Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 22, 2010 11:45 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Fotka Druida mi się wyświetla, fotki miejsca pracy nie :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 22, 2010 11:47 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

gosiaa pisze:Fotka Druida mi się wyświetla, fotki miejsca pracy nie :roll:

Nie wiem czemu, mnie się wyświetla, odświeżyć trzeba może?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lip 22, 2010 12:22 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Miejsce odjazd faktycznie 8O

A co macie nadzieję tam znaleźć?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 22, 2010 12:35 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Już znaleziono - właśnie cmentarzysko kultury przeworskiej. Zniszczone niestety głównie przez orkę, a teraz jeszcze przez przekleństwo czyli poszukiwaczy z wykrywaczami metali.

casica

Post » Czw lip 22, 2010 13:42 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

To ja trzymam kciuki zeby cos tam jeszcze po tej orce w calosci lub kawalkach zostalo :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw lip 22, 2010 16:20 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Powoli pora na większy tron dla królewicza :wink:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw lip 22, 2010 19:59 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Pokot przepiękny :D

A co do pracy w upale, to zapowiadają ochłodzenie do całkiem rozsądnych 20-25 stopni, więc może nie będzie tak źle :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Czw lip 22, 2010 20:06 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Hańka pisze:Powoli pora na większy tron dla królewicza :wink:

Może Duża coś wykopie 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 22, 2010 20:16 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Pokot zjawiskowy. Druidek ma brzusio do schrupania :lol:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw lip 22, 2010 22:07 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

casica pisze:A teraz pokażę Wam moje miejsce pracy
Tu na tym poletku będę ryć, drążyć oraz ... (co kto lubi, albo na co ma ochotę niech sobie podstawi)
Obrazek

Jakie piekne pola ojczyste! :1luvu:
Rozbudzilas we mnie nostalgie, no! :crying:

Widze, ze Druidek polubil talerzyk :lol:

Tak sie niesmialo spytam-a z protokolem z gazowni zalatwione? 8)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lip 22, 2010 22:15 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

casica pisze:Już znaleziono - właśnie cmentarzysko kultury przeworskiej. Zniszczone niestety głównie przez orkę, a teraz jeszcze przez przekleństwo czyli poszukiwaczy z wykrywaczami metali.

Casico jako laik kompletny się spytam. Jak to się stało, że to cmentarzysko znaleziono? Kto znalazł?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 22:31 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Wróciłam i padłam. Upał na polach ojczystych okrutny był bowiem. Szła burza, ale oczywiście szła i poszła precz. Pogrzmiała, obiecała i poszła :evil:
Załatwiliśmy kapitalną kwaterę - pokoje gościnne w remizie, w centralnej Polsce zwanej niekiedy "remizją". Ale, ale, łazienki jak w **** hotelu, w pokoikach skórzane kanapy i inne luksusy 8O obiecany miejscowy bimber, leżaki i parasol - miodzio. A jako bonus sympatyczny i całkiem dorzeczny komendant miejscowej OSP. Chyba polecę moje kotki łaskawej opiece jakiejś ciotki :)

Później pojechaliśmy spotkać się z tubylcami, bo już dzwonili i pytali o pracę, co nie ukrywam bardzo mnie zdziwiło - chęć do pracy oczywiście. Rozmowy były miłe, a powitania wzruszające, ale tylko przez pierwsze 5 minut. Nie zgranie się w fazie miało na uciążliwość rozmów duży wpływ. No ale pod sklepem po 16 to już raczej dogorywanie niż cokolwiek innego. Niestety w weekend mamy dni Bolimowa (po raz pierwszy od 5 lat nie będę w nich uczestniczyć), dni Bolimowa a w poniedziałek lokalne święto czyli odpust na św Annę. Ja już wiem - przez następne 2 tygodnie nie ma pracy, są poprawiny. Tak więc umowy spod sklepu skłonna jestem uznać za kurtuazyjne, nie za wiążące.

Co do znalezienia cmentarzyska. Kiedys pojechaliśmy do wsi Sierzchów chcąc w ramach rozrywki obejrzeć stanowisko znane z literatury, a kopane w XIX w. przez okoliczną szlachtę. I szukając tamtego, znaleźliśmy zupełnie nowe. Ot tak, zainteresowała nas mała dzika piaśnica na ugorze. I okazało się, że jest tam cmentarzysko. Zgłosilismy je do konserwatora jako wymagajace badań ratowniczych i oto juz po 4 latach dostaliśmy pieniądze na wstępne rozpoznanie.

casica

Post » Czw lip 22, 2010 22:33 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Birfanko tak, wszystko załatwione a gaz pobieram już legalnie :) Panowie dzwonili do mnie, ale nie wiedzieli nieszczęśni ci ludzie, że ja o takich porach jak 7 rano telefonu nie odbieram bo na wszelki wypadek (takiego własnie sadyzmu) mam wyłączony :P

casica

Post » Czw lip 22, 2010 22:49 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

To ciesze sie, ze zalatwione :)

Wylaczanie telefonu o porach nieludzkich w pelni rozumiem i popieram, moj tez wylaczam :lol:

Obiecujaco wygladaja te wykopki- i stanowiska, i kwatery.
Bardzo ciekawe takie cmentarzysko.
A neta bedziesz tam miec, czy bez zasiegu?
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lip 22, 2010 23:11 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Druid już z nami mieszka:))

Co do netu okaże się w praniu, nie wiem, zabiorę kartę i będzie chwila prawdy. W takim terenie często zdarzają się "dziury".

casica

[poprzednia][następna]