Wróciliśmy późno. Całe popołudnie zeszło na "makro" i poszukiwania półfabrykatów do wcielenia w życie szczwanego planu antyucieczkowego.

Wszak bąble rosną i coraz żwawiej pełzają. Musimy więc być czujni, zwarci, gotowi i dynamiczni , i o krok wyprzedzać posunięcia przeciwnika.

Po dłuższych poszukiwaniach ( jeśli się komuś wydaje, ze kupno siatki i drucika jakich aktualnie potrzebujesz, jest prostą sprawą - myli się. Akurat TAKICH brakuje i trzeba szukać

) nabyliśmy siatkę plastikową w gustownym zielonym kolorze - szerokość 40 cm i nie mniej gustowny ogrodowy drucik powlekany. Plan jest. Jutro cięcie i przytwierdzanie. Mysz, co ja mówię, komar będzie miał problemy z przejściem.
Przy okazji zrobiliśmy zapas dzieciowych podkładów do przewijania, które służą mi do wykładania w klatce (oczywiście jak potrzebowałam, bo mi się kończyły, to nie było w "makro". Trzeba było szukać

)
Państwo rośnie. Majka 271 g, Ryszard 277 g, oczy otwarte (ale żeby to w czymś specjalnie pomagało w zakresie celowości ruchu, to nie powiem

- w dalszym ciągu ruch odbywa się w kierunku "na oślep i gdzie dojdę, tam klapnę"). Kredka wsuwa i chłodzi się na podłodze. Poszewkę kołdrową moczę sukcesywnie w miarę wysychania - psikacz do kwiatów jest nieoceniony (nie muszę skakać po stołkach

).
Zachmurzyło się, ale deszczu to chyba wielkiego z tego nie będzie. Coś mi się wydaje, że u nas, na północy Poznania znowu burza przejdzie bokiem (co najwyżej kilka kropek spadnie

), ale dzięki Chat za wsparcie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']