Szpilka, piękna tricolorka, już w domu stałym

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 21:48 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Jaki cudak :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 24, 2010 20:50 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

super jest :-) chociaż mój Tż to by powiedział, że ma o jeden kolor za dużo ;-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob lip 24, 2010 21:42 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

piekne fotki :1luvu: jutro robię Szpilce ogłoszenia :ok:
A jak z kuwetką? Załapała dziewczyna? :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob lip 24, 2010 21:57 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Oczywiście, że załapała. Po urlopie (albo na urlopie) pomyślimy, żeby ja zabrać do siebie na DT.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lip 25, 2010 17:48 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

turkawka pisze:Oczywiście, że załapała. Po urlopie (albo na urlopie) pomyślimy, żeby ja zabrać do siebie na DT.

Turkawka, byłoby super :1luvu: a gdzie ona teraz jest?
Chciałabym zrobić jej ogłoszenia ale prosiłabym o namiary telefoniczne na DT.
Tak jest wygodniej bo często ludzie pytają o konkretne sprawy albo chcą zobaczyć kotka,
a z pośrednictwem za dużo zamieszania :roll:

Agness78

Post » Nie lip 25, 2010 18:39 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Agness78 pisze:
turkawka pisze:Oczywiście, że załapała. Po urlopie (albo na urlopie) pomyślimy, żeby ja zabrać do siebie na DT.

Tak jest wygodniej bo często ludzie pytają o konkretne sprawy albo chcą zobaczyć kotka,

Hmm, Agnes, tak sobie myślimy... wstrzymaj się jeszcze troszkę z ogłoszeniem. Po 1 zastanawiamy się już nad DS, a jak nie DS, to koleżanka mówiła, że jej znajomi szukają przymilnej koci. Więc jakby Szpilka zostala u nas, to może macie jakąś drugą taką miziastą, żeby tamtym ludziom pokazać/zaprezentować? Może chcieli by dać domek takiej koteczce?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lip 25, 2010 18:52 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

turkawka pisze:a z pośrednictwem za dużo zamieszania

Hmm, Agnes, tak sobie myślimy... wstrzymaj się jeszcze troszkę z ogłoszeniem. Po 1 zastanawiamy się już nad DS, a jak nie DS, to koleżanka mówiła, że jej znajomi szukają przymilnej koci. Więc jakby Szpilka zostala u nas, to może macie jakąś drugą taką miziastą, żeby tamtym ludziom pokazać/zaprezentować? Może chcieli by dać domek takiej koteczce?

Turkawka tak po cichutku liczyłam na to czytając jak o niej piszesz :D

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 26, 2010 7:07 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

mawin pisze:
turkawka pisze:a z pośrednictwem za dużo zamieszania

Turkawka tak po cichutku liczyłam na to czytając jak o niej piszesz :D

ja też :oops: :mrgreen:
Spoko, wstrzymam się z ogłaszanie Szpilki :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Pon lip 26, 2010 20:43 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Kurde, złe wiadomości, nie o koteczce, ale ogólnie. Byłam dzisiaj u tych starszych babek powiedzieć, że z kotą wszystko w porządku, a tam nie dość że dwa kocury są do wyadoptowania, to jeszcze trzy dni temu okociła się jakaś dzika kotka. Widziałam te glizdy małe, są dwie, maleńkie, czarny kocurek i bura koteczka chyba. No załamka, nie wiem, w co ręce włożyć.
Obrazek

makabresku

Od: Nie lis 22, 2009 19:14

Post » Pon lip 26, 2010 21:03 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

O kurcze, faktycznie nieciekawie :/ Ja będę mogła pomóc, ale dopiero w weekend. Właśnie załatwiłam całą logistykę dla Szpilki i Sznurka. Koteczka, to niech lepiej teraz odchowa troszkę małe na własnym mleczku, a później szybko na sterylkę.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon lip 26, 2010 21:50 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Kolejna kocia bida z Wrocławia, 2 m-czny kociak z oskalpowanym ogonkiem :cry: viewtopic.php?f=13&t=114873
Potrzebny DT i wsparcie finansowe :cry:

Agness78

Post » Wto lip 27, 2010 9:52 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Póki co zrobiłam zdjęcia kotom. Maluchy są w kompostowniku, dalam kotce żarcie i przyniosłam im tam stary ręcznik, żeby chociaż miały na czym leżeć. Kotka jest dzika, boi się strasznie, syczy i ucieka, dzięki czemu zlazła z nich na chwilę i udało mi się je obfocić.
Prócz kociąt jest też przepiękny dwuletni kocurek ze skarpetkami i krawatem. Obłędny. Trochę nieufny, ale dał się miziać. Lepszych zdjęć nie mam, bo nie chciał wyjąć mordy z michy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

makabresku

Post » Wto lip 27, 2010 11:09 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

8O takie maleństwa :cry: na kompostowniku 8O czy ta kotka nie ma gdzie ich ukryć, żeby miały dach nad głową :evil:
ale matka wyrodna..... Kurcze one na oko może z 1 tyg mają :( matka powinna je jeszcze karmić.... a później DT i sterylka mamusi :(

A może by im tam jakiś karton do kompostownika wstawić, żeby matka miała gdzie je ukryć i schronienie przez deszczem i słońcem miały :oops: Kurcze, fatalna sytuacja :( za wcześnie by je od matki odbierać, nie będą jeszcze samodzielne :(

Agness78

Post » Wto lip 27, 2010 13:55 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Przeniosła je podobno pod daszek na działce, bo jej ręcznik nie podpasował. Mam cynk od jednej z tych pań. Dobre i to. Też się kurna martwię, ze to takie małe glizdy, bo zanim będzie je można odłączyć od matki, to jeszcze mi zdziczeją.
Dzisiaj im stuknął czwarty dzień.
Obrazek

makabresku

Post » Wto lip 27, 2010 21:06 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

turkawka pisze:
Agness78 pisze:

Szpilke wczoraj zobaczyłam na żywo, jak spotkałyśmy się z turkawką w lecznicy
makabresku - fajnie że dla niej i dla tych maluszków szukasz pomocy! :ok:
turkawka, jest jeszcze jedna taka ślicznotka, jak ta Szpilka , w dt u Kluska - gdyby Twoi znajomi chcieli, to podam namiary

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]