Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 13:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Liwia_ pisze:Jeżeli chodzi o kontrolę z TOZ moim zdaniem (ale jestem laikiem, nie mam żadnego doświadczenia w takich sprawach) nie wchodzi to w tym przypadku w grę (zainteresowanych zapraszam na priv).

Zastanawiam się, dlaczego przez tyle czasu prawie nikogo nie zastanowił fakt, że Ika konksekwentnie "olewała" miejscowe koty, mając pod nosem, u siebie choćby schronisko z całą masą potrzebujących... Głównym źródełkiem nowych tymczasów było forum.

Jestem też pewna, że u Iki w czasie wizyty Iwety było więcej malców. W końcu, jak napisała Ika - ". Prowadzę jedyny w mieście DT dla kociąt i właściwie tylko one są dla mnie bardzo ważne" Tu : viewtopic.php?f=1&t=111398&start=120 są zdjęcia przemoczonych osesków zabranych od Iki przez Formicę i jej tłumaczenia się z ich stanu.

Wchodzi. Nie wiem czy z TOZ, ale jak najbardziej są podstawy do interwencji. Wysyłam Ci na pw nr telefonu jakby co.
Nie mam impulsów :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 22, 2010 13:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Interweniowałam w sprawie znęcania się nad psem żebrzącym w Zakopanem. Pisałam do burmistrza (zignorował) i do prokuratora. Byłam w swojej miejscowości przesłuchiwana. minęło pół roku i sprawę umorzono.

Jednak sprawa IKI6 jest bardziej drastyczna. :evil:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw lip 22, 2010 13:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

dziewczyny, tak myslę ,że interwencje tam zrobic, kogos wysłać to najmniejszy problem w tej chwili. Znajdzie sie kogoś z TOZu , administracjii, itd
Najwiekszy to miejsca gdzie te koty zabrać.
Błagam, nie bierzcie pod uwagę schronisk, teraz tam jest masakra.
a mam wrażenie ,że nie bierzecie dalszego ciągu dokładnie pod uwagę :(

jak sprawa ma byc rozwiązana tak ,że koty do schronu pojada to lepiej jechac je uspić
(to jest strona walki ze zbieraczami ,która mnie przeraża
jak pomysle o zmasowanej akcji likwidacji zbiorowisk i po prostu odwożenie ich do schronisk to po prostu mam ochotę wyć)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 22, 2010 13:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Mała1 pisze:dziewczyny, tak myslę ,że interwencje tam zrobic, kogos wysłać to najmniejszy problem w tej chwili. Znajdzie sie kogoś z TOZu , administracjii, itd

jak sprawa ma byc rozwiązana tak ,że koty do schronu pojada to lepiej jechac je uspić
(to jest strona walki ze zbieraczami ,która mnie przeraża
jak pomysle o zmasowanej akcji likwidacji zbiorowisk i po prostu odwożenie ich do schronisk to po prostu mam ochotę wyć)

Spoko, my się tylko tajniaczymy, ale prace trwają... Schron nie wchodzi w grę. Ponawiam pytanie: Czy powiadomiono inne osoby, które dawały tam koty? Ja nie mam pojęcia kto dawał, więc zrobić tego nie mogę...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 22, 2010 13:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

To ciężka sprawa,
trzeba zwrócić się do odpowiedniej organizacji,
która tego - ze tak się brzydko wyrażę - "nie oleje".

Jak pisała Liwia_ TOZ nie wchodzi w grę...
Tylko w takim wypadku co ?

Straż Miejska odstawia zwierzęta do schroniska,
chyba ze wskazane jest inne miejsce pobytu.
Ale jakie ?
Kto weźmie do siebie koty Iki, lub chociaż ich część ?
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Czw lip 22, 2010 13:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Czy dałoby się zrobić listę kotów przekazanych do Iki, czy ktoś to "ogarnia"? :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lip 22, 2010 13:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Do IKI pojechały koty z Radomska, np. ta parka:

viewtopic.php?f=13&t=106989&start=150
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 13:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Femka pisze:
Zofia&Sasza pisze:
mirka_t pisze:Femka mów za siebie. Ja nie otrząsam się i nie przecieram oczu ze zgrozy. IKA 6 była krótko na forum a od początku można było zauważyć, że jest mało wiarygodna i kto chciał to widzieć to widział.

No to czemu dyskretnie milczałaś 8O

ponieważ obie panie się wspierały, przynajmniej duchowo.
przy okazji walki o wygraną w KV IKA6 straszliwie na mnie nakrzyczała, że pasożytem jestem i nic dla kotów nie robię, a ona taki anioł, urobiona po pachy. To było w obronie kandydatury mirki_t.

Cytat z wątku viewtopic.php?f=1&t=111398&start=120

Mirka napisała ten tekst w czwartek, Maj 27, 2010 12:29:

BOZENAZWISNIEWA, również nie mam łatwo na forum, ale staram się być rzetelna i uczciwa w tym co robię. Nie wierzę, że mleko kotki było badane. Nie wierzę, że wetka IKA 6 podała jako przyczynę zgonu kociąt jałowość mleka. IKA 6 nie stara się dowieść prawdziwości tego. Nie napisała jakie to było badanie, jakie były wyniki. Mogła nawet zaproponować podanie kontaktu do wetki niedowiarkom. Jeśli IKA 6 zmyśliła to badanie to czy można jej wierzyć i w innych sprawach?
IKA 6 zaznacza, że kotami zajmuje się od wielu lat i jest samowystarczalna. Po co jej w takim razie forum? Może chce przekazać innym swoje doświadczenie, ale jeśli jest ono takie jak to jałowe mleko to ja za nie bardzo dziękuję.

Wyjątkowo mocne poparcie, prawda? Znalazłam jeszcze kilka postów świadczących o tym, że Mirka nie ma zaufania do IKI6.

Cytat w takiej formie, bo wątek już zamknięty. Ale każdy może sprawdzić.
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 13:58 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 22, 2010 13:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mimbla64 pisze:Do IKI pojechały koty z Radomska, np. ta parka:

No, na Radomsko w ich obecnej sytuacji trudno liczyć :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 22, 2010 14:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mpacz78 pisze:Inspektorzy mogą wraz policja wejść do takiego domu, gdzie jest zgłoszenie o znęcaniu się nad zwierzętami. Nie wiem jaka organizacja w waszym mieście się tym zajmuje?
Dzwońcie na STRAZ MIEJSKĄ oni najwyżej przekierują dalej.
Tylko że jeśli warunki okażą sie urągające i tzreba będzie te koty zabrać to pewnie trafią do schroniska :(
Ale nie wiem czy to już nie lepsze, ze schroniska można potem te koty zabierać, jeśli ktoś się bedzie przyznawał do tymczasów wydanych przez siebie do IKI.

Koty trafią do schroniska w Rudzie Śląskiej gdzie jak przypomnę kociarnia jest otwarta, schron jest przepełniony. Ucieka z tego schronu ponad 50 % kotów. Gdzie potem mamy ich szukać???

Edit: dodałam "%". Wcześniej zapomniałam dopisać.
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 14:48 przez estre, łącznie edytowano 1 raz

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw lip 22, 2010 14:08 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Liwia_ pisze:LSVC - Nie jest tak, że nikt się nie interesuje oddanymi kotami, coś drgnęło. Niestety nie wiem, jak ugryźć temat kontroli na miejscu :? Póki co, dostałam info o potwierdzonych adopcjach
- Dune od wróżki z Będzina
- czarnulce z wnyków
- rudym bezłapku
- półrocznym kotku, Miziaku (nie był ujęty w żadnym spisie kotów samej Iki, nie pisano o nim na forum)
- 2 puchatkach, które odbierała estre

Uściślę, jeśli można.
Zabrałam dwa koty do innych DT.
Jeden zmarł tydzień po zabraniu go do innego DT.
Drugi jest w DS.

Zabierałam je w zeszłym roku.

Ostatnią persiczkę już po info od Cameo i AgaPap o wątpliwościach co do IKI 6.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw lip 22, 2010 14:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

estre pisze:
mpacz78 pisze:Inspektorzy mogą wraz policja wejść do takiego domu, gdzie jest zgłoszenie o znęcaniu się nad zwierzętami. Nie wiem jaka organizacja w waszym mieście się tym zajmuje?
Dzwońcie na STRAZ MIEJSKĄ oni najwyżej przekierują dalej.
Tylko że jeśli warunki okażą sie urągające i tzreba będzie te koty zabrać to pewnie trafią do schroniska :(
Ale nie wiem czy to już nie lepsze, ze schroniska można potem te koty zabierać, jeśli ktoś się bedzie przyznawał do tymczasów wydanych przez siebie do IKI.

Koty trafią do schroniska w Rudzie Śląskiej gdzie jak przypomnę kociarnia jest otwarta, schron jest przepełniony. Ucieka z tego schronu ponad 50 kotów. Gdzie potem mamy ich szukać???

Interwencja nie musi się wiązać z natychmiastowym odebraniem wszystkich kotów. Natomiast myślę, że trzeba sprawdzić w jakim są stanie i poddać tę... hmmm... osobę jakiejś kontroli. Znam takich, co się podejmą :evil: (na sama wzmiankę o nich Krzętowska zwiała w podskokach z Boguszyc).
Wiemy, jakie koty tam trafiły, więc jeśli ich nie znajdziemy i ta... hmm... pani nie będzie miała DOKUMENTÓW na dowód, że trafiły do adopcji - będzie miała grube kłopoty. Wciąż mam nadzieję, że ludzie, którzy wysyłali tam koty staną na wysokości zadania. Przecież to nie do pomyślenia, żeby nie odebrali w tej sytuacji swoich tymczasów czy kotów wyadoptowanych. Mylę się?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 22, 2010 14:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
mimbla64 pisze:Do IKI pojechały koty z Radomska, np. ta parka:

No, na Radomsko w ich obecnej sytuacji trudno liczyć :cry:

...:( biedne koty, ciekawe jaki los je spotkał:(

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Czw lip 22, 2010 14:21 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kod: Zaznacz cały
CoToMa napisał(a):
Czy macie jakiekolwiek wieści/fotki kotów, które trafiły do IKA6?
viewtopic.php?f=13&t=106818
viewtopic.php?f=13&t=106989
viewtopic.php?f=13&t=106985

tak (dt przesłał umowy adopcyjne)

Lilka jest w ds - rozmawiałam z domkiem, jest bardzo dobrze, ma młodszą siostrzyczkę, którą się opiekuje, aklimatyzacja postępuje, mam na tel fajne foty.. jak zgram, to wstawię..

Krawacik też jest w ds - rozmawiałam z domkiem, ma przybraną siostrzyczkę, z którą b. dobrze się dogaduje.. też aklimatyzacja postępuje..też mam fotę na tel..

Kredka, która poszła do ds z Krawacikiem wróciła do dt IKA6, bo.. i tu szereg powodów...i trzeba było rozdzielić Krawacika i Kredkę, bo razem, wg domku, były nie do opanowania..
z dzisiejszej rozmowy z dt - IKA6 wiem, że Kredka od 3 dni jest w kolejnym ds.. czekam na kontakt dt i na dokładne namiary domku.. , aby skontaktować się z nim i zapytać, jak przega adaptacja...

To jest informacja od Hanulki w sprawie kotów z Radomska

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Czw lip 22, 2010 14:29 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Mała1 pisze:dziewczyny, tak myslę ,że interwencje tam zrobic, kogos wysłać to najmniejszy problem w tej chwili. Znajdzie sie kogoś z TOZu , administracjii, itd
estre pisze:Koty trafią do schroniska w Rudzie Śląskiej gdzie jak przypomnę kociarnia jest otwarta, schron jest przepełniony. Ucieka z tego schronu ponad 50 kotów. Gdzie potem mamy ich szukać???
To w tym wszystkim jest naprawdę istotne i NIE MOŻNA myśleć o interwencjach i zabieraniu kotów, o ile nie ma dla nich dt! One nie mogą trafić do schroniska, cały czas o tym piszę... I to też czyni tą sprawę tak trudną :(

estre - dzieki za sprostowanie. Poprawię tamtego posta.

Agneska pisze:Czy dałoby się zrobić listę kotów przekazanych do Iki, czy ktoś to "ogarnia"? :(
Na chwilę obecną nie ogarnia tego nikt. Napisała do mnie osoba, która chce się tego podjąć, ale to potrwa...Największy problem będzie z ustalaniem losu maluchów, których było kilkadziesiąt.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]