Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 10:58 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

trochę to niefajne, co zrobiła i też wątpie, że kotka "gaśnie w oczach" tak szybko ozdrowiala

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 22, 2010 11:03 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Mashas - po prostu gratuluję. Nic dodać nic ująć :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 11:13 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Nie pamiętam nazwy ulicy na Zagórzu skąd zabrano maluchy :evil:

one były przy blokach koło zajezdni
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw lip 22, 2010 21:26 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Kleo pisze:mashas jest zaganicą :(

Napisała mi sms że wypuściła kotke tam gdzie ją znalazła (Sosnowiec, zagórze), żadne schronisko nie chciało jej przyjąć i ponoć była już zdrowa wtedy 8O tylko to dość dziwne że tak szybko wyzdrowiała, moją Chili trzymał katar ok.1,5 tygodnia a oczka do tej pory zakrapiam 2 razy dziennie , boje sie że kotka nadal jest chora :(

Zmusiłam aparat do współpracy, dziś wieczorkiem wstawię zdjęcia mojej Chili - potworka :mrgreen:

No super.Nie dość że wyłapała kocięta, a kotkę zostawiła na ulicy która notabene będzie rodziła kolejne mioty chore na KK.
To jeszcze teraz wypusciła oswojone 3 miesięczne kociątko na ulicę.Gratuluję zdrowego rozsądku

Kleo dowiedz się dokładnie gdzie niby jest ta zajezdnia na zagórzu?Niedaleko mnie jest zajezdnia autobusowa ale nie wiem czy akurat o tą chodzi?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lip 23, 2010 8:24 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

I na dodatek żadnego wcześniej wołania o pomoc w stylu - "za 2 dni wyjeżdżam pomóźcie bo nie mam co z kotem zrobić" a ten pomysł ze schronami to.... :evil:

Ja i podejrzewam, że więcej osób także, myślałam, że ta kotka cały czas siedzi w jakiejś lecznicy a tymczasem :(

Mara S

Post » Pt lip 23, 2010 9:00 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Mara S pisze:I na dodatek żadnego wcześniej wołania o pomoc w stylu - "za 2 dni wyjeżdżam pomóźcie bo nie mam co z kotem zrobić" a ten pomysł ze schronami to.... :evil:

Ja i podejrzewam, że więcej osób także, myślałam, że ta kotka cały czas siedzi w jakiejś lecznicy a tymczasem :(

ja też myślałam że jest dalej w lecznicy :( , nie dała znać że wyjeżdżą i kotka musi opuścić lecznice :(

Marta napisałam smsa gdzie dokładnie to jest, czekam na odp
Obrazek

Kleo

Post » Pt lip 23, 2010 10:44 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Kleo pisze:
Mara S pisze:I na dodatek żadnego wcześniej wołania o pomoc w stylu - "za 2 dni wyjeżdżam pomóźcie bo nie mam co z kotem zrobić" a ten pomysł ze schronami to.... :evil:

ja też myślałam że jest dalej w lecznicy :( , nie dała znać że wyjeżdżą i kotka musi opuścić lecznice :(

Marta napisałam smsa gdzie dokładnie to jest, czekam na odp

Dobra to czekamy na odpowiedź,mam nadzieje że się odezwie :?

mar_tika

Post » Pt lip 23, 2010 11:02 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

mar_tika pisze:Kleo dowiedz się dokładnie gdzie niby jest ta zajezdnia na zagórzu?Niedaleko mnie jest zajezdnia autobusowa ale nie wiem czy akurat o tą chodzi?

Marta na Zagórzu jest tylko jedna zajezdnia - ta autobusowa koło basenu

Mara S

Post » Pt lip 23, 2010 21:23 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Mara S pisze:
mar_tika pisze:Kleo dowiedz się dokładnie gdzie niby jest ta zajezdnia na zagórzu?Niedaleko mnie jest zajezdnia autobusowa ale nie wiem czy akurat o tą chodzi?

Marta na Zagórzu jest tylko jedna zajezdnia - ta autobusowa koło basenu

No i ja w jej okolicach mieszkam.Z jednej strony jest kilka domków jednorodzinnych, a z drugiej stare już nieczynne torowisko i łąki

mar_tika

Post » Sob lip 24, 2010 11:01 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

No ale bez kokretniejszej informacji o miejscu pobytu kotki (o ile jeszcze żyje) raczej się jej nie znajdzie :(

Mara S

Post » Sob lip 24, 2010 14:03 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Zmusiłam aparat do współpracy i zgrałam wreszcie zdjęcia, oto Chili na początku leczenia :

Obrazek Obrazek
i obecnie,
oczy są już w bardzo dobrym stanie, dalej zakrapiamy 2 razy dziennie, maluch jest "nie do zdarcia"
Obrazek Obrazek

Zabawy z Kłakiem - najchętniej to maltretuje Kłaczka który chodzi i warczy 8O co bardzo rzadko mu sie zdarza, Chili ma tyle energii i ochoty do zabawy że mój Kłak wymięka :smiech3:
Obrazek Obrazek
Chwila na drzemke 8)
Obrazek

Chili to straszny łobuziak, bawi sie prawie cały dzień z przerwą na spanie i jedzenie, jak tylko jestem w kuchni to od razu przybiega,łasi sie jak to nie zdaje rezultatu to kładzie mi sie na stopach i mruczy i czeka na jedzonko, jest strasznym głodomorkiem :mrgreen:
Jest przekochana i te dodatki rudego sprawiają że nie da sie na nią gniewać, za to Kłak ma czasem serdecznie dość i wtedy wyprowadza sie na balkon odreagować w samotności :smiech3:
Jak wet wróci z urlopu to jedziemy na kontrole, kotecek jak tylko chce jej zakropić oczy to daje dyla i latam za nią po całym domu :evil:
Obrazek

Kleo

Post » Sob lip 24, 2010 14:38 Re: Pilnie potrzebny DT, kotka gaśnie w oczach, jedna już odeszł

Z tego co pamiętam to mashas mówiła że znalazła kotki przy blokach zaraz przy zajezdni/dworcu na Zagórzu, ale nie pamiętam nazwy ulicy :( a zagórza też raczej nie znam :( chodzi mi po głowie jakaś ulica na litere "M" ale nie wiem czy dobrze kojarze
Obrazek

Kleo

[poprzednia]