 1/4 tab 2 x dziennie i siemię do pyszczka, ale on miał apetyt... jadł zmiksowanego indyka z marchewką i chrupki indestinala, na następny dzień już było lepiej.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob lip 24, 2010 16:25 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

dzięki za podpowiedzi, spróbuję z marchewką, bo ryżu nie znalazłam.
Trochę kurczaka zjadła sama, ale mało. I nawet warczała przy jedzeniu.
Dostała przed chwilą kłujkę, trochę smecty, bo nie pije nic, i znów przyszła spać na kolana.
Oby się jej polepszyło...

ginie mi dziś sieć co chwila, może teraz uda się pokazać fotki poranne po myciu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sis

Post » Sob lip 24, 2010 16:49 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

śliczności po kąpieli wygląda jak mokry szczurek :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob lip 24, 2010 16:49 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Ale szczurek,biedny,maleńki :1luvu:
W tej diecie ryż jest dość ważny,może udałoby się
gdzieś zdobyć choć odrobinkę dla maleństwa ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lip 24, 2010 16:57 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Nawet nie szczurek, takich chudych nie widziałam, pajączek chyba... Przylepeczko, proszę jeść i trzymać się, plisss
Co do ryżu, to rozumiem, że sklepy masz zamknięte, ale może gdzieś w kiosku da się kupić zwykły ryż dmuchany, bez cukru i dodatków, i jego trochę wmiksować... chociaż dobrze, że choć kurczaczka liznęła

taizu

Post » Sob lip 24, 2010 17:01 Re: Przylepka i Szelki czyli dzieciaki z bidula - dt Sis POMOCY

Albo może choćby od sąsiadów pożyczyć ze dwie łyżeczki ryżu :oops:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]