Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 11:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

justyna8585 pisze:Tak,to prawda.

Napisałam Wam to,żeby już nikt nie zgłaszał,bo P.Krystyna wczoraj sama zadzwoniła do Schroniska(TOZ) i zgłosiła interwencję u siebie i na siebie.

Justyna ze schroniska pytała mnie,czy mają tam jechać...? Ja powiedziałam,że to nie ma sensu,bo skoro ktoś sam zgłasza siebie,to zapewne albo nie ma nic do ukrycia,albo wszystkie dowody zniknęły.Wg mnie to strata czasu. (...)

Paranoja :!: :!: :!:

Normalnie ta kobieta ma wszystkich głęboko w poważaniu.
Jesteś złą osoba Ika, asekurantka bez krztyny przyzwoitości.
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Pt lip 23, 2010 11:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Beliowen pisze:I znów wychodzi na to, że koty są zakładnikami :(

Chyba niekoniecznie:
justyna8585 pisze:P.Krystyna wczoraj sama zadzwoniła do Schroniska(TOZ) i zgłosiła interwencję u siebie i na siebie.

Justyna ze schroniska pytała mnie,czy mają tam jechać...? Ja powiedziałam,że to nie ma sensu,bo skoro ktoś sam zgłasza siebie,to zapewne albo nie ma nic do ukrycia,albo wszystkie dowody zniknęły.Wg mnie to strata czasu.

Tyle, że już pewnie za późno żeby pomóc.
Niewykluczone, że większość została wyadoptowana...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt lip 23, 2010 11:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

pixie65 pisze:
Beliowen pisze:I znów wychodzi na to, że koty są zakładnikami :(

Chyba niekoniecznie:
justyna8585 pisze:P.Krystyna wczoraj sama zadzwoniła do Schroniska(TOZ) i zgłosiła interwencję u siebie i na siebie.

Justyna ze schroniska pytała mnie,czy mają tam jechać...? Ja powiedziałam,że to nie ma sensu,bo skoro ktoś sam zgłasza siebie,to zapewne albo nie ma nic do ukrycia,albo wszystkie dowody zniknęły.Wg mnie to strata czasu.

Tyle, że już pewnie za późno żeby pomóc.
Niewykluczone, że większość została wyadoptowana...

za TM :?: :placz: :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lip 23, 2010 11:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:za TM :?: :placz: :twisted:

Tego nie wiem, ale może niektóre - zwłaszcza te dorosłe - trafiły na działki?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lip 23, 2010 11:29 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

a czy interwencja po donosie na samą siebie to nie jest dobra okazja, żeby wejść do domu i zobaczyć, jaka jest sytuacja? Może próbować negocjować? Jeśli w mieszkaniu był taki Sajgon, grubsze sprzątanie nie oszuka wprawnego oka kociarza.
Może to okazja, żeby zacząć robić coś konkretnego? Cokolwiek ustalić?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lip 23, 2010 11:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Femka pisze:a czy interwencja po donosie na samą siebie to nie jest dobra okazja, żeby wejść do domu i zobaczyć, jaka jest sytuacja? Może próbować negocjować? Jeśli w mieszkaniu był taki Sajgon, grubsze sprzątanie nie oszuka wprawnego oka kociarza.

Podczytuje, moja tymczasowa kotka też tam miała jechać, ale dzięki Liwi nie pojechała. Uważam, że to dobry moment, aby wejsc na mieszkanie i zobaczyc co i jak. Zobaczyć ile kotów itd. I jak już ktoś pisał: da sie zauważyć, że sprzątanie bylo na szybciora.

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pt lip 23, 2010 11:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Femka pisze:a czy interwencja po donosie na samą siebie to nie jest dobra okazja, żeby wejść do domu i zobaczyć, jaka jest sytuacja? Może próbować negocjować? Jeśli w mieszkaniu był taki Sajgon, grubsze sprzątanie nie oszuka wprawnego oka kociarza.

Można przynajmniej zorientować się ile jest kotów.To ważna informacja.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt lip 23, 2010 11:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Co prawda Zofia jakby nieco straciła zainteresowanie wątkiem ale pozwolę sobie podpiąć się pod to co napisała:
Zofia&Sasza pisze:Słuchajcie - może skupmy się na DT dla tych kotów. Bo od kilkudziesięciu stron biadamy, że nic się nie da zrobić, a przecież 1 DT (Formica) już jest, a drugi negocjuje.
Jak będziemy zakładać, że się nie uda - nie uda się na pewno! Czy ktoś wie, choćby w przybliżeniu ile jest tymczasów tam? Ktoś miał robić listę? Podobno miesiąc temu było tam 13 kotów w tym 5 tymczasów.

Dlatego uważam Justyno, że nie do końca masz rację:
justyna8585 pisze:Justyna ze schroniska pytała mnie,czy mają tam jechać...? Ja powiedziałam,że to nie ma sensu,bo skoro ktoś sam zgłasza siebie,to zapewne albo nie ma nic do ukrycia,albo wszystkie dowody zniknęły.Wg mnie to strata czasu.

A według mnie - nie.
Skoro do tej pory nie dało się na towarzyskich zasadach doprowadzić do jakichkolwiek zmian, to uważam, że jak najbardziej wskazana jest wizyta w domu pani K.
A ponieważ raczej nikt z forumowiczów raczej tego nie zrobi - jedyna nadzieja w tych, którzy są tam na miejscu i w zasadzie są do tego zobowiązani, skoro było takie zgłoszenie.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lip 23, 2010 11:51 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

pixie65 pisze:Co prawda Zofia jakby nieco straciła zainteresowanie wątkiem ale pozwolę sobie podpiąć się pod to co napisała:
Zofia&Sasza pisze:Słuchajcie - może skupmy się na DT dla tych kotów. Bo od kilkudziesięciu stron biadamy, że nic się nie da zrobić, a przecież 1 DT (Formica) już jest, a drugi negocjuje.
Jak będziemy zakładać, że się nie uda - nie uda się na pewno! Czy ktoś wie, choćby w przybliżeniu ile jest tymczasów tam? Ktoś miał robić listę? Podobno miesiąc temu było tam 13 kotów w tym 5 tymczasów.

Dlatego uważam Justyno, że nie do końca masz rację:
justyna8585 pisze:Justyna ze schroniska pytała mnie,czy mają tam jechać...? Ja powiedziałam,że to nie ma sensu,bo skoro ktoś sam zgłasza siebie,to zapewne albo nie ma nic do ukrycia,albo wszystkie dowody zniknęły.Wg mnie to strata czasu.

A według mnie - nie.
Skoro do tej pory nie dało się na towarzyskich zasadach doprowadzić do jakichkolwiek zmian, to uważam, że jak najbardziej wskazana jest wizyta w domu pani K.
A ponieważ raczej nikt z forumowiczów raczej tego nie zrobi - jedyna nadzieja w tych, którzy są tam na miejscu i w zasadzie są do tego zobowiązani, skoro było takie zgłoszenie.

Ja straciłam? 8O W pracy jestem, muszę czasem coś zrobić :wink: Pamiętajcie, że TOZ w Rudzie prowadzi schronisko, z którego IKA dostawała koty. Jesteśmy pewni, że będą obiektywni?

edit: interpunkcja
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 23, 2010 11:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Niestety w dzień czy dwa można wypucować mieszkanie do zadowalającego stanu. Nie sądzę, aby ktoś z osób kontrolujących wymagał błysku przy takiej liczbie kotów. Właściwie to nikt nie może wymagać, jeśli wie jakich zniszczeń potrafią dokonać i w jakim tempie koty potrafią brudzić. Ważniejsze jest skontrolowanie ile stanowisk z karmą i wodą przypada na tą ilość kotów, czy jest na bieżąco uzupełniana i czy w domu jest zapas karmy. To samo dotyczy kuwet. Musi być wystarczająca ilość kuwet i zapas żwirku. Czy w domu są środki czystości i środki do dezynfekcji. W takim domu powinna być też „apteczka” z środkami pierwszej potrzeby. Ważną przesłanką jest też kondycja kotów, choć nie można wymagać aby wszystkie były zdrowe o ile nie zna się ich kondycji na wejściu do domu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lip 23, 2010 11:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Czy osoby, które umieściły koty u IKI 6 maja zamiar je odebrać???
To ja pozwolę sobie być nudna...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 23, 2010 11:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Ja straciłam? 8O W pracy jestem, muszę czasem coś zrobić :wink:

Tak pomyślałam, bo przestałaś się odzywać.
W tym wątku :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lip 23, 2010 11:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Z tego, co wiem, to wszyscy mieszkający w okolicach Rudy są zakoceni na maxa więc raczej marne są szanse na DT dla tych, które po interwencji miałyby być wyciągane stamtąd.
Może wyjściem byłoby zrobienie składki na jakiś hotelik i przetrzymanie tam kociaków do czasu aż gdzieś zwolni sie kawałek podłogi.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lip 23, 2010 11:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:Z tego, co wiem, to wszyscy mieszkający w okolicach Rudy są zakoceni na maxa więc raczej marne są szanse na DT dla tych, które po interwencji miałyby być wyciągane stamtąd.
Może wyjściem byłoby zrobienie składki na jakiś hotelik i przetrzymanie tam kociaków do czasu aż gdzieś zwolni sie kawałek podłogi.

Małe - to nie żadne :wink: Zresztą to chyba niekoniecznie musi być Śląsk. W końcu kota można przewieźć...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 23, 2010 12:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

hmmm z drugiej strony koty można gdzieś na czas wizyty gdzieś zabunkrować;( tak czy tak byłabym jednak za ...
tylko wciśnijcie im liste ze swoimi, oddanymi do IKA kotami by mogli zapytać gdzie obecnie przebywają czy może zaginęły.

Z drugiej strony są rzekomo dowody na nieleczenie zwierząt przez IKE. Ja w takiej sytuacji złożyła bym zawiadomienie do
prokuratury gdyż nie leczenie lub nawet jak piszą niektórzy głodzenie zwierząt jest traktowane jak znęcanie się nad nimi.
Dowody są, świadkowie są.... czy może czegoś niedopatrzyłam?

Jeżeli IKA nie chce się tu bronić będzie musiała przed sądem.

Z drugiej strony, jeżeli IKA jest oskrżana o znęcanie się nad zwierzętami bezpodstawnie
może złożyć pozew (z powódźtwa cywilnego) i oskarżyć osoby o oszczerstwa i pomówienia;)))

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

[poprzednia][następna]