Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 21:00 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

a u nas drugi kotek złapany - z zapchlonego towarzystwa z ulicy Dąbrowskiego zlapany drugi maluszek na oko 2 miesiące. Dziewczynka szylkretka oczka nie spuchniete załazawione. Siedzi w klacie w garażu, jutro podjedziemy po prosbie do Was o dwie klaty. maluchów jeszcze 3-4 na oko. I trzy kocice jedna z brzuchem, masakra.
Pierwszy kotek -chlopczyk krówek w stanie cięzkim jest w klinice na noc. Czerwone krwinki poniżej 1 mln, pchły go zeżarły zywcem. A teraz historia mojego męża - dwie kliniki w Katowicach - klinika A - pojechał z krówkiem rano. Stan cięzki panie wetki rzucily się by go ratować - kroplówka, antybiotyk, morfologia, odpchlenie, co godzine karmienie strzykawką na siłe. Mówię, że kot dziki i trochę z kasą krucho bo jeszcze conajmniej 5 takich samych czeka. Panie - nie szkodzi, powalczmy, policzymy tylko za leki, kotek niech zostanie na noc, nie policzymy za to. Zaplacil 25 zl.
klinika B - wieczorem Piotrek jedzie z szylkretką - mowię podjedź do B bo A juz zamknięta nich ją chociaz odpchlą bo kot cierpi. Młoda wetka- prosze mi pomóc i trzymac kota bo ja pracuje rękami i nie moze mnie podrapać 8O Piotrek - ja tez pracuje rekami ( i glową dla odmiany). opryskala ja na pchly. wpisuje do kompa 50 ml Fiprex - Piotrek jakie 50 ml przeciez to pół butelki!!! ta wpisuje 30 ml - Piotrek - chyba pani zwariowała najwyżej 10 ml.
na koniec najlepsze -cena 52 zł !!!!! Pani - juz po 20:00 taryfa nocna. Piotrek był 10 minut po ósmej. zapłacił 35 zł i poszedl. Do tej pory go nosi. Oczywiście nie musze dodawac ze pani nawet nie zakropila oczu, nie popatrzyla na stan kota.
dla tych co zgadną nazwe A i B - nagroda :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lip 22, 2010 21:08 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Ewuś kennelówka jest wolna u Dorotki tak jak Ci mówiłam, już do niej dzwoniłam tylko musicie się z nią umówić na odbiór :D
a z Wami to chyba coraz gorzej :ryk: niebawem bedziecie jak nasza słynna piosenkarka :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lip 22, 2010 21:11 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Dziewczyny i jeszcze jedno na wątku o niewidomym kocurku Martyny Jaaga pisze na temat dr. Parczyka, tez była u niego z kociakiem i robił operację na oczach więc nie wiem może warto by się dowiedzić.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lip 22, 2010 21:29 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Ewa a nagrodą jest pewnie kociak gratis :kotek: Mam ich 5 to i 6 się zmieści :mrgreen:

Strzelam:
A - to Fabisz
B - to Brynów.
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 21:36 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

w liczbie kotów chyba mi nie zaimponujecie 4 stałe - 4 z kk w garderobie , 1 w garazu, 1 w klinice - razem 10 sztuk. :twisted:
Basia prawie zgadlas :-) ale jedno ok, drugie pudlo

Filomen

Post » Czw lip 22, 2010 21:41 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Ewa..................wiesz ile u mnie na Chacie ich jest :mrgreen:

Mikuś, Gumiś, Sisi, Filip, Simba oraz Sofinia, Astra, Doris, Onyks, Mikołaj, Różyczka, Oskarek i Alek
RAZEM 13 :mrgreen:

Jezdem lepsza :ryk:

Licytacja trwa.......
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 21:42 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Filomen pisze:....
Basia prawie zgadlas :-) ale jedno ok, drugie pudlo...

hmmm.........pudło to Brynów więc kto jest zdziercą i "pracuje rękoma"???? :twisted:
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 21:56 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

"Głos" z kociarni.
Wróciłam jakieś 30 minut temu z kociarni.
Bona - stan kiepski. Dziś dostała leki + kroplówki + fulll.........witamin i obowiązkowo karmić!
Proszę wszytkich by karmili Bonę. Kupiłam 6 gerberków są dla Niej w liczniku!
Od godz. 18 zjadła już jednego - oczywiście na siłę :roll:

Emma - znowu ma srakę - no istna woda z dupy jej leci. Kot w boksie. CHyba trza ją wrzucić na intenstinal. Ma naprawdę problemy z jelitami :roll:

Zbignieff, który we wtorek zaniemógł - dziś już dokazuje. Chłopak - rodzynek - jest zarąbisty :mrgreen: Chyba się zakochałam :wink:

Kostecki - proszę czesać chłopaka - bo leni się dramatycznie. Widać poprawę.

Tania - jak to już zostało powiedziane - tania nie jest. Pod koniec przyszłego tygodnia rozpoczynamy kurację. Jutro idziemy na biochemię i badanie krwi. :roll:

Tigrunia - z niecierpliwością oczekuje godziny 10 rano jutrzejszego dnia. Gosia_kot jutro o tej porze porywa nam Tigrunię z kociarni do siebie, do domku :1luvu:

Rambo - Bambo - siedzi w pierdlu - tzn. w wolierze bo bije się z Borysem.

Borys - na kociarni rzązi i chce bić Ramba. Czego efektem są porozrzucane po kociarni różne przedmioty :twisted:
Mokkunia - moja wspaniała dziewczynka .........
SZUKAMY TRANSPORTU!!!!!!!!!!
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 22:01 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

tak sie sklada ze stalam sie posiadaczem kenelowki za przyslowiowa "flaszke" :ryk:
jak cos moge pozyczyc ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lip 22, 2010 22:37 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

MIKUŚ pisze:"-
Tigrunia - z niecierpliwością oczekuje godziny 10 rano jutrzejszego dnia. Gosia_kot jutro o tej porze porywa nam Tigrunię z kociarni do siebie, do domku :1luvu:

Gosiakot siedzi i obszywa domek dla Tigruni niebieskim kocykiem żeby miała ładny, a Gosia niecierpi szyć :evil: prawie wszystko dla Tigry już naszykowałam- domek do chowania , leżankę odkrytą jak Tigra zdecyduje się przestać chować przed wszystkim co się rusza- bo się boję że przy tej pogodzie Tigra sie w domku ugotuje, kuwetkę typu kocie Toi-Toi bo Gosia nie ma ochoty zamieszkać sama w kuwecie, drapaczek " słupek", coś do zabawy- brakuje benka i jedzenia calms bo dopiero jutro po południu przyślą je do lecznicy. Do tej pory Tigra dostanie Jogiego jedzenie suche mam nadzieję że tych parę godzin wytrzyma.
Ludzie , bardzo Was proszę trzymajcie za mnie kciuki bo to nie będzie łatwy dzień - pod każdym względem :wink:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lip 22, 2010 22:40 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

gosiakot pisze:
MIKUŚ pisze:"-

Gosiakot siedzi i obszywa domek dla Tigruni niebieskim kocykiem żeby miała ładny, a Gosia niecierpi szyć :evil: prawie wszystko dla Tigry już naszykowałam- domek do chowania , leżankę odkrytą jak Tigra zdecyduje się przestać chować przed wszystkim co się rusza- bo się boję że przy tej pogodzie Tigra sie w domku ugotuje, kuwetkę typu kocie Toi-Toi bo Gosia nie ma ochoty zamieszkać sama w kuwecie, drapaczek " słupek", coś do zabawy- brakuje benka i jedzenia calms bo dopiero jutro po południu przyślą je do lecznicy. Do tej pory Tigra dostanie Jogiego jedzenie suche mam nadzieję że tych parę godzin wytrzyma.
Ludzie , bardzo Was proszę trzymajcie za mnie kciuki bo to nie będzie łatwy dzień - pod każdym względem :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ślepinek Elwis :oops:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lip 23, 2010 5:15 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Obrazek[/quote]
Martyna, fajnie że dałaś zdjęcie Elvisa- teraz jeszcze bardziej chcę mu pomóc :D

gosiakot

Post » Pt lip 23, 2010 5:34 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

MIKUŚ pisze:

hmmm.........pudło to Brynów więc kto jest zdziercą i "pracuje rękoma"???? :twisted:

Brynów trafiony u dr Czogały pracuje się rekami :evil: i oszukuje na Fiprex'ie
a klinika A miłe panie u dr Skolika
ale w ramach nagrody wygrałaś kotka :kotek:

Filomen

Post » Pt lip 23, 2010 5:51 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Filomen pisze:
MIKUŚ pisze:

Brynów trafiony u dr Czogały pracuje się rekami :evil: i oszukuje na Fiprex'ie
a klinika A miłe panie u dr Skolika
ale w ramach nagrody wygrałaś kotka :kotek:

Che, che - jakby Basia wiedziała co jest nagrodą - 14-ty :kotek: , to chyba nie stanęłaby do konkursu.
Że też wszędzie muszą oszukiwać i zdzierać skórę ...powinny być jakieś testy na chciwość przy przyjmowaniu na studnia weterynaryjne i medycynę zresztą też. Może ktoś wymyśli zestaw pytań w postępowaniu kwalifikacyjnym na w/w kierunki wskazujących na chciwość i bezwzględność ? byłoby wtedy mniej dr-ów G. i tym podobnych przypadków oraz klinik weterynaryjnych gdzie lekarz pomaga zwierzętom wyłącznie za kasę -" taryfa nocna" -to była lecznica czy taksówka ? a (propos taksówek: jak chcecie się przejechać najdroższą taksówką to wsiądźcie pod dworcem w Katowicach. Na trasie za którą zwykle płaci się 50 zł zapłacicie 70 )

gosiakot

Post » Pt lip 23, 2010 7:19 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Gosieńko :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: za dokocenie i spokojne tymczasowanie.
Grunt to spokój bo koty tez wyczówają zdenerwowanie i musisz im dać się poustawiać.
U mnie jak było za ostro to zawsze był karcer w łazience dla jednego :ryk: (bo tylko tam mam drzwi :D )
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]