Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 18:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Beliowen pisze:
marikita pisze:
Beliowen pisze:Jeśli są skrajnie wycieńczone, odwodnione i wychudzone, oznacza to, że musiały a) głodować lub b) mieć uporczywą biegunkę
w przypadku b) - biegunka jest objawem chorobowym, który można opanować za pomocą leków i diety, po zdiagnozowaniu przyczyny
nade wszystko jednak nie wolno dopuścić do odwodnienia, należy podawać płyny dojelitowo i/lub pozajelitowo
jeśli tego nie robiono, oznacza to, że koty nie były leczone bądź były leczone niewłaściwie.
Nie wszystko w medycynie trzeba widzieć, żeby wiedzieć ;)

Kto miałby zdiagnozować koty i zaordynować właściwe leczenie? IKA 6 czy wet?

Nie zrozumiałyśmy się :)
napisałaś, że wet nie może zaopiniować, że kocięta były niewłaściwie leczone lub głodzone
a ja wyjaśniłam, dlaczego bez większego problemu może.

Teraz co innego podkreśliłam w Twojej wypowiedzi (na niebiesko). Otóż wydaje mi się, że jednak wet nie może ocenić, czy coś zrobiono (w przeszłości), czy nie. Gdyby chodziło o amputację łapy... ale pomijamy przypadki skrajne. Może oczywiście ocenić aktualny stan kota. Natomiast wyciąganie wniosków, co jest przyczyną takiego stanu - to inna sprawa.

Tylko że... ech, wobec tego - co ze schroniskami, w których umierają setki kociąt...? Tam nie obowiązuje Ustawa? Czy też schroniska stoją ponad prawem...? Już mi ręce opadają, jak to piszę.

A! Dziękuję za banerek. - Tak, jak napisałam wcześniej, bez względu na przyczyny - nawet jeśli IKA 6 nie podpada pod Ustawę - jest złym DT. To chyba jasne dla wszystkich.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw lip 22, 2010 18:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Amika6 pisze:Pisałam już wczoraj, ale przypomnę
W banerku musi być podane, że IKA 6 to Krystyna K. z Rudy Śląskiej, bo przecież zbiera też koty miauowe koty poza forum (telefony, emaile znalezione w naszych ogłoszeniach)

No i moim zdaniem banerek powinien być "oczojebny"...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 22, 2010 18:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Chciałam coś zmienić w kolejności moich wypowiedzi, ale skoro zostałam zacytowana to wrociłam do poprzedniej wersji
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lip 22, 2010 18:38 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

CoToMa pisze:
W banerku musi być podane, że IKA 6 to Krystyna K. z Rudy Śląskiej, bo przecież zbiera też koty miauowe koty poza forum (telefony, emaile znalezione w naszych ogłoszeniach)

...to, że zbiera jest już jasne, wiemy o kilku kotach zabranych przez IKA6 do jej domu, niedawno, na dniach, to straszne co wyprawia ta...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Czw lip 22, 2010 18:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:
CoToMa pisze:

...to, że zbiera jest już jasne, wiemy o kilku kotach zabranych przez IKA6 do jej domu, niedawno, na dniach, to straszne co wyprawia ta...

anabelp, chyba mnie nie zrozumiałaś ...
Banerek jest przede wszystkim dla tych co tego wątku nie znają i forumowiczki IKA6 nie kojarzą z Krystyną K., a ta pani będzie sobie dalej działała pod własnym nazwiskiem wykorzystując niewiedzę innych.
Jeśli dobrze zrozumiałam tak własnie było w Twoim przypadku i dlatego moim zdaniem jest to bardzo ważne by pokazać, że Krystyna K i IKA6 to ta sama osoba.
Im więcej osób będzie o tym wiedziało, tym mniej kotów do niej trafi
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 18:58 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Czw lip 22, 2010 18:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Liwia_ pisze:Decyzje o ew. interwencjach, czy o tym, czy i jak sprawa będzie się toczyć drogą oficjalną podejmie anabelp.

Myślę też, że podzieli się jeszcze paroma informacjami, ja jestem wstrząśnięta :(

Ze swojej strony dziękuję za wszystkie rady i oferty pomocy, informacje - przepraszam, że nie zawsze odpowiadam, ale nie wyrabiam :oops:

Ja też przepraszam, że nie odpisałam jeszcze wszystkim, którzy przysłali mi pw, ale też nie wyrabiam :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw lip 22, 2010 19:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Amika6 pisze:
CoToMa pisze:

anabelp, chyba mnie nie zrozumiałaś ...
Banerek jest przede wszystkim dla tych co tego wątku nie znają i forumowiczki IKA6 nie kojarzą z Krystyną K., a ta pani będzie sobie dalej działała pod własnym nazwiskiem wykorzystując niewiedzę innych.
Jeśli dobrze zrozumiałam tak własnie było w Twoim przypadku i dlatego moim zdaniem jest to bardzo ważne by pokazać, że Krystyna K i IKA6 to ta sama osoba.
Im więcej osób będzie o tym wiedziało, tym mniej kotów do niej trafi

Jednak może sie zdarzyć, że IKA6 zarejestruje się pod innym nickiem i dalej bedzie sobie adoptować kociaki jako dobra forumowa ciocia jakaśtam :evil:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw lip 22, 2010 20:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Iweta pisze:Jednak może sie zdarzyć, że IKA6 zarejestruje się pod innym nickiem i dalej bedzie sobie adoptować kociaki jako dobra forumowa ciocia jakaśtam :evil:

Niestety może tak być...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 22, 2010 20:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

CoToMa pisze:
Iweta pisze:Jednak może sie zdarzyć, że IKA6 zarejestruje się pod innym nickiem i dalej bedzie sobie adoptować kociaki jako dobra forumowa ciocia jakaśtam :evil:

Niestety może tak być...

No tak, ale wtedy to będzie osoba z krótkim stażem na forum i jak padnie nazwa miejscowości, to może wielu mimo wszystko zapali się światełko ostrzewgawcze.
Obrazek

Amika6

Post » Czw lip 22, 2010 20:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A admin nie ma mozliwosci sprawdzenia numeru IP?
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lip 22, 2010 20:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Birfanka pisze:A admin nie ma mozliwosci sprawdzenia numeru IP?

Moze byc zmienne.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lip 22, 2010 20:21 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Wiem, ale nie zawsze jest zmienne.
Na podstawie postow dotychczas przez IKE6 napisanych daloby sie chyba sprawdzic, czy zmienne, czy stale?
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lip 22, 2010 20:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ale draka :twisted: za koteczki :ok: UP :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 22, 2010 20:35 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:
CoToMa pisze:

A czy wiadomo coś o starej burej kotce wziętej ok. 27 czerwca?
Mam niejasne podejrzenia... :evil:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lip 22, 2010 20:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Tak nie może być teraz ma znowu kocięta i mają skończyć jak maluchy od anabelp ?
przecież wiadomo,gdzie mieszka,ona powinna mieć zakaz zajmowania się zwierzętami-całkowity i powinna być oskarżona o znęcanie nad zwierzętami .przecież to jest karalne :evil:
Nie można nic zrobić?
trzeba sprawdzić IP ,żeby nie podszyła się pod innym nickiem to da się ustalić na pewno i trzeba działać szybko,skoro po 4 tyg kociaki anabelp były w takim stanie i to nie wszystkie przeżyły pobyt u IKA6
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]