Kleksik cudny młodzieniec - NIE szukamy DS !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 9:24 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

No własnie , nawet nie szmery tylko jak to pan wet powiedział za niskie tony z serduszka, a obadał od razu dwa ( bo i Kruszynkę ) więc mógł porównać na żywo :(
Zresztą ta wizyta była pod kątem własnie przebadania malucha, bo on jakoś " inaczej " oddycha jak śpi . Zreszta strasznie zipie i sie męczy.W sobotę to leżał jak długi cały dzień i nawet jak go Kruszynka zaczepiała to tak tylko z grzeczności się pobawił :wink: co by małej nie robić przykrości :wink:
Ogólnie jest słodki, kochany i taki mruczący :(
A wet najlepszy w Toruniu więc niestety powody do niepokoju są , bo on się nie często myli niestety :( ( lub raczej może " Stety"
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lip 21, 2010 9:28 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Jest młodziutki, może wszystko jeszcze się naprostuje :ok: U dzieci nie raz sa wady, które ustępują samoistnie lub zarastają się farmakologicznie. Dobrze, że zauwazyłaś i poszłaś do WET :ok: Wierzę, że będzie dobrze !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lip 21, 2010 9:29 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

A jakie badanie będzie miał, USG pikaweczki ? :roll:
Obrazek

psiama

Post » Śro lip 21, 2010 9:56 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Tak USG i wet coś o echu wspominał.
W sobotę mały był taki zziajany, zastresowany że aż się wet dziwił .
Darł się niemiłosiernie w transpoterku, łapał takie dramatyczne pozy, łykał powietrze całym sobą ....straszne to było serio 8O :( :cry:
Już teraz myślę jak go zawiozę bez szwanku do weta na badania, bo wskazane by było aby kotek był wyluzowany i spokojny a coś czuję,że się nie da :roll: no chyba ,że na kolanach ale to opcja raczej marna :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt lip 23, 2010 12:28 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Przy słabych serduszkach właśnie takie hiperwentylacje się zdarzają, szczególnie w stresie i po dużym wysiłku. Serduszka nie wydalają ... Ale mam nadzieję, że u Kleksia nie będzie tak źle ! :ok: :ok: :ok: Ja Feliwaya w spray'u dla naszej dzikości kupiłam swego czasu i jakiś kwadrans przed włożeniem do transporterka zawsze go kilkoma psiknięciami traktowałam i naprawde widziałam postęp :ok: .

Trzymam za badanie :ok:
Obrazek

psiama

Post » Pt lip 23, 2010 12:30 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

psiama pisze:Przy słabych serduszkach właśnie takie hiperwentylacje się zdarzają, szczególnie w stresie i po dużym wysiłku. Serduszka nie wydalają ... Ale mam nadzieję, że u Kleksia nie będzie tak źle ! :ok: :ok: :ok: Ja Feliwaya w spray'u dla naszej dzikości kupiłam swego czasu i jakiś kwadrans przed włożeniem do transporterka zawsze go kilkoma psiknięciami traktowałam i naprawde widziałam postęp :ok: .

Trzymam za badanie :ok:

Ze niby uspakaja tak?
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt lip 23, 2010 12:35 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Tak, koty sa bardziej zrelaksowane, spokojniejsze. Wiele ciotek to potwierdziło :ok: Ja sprawdziłam ten feliway miejscowy w atomizerze/aerozolu do psikania i chyba ten byłby tu najlepszy, bo ten do gniazdka to działa raczej długofalowo ale delikatniej ...
Obrazek

psiama

Post » Pt lip 23, 2010 12:41 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Muszę sobie takie cudo sprawić w takim razie , a przyda się napewno bo ostatnio moja jedna kotka upodobała sobie długie i dalekie wycieczki krajoznawcze :roll: .Po czym wraca po kilku dniach i terroryzuje wszystkich .Zawsze była wredna ,ale teraz już bije sama siebie.
Wczoraj sterroryzowała mnie, mojego TŻa, wszystkie futra .... :evil:
Zjadła kawał wołowiny i żadna siła nie była w stanie zmusić jej do nocowania w domu .
Mam nawet wrażenie ,że jej wredota uwypukliła się wraz z " przybyciem " maluchów .
Pakuje się i obrażona wyprowadza się z domu .... :evil: :roll: :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt lip 23, 2010 12:46 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Nie dziwota, to pewnie panna z gatunku matron, dla których ludź tylko dla nich, nie dla reszty :mrgreen: Warto feliwaya tu sprawdzić, może nawet i tego gniazdkowego, choć do wyjazdów wetowych miejscowy lepszy. No i sa krople Bacha dobierane przez jedną z ciotek na Miau. I karma typu calm. Ale obydwu ostatnich nie sprawdziłam jeszcze osobiście ...
Obrazek

psiama

Post » Pt lip 23, 2010 12:56 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Z ludźmi też różnie bywa ...wredna jest i tyle ( zawsze była,ale mimo to najkochańsza niestety :roll: :oops: ).
Nie gryzie nie drapie ....jak się w porę jej ustąpi oczywiście ,ale już do weta to tylko chyba w dyby i pod narkozą :evil: :ryk:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon sie 02, 2010 12:26 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

No i co Kleks nowego zmajstrował ostatnio ? :D
Jak pikaweczka, sa juz jakies plany badań ?
Obrazek

psiama

Post » Pon sie 02, 2010 12:36 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Kleks ostatnio nic nie majstuje, jest BARDZO grzeczny, BARDZO miziasty i wogóle idealny. Gdyby go mała czarowniczka Kruszynka nie zaczepiała to wogóle bym pomyslała,że się wyprowadział.
A tak na serio to jest spokojny i prawie cały dzień śpi.
Dobiero wieczorem się trochę ożywia.
Co do badań to wizytę mamy zaklepaną na 14 sierpnia, czyli już niedługo.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon sie 02, 2010 14:19 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Byłam pewna, że tak będzie - wszak TU MAMY KOTA IDEALNEGO ? Czy jakas ciotka to widzi czy my się niewidzialne zrobiłyśmy ? :roll:
Obrazek

psiama

Post » Wto sie 03, 2010 6:41 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

psiama pisze:Byłam pewna, że tak będzie - wszak TU MAMY KOTA IDEALNEGO ? Czy jakas ciotka to widzi czy my się niewidzialne zrobiłyśmy ? :roll:

No właśnie, Kleksik musi liczyć w sam na siebie bo mało medialny jest.. :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto sie 03, 2010 9:30 Re: SUper miziak Kleksik szuka domku!!!

Nikt Kleksika nie widzi, nie chce ... :(
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]