Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 14:21 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Iweta pisze:
Lidka pisze:JA wiem, że jak kocięta zaczynaja chorować to szybkośc pogarszania stanu zdrowia jest okropna. Ale dorosły kot chyba nie tak szybko przemieszcza się na granice śmierci. Co jest w tym domu co zabija?:(
Mam mimo wszysyko nadzieję, że wyjda z tego.
Czy one same nie jedzą?
Trzeba je dokarmiać strzykawką?

Byłam je nakarmić. Ugotowałam kleik ryzowy na filecie z kurczaka, w tym stanie boje się dawać cokolwiek innego. Popołudniu mój TŻ zajedzie do Lidki, która obiecała dać mi Convalscence :1luvu: więc bede im dawała przemiennie. Kleik na razie bez mięsa. Moze za kilka dni dołoże mięso.
Agacia jadła ładnie i dość sporo, nie chce też od razu za dużo dawać bo się boję żeby jeszcze bardziej im nie zaszkodzic.
Mimi-kurczątko maleńkie zachowuje się jakby uczyła się jeść, troszeczkę zjadła ale bardzo powolutku i na raty :cry: Conva dam jej strzykawką.
Nawet nie wiem czy potrafią kuwetkować ,dałam im maleńka kuwetke z papierem, boje sie dać żwirek, żeby przypadkiem nie jadły.
Będę pisac o ich stanie ,mam nadzieję ,że dadzą sobie radę. W rzeczywistości wyglądaja dużo gorzej niż na zdjęciach, zwłaszcza Mimi, to takie kurczątko, zwinięte w maleńki kłębuszek i wcisnięte w kacik, a były takie sliczne :placz:

Mam nadzieje, że IKA6 zostanie ukarana i nie jako IKA6 ale Krystyna K. :evil:

...one korzystały już z kuwety u mnie w domu, to w tym paskudnym DT się oduczyły :evil: kot jest czysty z natury, jak ma zawaloną śmierdzącą kuwetę nie załatwi się w niej :twisted: . Iweta bardzo Ci dziękuję:):)teraz w końcu jestem spokojna...choć martwi mnie jeszcze Tadzio:( może kona, sam biedny opuszczony....tez mam nadzieję, że opatrznosć nie pozwoli na więcej zła...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Śro lip 21, 2010 14:30 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

bardzo serdeczne prosze o jakies wieści o persiku u Iki-może ktoś coś wie???? :cry:
Serniczek

Post » Śro lip 21, 2010 14:31 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Niestety nic nie moge powiedziec na temat Tadzia, oczywiscie nie wierze, że po Waszym wieczornym telefonie do Niej , od razu przyjechał ktos i wziął go DS :evil: Próbowałam, żądałam Umowy adopcyjnej ale powiedziała, że.....dostanie za tydzień, ale to chyba ze wszystkimi kotami , które u Niej były tak sie odbywało? Czy ktos z Was, które dałyscie koty na DT widział Umowe adopcyjną które wydała, rzekomo do odpowiedzialnych DS ? Ma ktoś adres DS? Dostaje zdjęcia i informacje o kotach? Proszę żeby ktoś się odezwał i przekonał mnie ,że to nie jest POTWÓR !!!
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lip 21, 2010 14:35 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Iweta pisze:Niestety nic nie moge powiedziec na temat Tadzia, oczywiscie nie wierze, że po Waszym wieczornym telefonie do Niej , od razu przyjechał ktos i wziął go DS :evil: Próbowałam, żądałam Umowy adopcyjnej ale powiedziała, że.....dostanie za tydzień, ale to chyba ze wszystkimi kotami , które u Niej były tak sie odbywało? Czy ktos z Was, które dałyscie koty na DT widział Umowe adopcyjną które wydała, rzekomo do odpowiedzialnych DS ? Ma ktoś adres DS? Dostaje zdjęcia i informacje o kotach? Proszę żeby ktoś się odezwał i przekonał mnie ,że to nie jest POTWÓR !!!

Dowody w Twoim domu Ci nie wystarczą? :cry:

Jak tak można...
Ja mam wyrzuty, jak kota położę obok siebie na łóżku, gdy on ma chęć spać na moim policzku.
NIE WYOBRAŻAM SOBIE, takiego BRAKU POMOCY dla chorych i cierpiących kociąt!!

:evil: :evil:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro lip 21, 2010 14:36 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Ja nie będę przekonywać :wink: zgroza :strach:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 21, 2010 14:40 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Serniczek pisze:bardzo serdeczne prosze o jakies wieści o persiku u Iki-może ktoś coś wie???? :cry:

:cry: widziałam zabiedzonego persa, miał taki wystający ząbek, czy to o tego kota chodzi?. Jeśli tak, radzę Ci jak najszybciej go z tego miejsca zabrać naprawdę. Z pewnością przeżywa traumę tak jak moja Tosia...przeczytałam też o Omedze, że wróciła z tego miejsca wyczerpana więc nie zastanawiaj się...

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 14:41 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Jak pomyślę sobie, że ona chciała zabrać do siebie Gandalfa, to chce mi się ryczeć.
Chyba dobre duchy nad nim czuwały...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 21, 2010 14:42 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Zatkało mnie :strach: :strach: :strach:

Czy ktoś zgłosił IKĘ na czarną listę? ona już zdecydowanie nie powinna dostać żadnego kota... :cry:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 21, 2010 14:43 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Serniczek pisze:bardzo serdeczne prosze o jakies wieści o persiku u Iki-może ktoś coś wie???? :cry:

Osoby, które oddały w dobrej wierze koty do IKA6 i nic o nich nie wiedza, a na pewno nic nie wiedza tak jak anabelp, która nie doczekała sie zdjęcia przez 4 tygodnie :evil: a nie jest Wam obojętny ich los ,powinny zmówić sie w jednym dniu, o jednej godzinie i przyjechac pod dom IKA6, zabierając po drodze Straż Miejską i Straż dla Zwierząt aby odzyskać swoje koty, jesli jeszcze choć jakiś % z tych kotów żyje .

Mam nadzieje, że czytasz to IKA6 , a wiem, ze czytasz, POWIEDZIAŁAM CI, ZE CI TEGO NIE ODPUSZCZE za to co zrobiłas tym maleństwom i NIE ODPUSZCZE , bo te malenkie kociaczki jak i te duże nie mogą sie same przed Toba obronić, dlatego My musimy to zrobić. Myslę, że jesteś chora kobieta w starszym wieku, może nie masz bliskich, moze to Twój chory sposób na to by czuć sie potrzebna, ale dlaczego w ten sposób, przecież mogłabys na prawdę pomagać, wziąć kilka kotów i zapewnić im nalezytą opieke i dom. DLACZEGO IKA6 ? Dlaczego je krzywdzisz? :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lip 21, 2010 14:44 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Iweta pisze:

Osoby, które oddały w dobrej wierze koty do IKA6 i nic o nich nie wiedza, a na pewno nic nie wiedza tak jak anabelp, która nie doczekała sie zdjęcia przez 4 tygodnie :evil: a nie jest Wam obojętny ich los ,powinny zmówić sie w jednym dniu, o jednej godzinie i przyjechac pod dom IKA6, zabierając po drodze Straż Miejską i Straż dla Zwierząt aby odzyskać swoje koty, jesli jeszcze choć jakiś % z tych kotów żyje .

Mam nadzieje, że czytasz to IKA6 , a wiem, ze czytasz, POWIEDZIAŁAM CI, ZE CI TEGO NIE ODPUSZCZE za to co zrobiłas tym maleństwom i NIE ODPUSZCZE , bo te malenkie kociaczki jak i te duże nie mogą sie same przed Toba obronić, dlatego My musimy to zrobić. Myslę, że jesteś chora kobieta w starszym wieku, może nie masz bliskich, moze to Twój chory sposób na to by czuć sie potrzebna, ale dlaczego w ten sposób, przecież mogłabys na prawdę pomagać, wziąć kilka kotów i zapewnić im nalezytą opieke i dom. DLACZEGO IKA6 ? Dlaczego je krzywdzisz? :cry:

Bo zbieractwo to choroba :evil: Patrz link w moim podpisie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 21, 2010 14:48 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Cameo pisze:Zatkało mnie :strach: :strach: :strach:

Czy ktoś zgłosił IKĘ na czarną listę? ona już zdecydowanie nie powinna dostać żadnego kota... :cry:

Tak

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro lip 21, 2010 14:51 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

:oops: , miałam same, dobre wieści z tego domu, kociaki rosną i jest sielankowo, porady jak mam się obchodzić z moimi kotami itd...tylko fotografii brakowało i nagle kiedy powiadomiłam, że przyjadę okazało się , że Tosia tęskni i będzie sterylizowana, to może przestanie i chyba najlepiej jak się ją wypuści na wolność :twisted: :twisted: Kiedy odbierałam Tosię, dzień wcześniej miała odejść zupełnie przecież zdrowa kluseczka Milka, odwodniła się przypadkowo :evil: :evil:

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 14:52 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

CoToMa pisze:Jak pomyślę sobie, że ona chciała zabrać do siebie Gandalfa, to chce mi się ryczeć.
Chyba dobre duchy nad nim czuwały...
Tak, Gandalf był na liście parunastu kotów, które chciała z forum zgarnąć tylko w 1 tygodniu (gdzieś tu w wątku zebrałam sobie jej oferty dt z kilku dni). Inna sprawa, że ja bym tam żadnego kota nie posłała.
Iweto - to niestety nie jest takie proste, Ika zbierała koty głównie z dalszych zakątków kraju, więc wydający je na dt nie mieli możliwości kontroli, nie będzie im też łatwo się zebrać i przyjechać.
Inną zupełnie sprawą jest to, że pewne grupy wolontariuszy z wysyłania kotów do Iki zrobiły stały proceder i pchały tam każdego "problemowego" kota, co było dla nich bardzo wygodne. Nie były dopuszczane pytania i wątpliwości. I nie jestem pewna, czy nawet i ta koszmarna sprawa coś w ich podejściu zmieni.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lip 21, 2010 14:53 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Iweta pisze:

A może by tak nowy temat w takiej właśnie sprawie założyć :?: :?: :crying:
Bo tutaj wszystko tak nawrzucane jest :oops:
A czy ja mogę wiedzieć jakie to miasto jest

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 21, 2010 14:55 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

CatAngel pisze:
Iweta pisze:

A może by tak nowy temat w takiej właśnie sprawie założyć :?: :?: :crying:
Bo tutaj wszystko tak nawrzucane jest :oops:
A czy ja mogę wiedzieć jakie to miasto jest

Ruda Śląska
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]