ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 19:09 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Obrazek

Popielata to whiskasik, chyba z lekkimi rudawymi refleksami gdzieniegdzie ale głowy nie dam. Jej młode też najpewniej whiskasy srebrne. Po jakiejś socjalizacji nie wydaje mi się aby był duży problem z nowymi domami (pamiętaj, obowiązkowo umowa adopcyjna z zobowiązaniem sterylizacji i najszybciej po 8mym tygodniu, optymalnie 10-12ty.)

Zeby znalezc nowe domy małe potrzebują socjalizacji- bytowania z człowiekiem (jamnik w opcji też dobry, bo wtedy moga być domy z psami). 5-6ty tydzień zycia kociaka to ostatnia chwila na łatwe zżycie z dwunogami, więc to na już.

Ogłoszenia ze zdjęciami wszedzie gdzie się da. Poproś córę żeby dała też na profil w n-k (podobno wszystkie dzieciaki mają), rozpuść wici wśrod znajomych bliższych i dalszych.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 19:21 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

dziewczyny jak będziecie jechac pamiętajcie o aparatach z dobrym zumem zeby kociaki dobrze ustrzelic :ok:

swoją drogą całe towarzystwo upasione że hej... no ale jak one 4kg puszek dziennie dostają... heh :kotek:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 21:21 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

A widział ktoś z Was kota wegetarianina. Może nie do końca, ale tu za smakiem zajada słonecznik :)
Obrazek

To oczywiście chłopczyk Białas w styczniu tego roku
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Śro lip 21, 2010 21:48 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:
daggie pisze:śliczne zdjęcia i śliczne koty! :D

to gdzie C je przywieść? :)

człowieku, ja mam dwa, które ni cholery nie chcą się dogadać, ewentualnie mogę wymienić wysterylizowaną kocicę na małego kociaczka :D

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro lip 21, 2010 21:50 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

CHyba też "nie lubisz kotów" jak je zamieniasz jak jakieś przedmioty :x

przeplyw

Post » Śro lip 21, 2010 21:54 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:CHyba też "nie lubisz kotów" jak je zamieniasz jak jakieś przedmioty :x

Wręcz przeciwnie-bardzo lubię koty i dlatego nie chcę, żeby mi się oba niepotrzebnie stresowały,bo już nawet Feliway nie pomaga :(

daggie

Post » Śro lip 21, 2010 21:56 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Wybacz, ale nie wchodzę w taki interes. Nic na nim nie zyskam, a zgodnie z regułami powinieniem

przeplyw

Post » Śro lip 21, 2010 21:57 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Wybacz, ale nie wchodzę w taki interes. Nic na nim nie zyskam, a zgodnie z regułami powinieniem

Spoko, żartuję przecież ;)

daggie

Post » Śro lip 21, 2010 23:49 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Nie musisz tak podkreslac ze nie lubisz kotów, to widac w kazdym zdaniu i na kazdym zdjeciu :D Jak kazdy normalny nielubiący kotów utuczyłes je, dałes dom jednemu z nich innemu znalezłes inny dobry dom a w resztę chcesz zainwestowac czas i pieniądze, tak to typowe zachowanie tych którzy nie lubią kotów :ryk: PS jak ogarniesz z dziewczynami swoje stadko zapraszam do mnie też mam kilka do wyłapania i wyciachania, z grilem będzie kłopot bo w bloku mieszkam ale jakies atrakcje wymyślę :lol:

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

Post » Śro lip 21, 2010 23:50 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

sorry za dubelek:-)

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

Post » Czw lip 22, 2010 0:31 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Poker71 pisze:Obrazek

Popielata to whiskasik, chyba z lekkimi rudawymi refleksami gdzieniegdzie ale głowy nie dam. Jej młode też najpewniej whiskasy srebrne. (...)

Zeby znalezc nowe domy małe potrzebują socjalizacji- bytowania z człowiekiem (jamnik w opcji też dobry, bo wtedy moga być domy z psami). 5-6ty tydzień zycia kociaka to ostatnia chwila na łatwe zżycie z dwunogami, więc to na już.
(...)

To piękna szylkretka :love: Wśród maluchów chyba też jakąś tri dojrzałam, ale fotki faktycznie słabe, więc nie mam pewności.

A kociaki można oswajać również starsze, teoretycznie do ok. 3 miesiąca, ale dużo zależy od charakteru, bywa, że i starsze się oswajają. Chyba najlepiej jak mają ok. 2 miesięcy (8 tygodni) - już nie są za małe na odstawienie od matki, a jeszcze spoko się je oswoi.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 22, 2010 2:01 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Jana pisze:
Poker71 pisze:Obrazek

Popielata to whiskasik, chyba z lekkimi rudawymi refleksami gdzieniegdzie ale głowy nie dam. Jej młode też najpewniej whiskasy srebrne. (...)

(...)

To piękna szylkretka :love:

Nie tylko Ty zachwycasz się tą szylkrecią :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 22, 2010 2:17 Re: RATUNKU - POMOCY

#MAGDA# pisze:o rany ale kociarnia się zrobiła .... ale widac ,że pomimo ( .....incydentu z tri..) masz wieeeeelkie serce :)

a ja uważam, że szkoda, że inne "incydenty" nie skończyły się w ten sam sposób, skoro kociaki nie mogą zostać tam, gdzie są i nie udało się zapobiec ich urodzeniu się. Byłoby ich jakieś 6 razy mniej...

pisze to dziewczyna, która próbuje wrócić do weganizmu, co powinno dodać całemu stwierdzeniu jeszcze jeden stopień w skali dobitności. Jak chcesz o tym pogadać- zapraszam na PW (pytania o doświadczenie, wiek itp. odpuszczę sobie, ale mam wrażenie, że mało widziałaś kociej biedy i dlatego cieszysz się, że kociaków jest aż tyle).

bardzo się cieszę, że kotki będą pokastrowane, uważam, że Koteria to bardzo dobre wyjście. Mam nadzieję, że uda się to zrobić przed kolejnymi porodami :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 22, 2010 2:35 Re: RATUNKU - POMOCY

XAgaX pisze:
#MAGDA# pisze:o rany ale kociarnia się zrobiła .... ale widac ,że pomimo ( .....incydentu z tri..) masz wieeeeelkie serce :)

a ja uważam, że szkoda, że inne "incydenty" nie skończyły się w ten sam sposób, skoro kociaki nie mogą zostać tam, gdzie są i nie udało się zapobiec ich urodzeniu się. Byłoby ich jakieś 6 razy mniej...

pisze to dziewczyna, która próbuje wrócić do weganizmu, co powinno dodać całemu stwierdzeniu jeszcze jeden stopień w skali dobitności. Jak chcesz o tym pogadać- zapraszam na PW (pytania o doświadczenie, wiek itp. odpuszczę sobie, ale mam wrażenie, że mało widziałaś kociej biedy i dlatego cieszysz się, że kociaków jest aż tyle).

bardzo się cieszę, że kotki będą pokastrowane, uważam, że Koteria to bardzo dobre wyjście. Mam nadzieję, że uda się to zrobić przed kolejnymi porodami :ok:

SPOKO, musi się udać :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 22, 2010 2:47 Re: RATUNKU - POMOCY

vega013 pisze:
XAgaX pisze:

SPOKO, musi się udać :ok:

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: widzę, że moja edycja się nie zapisała...

no więc jeszcze raz: chciałam powiedzieć autorowi wątku, że nie powinien obwiniać się za uśpienie miotu, bo wybrał najlepsze rozwiązanie (wiem, że łatwo mówić, ale sama podejmowałam taką decyzję niejeden raz), szkoda tylko, że nie poszedł tą drogą w przypadku kolejnych miotów, skoro kociaki nie mogą u niego zostać (a może jednak się uda? :))

i co do Kasy K.: dług jest, ale w przypadku pilnych zabiegów aborcyjnych na pewno ktoś założy- i będzie dług u weta albo np. u mnie. Planowe zabiegi niestety muszą poczekać, aż będzie kaska... tyle, że KK nie finansuje ani nie organizuje przetrzymania po zabiegach, więc Koteria będzie lepszym rozwiązaniem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]