Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 16:32 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

tosiula pisze:Podnoszę, i swoim sie pochwalę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

a te pędzelki 8O :1luvu: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 18, 2010 0:24 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Cudo!!!! :1luvu: :1luvu:

A może wychodzi gdzieś na spacerek samodzielnie? Może dałoby się go przechwycić? :twisted: :twisted: :twisted:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw lip 22, 2010 14:15 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Pokazujemy się!!!

Kaprys2004

Post » Sob lip 24, 2010 17:13 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Zajrzyjcie, tu jest rudy, którego chcą uśpić, bo.. jego opiekunka zmarła.. :(
Zdrowy, piękny, tylko prześmiardł zaniedbanym mieszkaniem. Ale to akurat najmniejszy feler...

viewtopic.php?f=1&t=114675&p=6233903#p6233903

Obrazek

Kaprys2004

Post » Sob lip 24, 2010 22:42 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Następny koci dramat, grozi schronisko:

viewtopic.php?f=13&t=114511&start=105

hydra_pl pisze:http://img413.imageshack.us/img413/6310/piorun.jpg

Kot nazywa się Piorun.
Jest wykastrowany, odrobaczony, szczepiony i z książeczką zdrowia. Bardzo lubi spać w łóżku ale nie był wpuszczany do pokoju. Jest żywym kotem i lubi się bawić ale to pewnie z racji tego, że ma 1,5 roku. Nigdy nie przebywał z innymi kotami czy psami tj. żadnymi zwierzętami. W jedzeniu nie jest wybredny tj. na ta chwile dostaje tylko sucha karmę dla kotów kastrowanych. Jest szczupły. Korzysta z kuwety zamkniętej z klapką, która chętnie zostanie oddana wraz z Piorunem. Drapaki miał różne ale nie za bardzo chciał z nich korzystać. Lubi siedzieć na balkonie i obserwować co się dzieje.

Kot ma czas do 1 sierpnia, czyli do niedzieli wieczorem - opiekunka kota wylatuje z kraju w poniedziałek.

Kaprys2004

Post » Nie lip 25, 2010 9:27 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

W moim zakładzie pracy mieszka kocurek - kastrat - wyrzucony z domu ... Śliczny, miziasty, spragniony domu i czułości ... Oczywiście, przebadam go przed oddaniem do DS . Mamy wątek na Kociarni: viewtopic.php?f=13&p=6235994#p6235994

Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 25, 2010 12:00 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Podrzucamy

Kaprys2004

Post » Pon sie 02, 2010 11:09 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Naprawdę nikomu Feluś się nie podoba?

viewtopic.php?f=13&t=114827&p=6262986#p6262986

alix76 pisze:Nazwałam go Felek, od felix - szczęśliwy, bo Felek miał sporo szczęścia. W porównaniu z wieloma innymi kotami miał fart, kiedy nie mógł zostać w swoim domu (nie wiem dlaczego :evil: ) - został przyniesiony na zamknięty teren, gdzie ma schronienie i dostaje jeść.
Ale to schronienie to budka przy warsztatach a jedzenie ... wiadomo, najtańsze ... Na razie Felek jest pięknym, zdrowym kotem, ale w takich warunkach i na takiej diecie, niedługo nim pozostanie. Poza tym Felek pamięta, jak jest mieć dom - garnie się do ludzi, prosi o jedzenie, ale przede wszystkim o pieszczoty. Nie rozumie, dlaczego już nie śpi na miękkiej kanapie :( , dlaczego potraktowano go jak niepotrzebny mebel. Przytula się i mruczy, pytając wzrokiem, "a może ty mnie zechcesz? Będę grzeczny ..."

Obrazek Obrazek Obrazek

Felek ma około półtora roku ("na oko"), jest wykastrowany, jak na warunki w jakich żyje - aż oślepiająco biały na łapkach i burzuszku. Był kotem domowym, który się znudził :evil: . Przed wydaniem do domku stałego zostanie przebadany przez weterynarza (odpchlenie, odrobaczenie, ew. szczepienie), wyczesany ze wszelkich zabrudzeń futerka i upewnię się, że nie zapomniał, do czego służy kuweta :wink: .
Proszę, przywróćmy Felkowi wiarę w ludzi i ich dobre intencje :oops:

Aleba pisze:W ogóle na Cytadeli klapa, poza małą czarną - niezainteresowaną klatką - żaden kot się nie pokazał. Poza Felkiem oczywiście ( :arrow: viewtopic.php?f=13&t=114827), Felek był, tuńczyka spożył, poprawił whiskasem i strasznie chciał się z nami zabrać :([/b]

Taki miziak, samotny, czeka na swój domuś...

Kaprys2004

Post » Pon sie 02, 2010 12:03 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

qlenka pisze:Felek jest w wawie?

Tak. W Centrum właściwie, może troszkę bardziej Żoliborz..

Jest do wzięcia na DT słodki rudy maluch 4-5 tygodniowy znaleziony na trawniku. Jest teraz w świetnym DT, ale przekoconym i zaKKatarzonym. Trzeba go stamtąd zabrać, bo oczka zaczynają już łzawić...
Kto ma moce przerobowe?

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 10:10 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

ASK@ pisze:Kolejna bieda :cry: .
Pilnie dom potrzebny!!!

I ja się pożalę.
U mnie z Koterii w przyszłym tygodniu wraca rudo-biały miziak .Niestety wszystko wskazuje,ze na ulicę. W klatce okazał sie domowym kotem,dającym przy sobie wszystko zrobić i domagający uwagi ludzia. Jeszcze chory,ale ciachanie już w poniedziałek. Moze ktoś reflektuje na słodzika?Dowiozę.Kolor chodliwy!!!!

Kot pojawił się nie wiadomo skąd. Myślałam,ze przyszedł po wyburzeniu pobliskich garaży przy barze. Bo pojawiło się kilak innych, nieznanych.Tam zwolniono ludzi z pracy a w tym panie dokarmiające biedy. Nie podchodził do człowieka, choć mojemu TZ dał sie już głaskać.Ocierał, miział i mruczał. Codziennie w nocy czekał na jedzenie, bo inne koty go przepędzały. Ostanio nie było go ok tygodnia i pojawił sie rano w dzień łapania. Chory i zabiedzony (musiał gdzieś przeleżeć).Wlazł do kontenerka, nawet nie trzeba było lapki rozstawiać. Pojechał do Koterii. Jak dowiadywałyśmy sie o jego stan, to karmicielka usłyszała,ze to domowy kot. Spragniony ludzia, dajacy sobie zrobić wszystko i nie powinien wrócić na ulicę. Ale u nas przekocenie totalne.Wiem,nie nowina. Moze jednak ktoś skusi sie na kota w worku.Da mu kąt. Teraz trudno mu będzie "na wolności".On nie daje sobie rady. Musimy go pilnowac by zjadłi,stać nad nim. bardzo prosze o kąt. Fot nie ma, bo i jak.Góra słoneczno ruda, dól biały (jak się domyje).
POMOCY!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 20, 2010 10:16 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Kaprys2004 pisze:Zajrzyjcie, tu jest rudy, którego chcą uśpić, bo.. jego opiekunka zmarła.. :(
Zdrowy, piękny, tylko prześmiardł zaniedbanym mieszkaniem. Ale to akurat najmniejszy feler...

viewtopic.php?f=1&t=114675&p=6233903#p6233903

Obrazek

Rudy jako Rudy już u siebie :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 23, 2010 11:59 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

ASK@ pisze:
ASK@ pisze:Kolejna bieda :cry: .
Pilnie dom potrzebny!!!

I ja się pożalę.
U mnie z Koterii w przyszłym tygodniu wraca rudo-biały miziak .Niestety wszystko wskazuje,ze na ulicę. W klatce okazał sie domowym kotem,dającym przy sobie wszystko zrobić i domagający uwagi ludzia. Jeszcze chory,ale ciachanie już w poniedziałek. Moze ktoś reflektuje na słodzika?Dowiozę.Kolor chodliwy!!!!

Kot pojawił się nie wiadomo skąd. Myślałam,ze przyszedł po wyburzeniu pobliskich garaży przy barze. Bo pojawiło się kilak innych, nieznanych.Tam zwolniono ludzi z pracy a w tym panie dokarmiające biedy. Nie podchodził do człowieka, choć mojemu TZ dał sie już głaskać.Ocierał, miział i mruczał. Codziennie w nocy czekał na jedzenie, bo inne koty go przepędzały. Ostanio nie było go ok tygodnia i pojawił sie rano w dzień łapania. Chory i zabiedzony (musiał gdzieś przeleżeć).Wlazł do kontenerka, nawet nie trzeba było lapki rozstawiać. Pojechał do Koterii. Jak dowiadywałyśmy sie o jego stan, to karmicielka usłyszała,ze to domowy kot. Spragniony ludzia, dajacy sobie zrobić wszystko i nie powinien wrócić na ulicę. Ale u nas przekocenie totalne.Wiem,nie nowina. Moze jednak ktoś skusi sie na kota w worku.Da mu kąt. Teraz trudno mu będzie "na wolności".On nie daje sobie rady. Musimy go pilnowac by zjadłi,stać nad nim. bardzo prosze o kąt. Fot nie ma, bo i jak.Góra słoneczno ruda, dól biały (jak się domyje).
POMOCY!!!

Mamy foty i filmik:
*anika* pisze:Zrobiłam mu zdjęcia:
http://picasaweb.google.pl/nie.boj.sie. ... kZKoterii#
mam nadzieję, że nie muszę wstawiać ich bezpośrednio na forum? ;) - bo mi się nie chce :D wybaczcie 8)

Oraz nakręciłam dwa filmy:
http://www.youtube.com/watch?v=pYVRR1rJ15I
http://www.youtube.com/watch?v=u3PxI4w64YE
(powinny być za chwilę widoczne, właśnie je wrzuciłam)
[/quote]
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 23, 2010 12:43 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Kto chciałby mieć małego rudasa? Na razie nie są zbyt oswojone, ale czyni się wszystko, by zmienić ten stan rzeczy.

Zapraszamy tutaj viewtopic.php?f=1&t=98113&p=6334017#p6334017

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kaprys2004

Post » Wto gru 14, 2010 11:14 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Mam cudowny dom dla rudego kociaka. Przyszła opiekunka jest fantastyczną i ciepłą osobą. Widać to choćby po jej kotce, która jest miziastym przytulakiem nawet dla obcych i taki był jej rudy brat, zanim go ukradziono. Stąd pragnienie ponownego posiadania rudego stworka w pobliżu serca..

Problemy mogą być dwa:
1) nie wiem czy przejdzie świadomość, że to dom wychodzący,
2) domek byłby w Olsztynku i jakoś kociak musiałby się tam znaleźć..

Kaprys2004

Post » Pon sty 10, 2011 21:39 Re: Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Wafelkowi z Ostródy grozi schronisko :roll: Opiekunka trafiła do szpitala... PILNIE potrzebny darmowy DT lub DS dla rudziaka!!!

lidka_park pisze:Kocur pojawił się na moim osiedlu w Ostródzie kilka dni temu. Chodził zdezorientowany, nie bał się ludzi. Zjawił się z dnia na dzień. Tymczasowo wzięła go pewna starsza pani, jednak sama ma juz 2 koty.
Wafel jest naprawdę pięknym kotem. Myślę, ze ma pół roku, może troche więcej.
Gdy spotkał się z moją Plumką, wcale nie wykazywał zdenerwowania.
Jest bardzo miziasty. W DT nie może zostać na stałe. Pilnie szukamy DS

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I link do wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=118806
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

[poprzednia][następna]