Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 17:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

no i czarna 8 tyg antonina
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 19, 2010 18:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:dziewczyny wzięłam ten transporter na sprzedaż od tej kobiety, bo żal mi jej, ona naprawdę chciała mieć kota, zainwestowała, a mąż okazał sie bucem i wcale mnie nie dziwi, ze kazał jej oddać kota bo on od początku miał ze mną na pieńku. widac było, ze to typ który chciałaby kota ale najlepiej na baterie. żal mi babek, które wiążą się z takimi smętnymi facetami.

Sabina, za miękkie serce masz co do niektórych :wink:
Ja rozumiem, że nie wyszło, pani chciała dobrze, ale w sumie nie przemyślała, bo jaki jest stosunek jej męża do kotów pewnie wiedziała, rozumiem gdyby przekazała transporterek w darze dla pkdt, w rekompensacie za niepotrzebne zawracanie gitary, ale jak chce kaskę za ten transporterek to dlaczego nie pofatyguje się wystawić go na allegro?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lip 19, 2010 19:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:dziewczyny wzięłam ten transporter na sprzedaż od tej kobiety, bo żal mi jej, ona naprawdę chciała mieć kota, zainwestowała, a mąż okazał sie bucem i wcale mnie nie dziwi, ze kazał jej oddać kota bo on od początku miał ze mną na pieńku. widac było, ze to typ który chciałaby kota ale najlepiej na baterie. żal mi babek, które wiążą się z takimi smętnymi facetami.

Sabina, za miękkie serce masz co do niektórych :wink:
Ja rozumiem, że nie wyszło, pani chciała dobrze, ale w sumie nie przemyślała, bo jaki jest stosunek jej męża do kotów pewnie wiedziała, rozumiem gdyby przekazała transporterek w darze dla pkdt, w rekompensacie za niepotrzebne zawracanie gitary, ale jak chce kaskę za ten transporterek to dlaczego nie pofatyguje się wystawić go na allegro?

Zgadzam się w 100%
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lip 19, 2010 19:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maluch z galerii w domu :piwa:

ale... idę dziś na spacer, a tam kotka niesie szczura w pysku, patrzę a to mały kociak, max 4tygodnie. podchodzę, kotka oswojona, dała się wziąć na ręce, więc ja wzięłam kotkę a mąż malucha. Właściciel klubu z którego wylazła o 21 otworzy mi piwnicę, sprawdzę, czy są tam jeszcze maluchy czy nie... nie powinnam brać malucha, ale stan- tragiczny, jedno oko zalepione, matka wychudzona jak nie wiem, boki zapadnięte, maluch też... Łazienkę mam odkażoną lampą i virkonem, więc siedzą tam... Ale... Trzeba coś zrobić z okiem, matka też w oku ma gluta, no i sterylka koniecznie... jutro z rana skoczę z nimi do weta, może da radę wszystko zrobić po kosztach... Moj mąż strasznie mnie zaskoczył, jak zobaczył tego malucha stwierdzil, że przecież on nie może tam zostać... czym maluchowi do jutra przemywać to oko?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon lip 19, 2010 21:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Iwonko :1luvu: 8) masz szczęście do tych kocich bid...ja już nawet się nie oglądam :roll:
śmiało możesz im przemywac wystudzonym naparem z czarnej lub zielonej herbaty....albo zeby nie czekac do naparu dolej zimnej wody :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lip 19, 2010 23:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ech monika ja też odkupiłam od tej pani drapak, no taka już jestem. fakt, znając stosunek męża do zwierząt tez bym nie liczyła na zmianę diametralną chłopa. tylko dlatego dałam tego kotka do adopcji bo dziecko było by zawiedzione a kobieta naprawdę miała dobre chęci, kupiła zwierzakowi całą wyprawkę- ja zaznaczyłam przy adopcji, ze ma zwrócić kota w ciągu miesiąca jakby było coś nie tak. ja się ciesze z tego obrotu sprawy, bo nie wyszło a to że jestem jędzą a oni mają spokój ducha bo juz wiedzą, że przy takim tatusiu to żaden zwierzak się nie utrzyma już w tym domu dłużej niz kilka dni. dziewczynka prosi mnie i chce przychodzić do kotów w odwiedziny, no co zrobić- zgodziłam się.
ifciastu to ty masz tak jak ja- jeden kot wyadoptowany a dwa nastepne gratis :wink:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lip 20, 2010 7:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dzwonił do mnie wczoraj pan z ogłoszenia o burą Gagę, szuka burej koteczki....nasza Gaga zarezerwowana....nie wypytywałam o szczegóły więc nie mam pojęcia czy domek fajny ale a nuż warto sprawdzić....603 925 707
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 20, 2010 11:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ja mam remont domu, ogród nieczynny- klatki, królikarnia stoją odłogiem, stocznia biega luzem a resztę mam w domu, sraczki....masakra.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 20, 2010 14:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

no Sabina u mnie to właśnie tak jest, że jednego oddam a trafiają 2... Byłam sprawdzić tam w piwnicy tego klubu. Właściciel to tata mojej koleżanki, on tam zrobił kotce legowisko. jeden kociak zdechł, znalazł go ze strasznie opuchniętymi oczami... W miocie były 3 . tego ostatniego szukałam... dziś mój wet mówi, że wczoraj ktoś widział jak pod tym klubem szczury kąsają coś piszczącego, był to kotek w wieku malucha, który jest u mnie mniej więcej, pani starsza go jakoś zabrała od tych szczurów, ale został uśpiony...

Kotka i maluch były dziś u weta. Maluch między paluszkami od tylnich lapek miał 7takich wielkich i opitych kleszczy, z ciała wet powyjmował jeszcze 11 takich małych.rozmawiałam z karmicielką, ona wiedziała, że ta kotka ma małe ale nie wiedziała, gdzie są.
mamuśka wywala się kołami do góry i mruczy jak szalona, daje się miziać, tylko jak karmi to nie wolno podchodzić. maluch dostał gentamecynę tylko, no i odrobaczyłam i mamę i malucha i frontline na sierść dla obydwu... kotki jednak nie wypuścimy po sterylce- za bardzo miziasta jest, generalnie ten maluch fuka i gryzie, a ona nic... a znalazłam ją prosto pod moim oknem, widziałam skąd wybiega i prosto pod moje okno, chciała do piwnicy malucha wrzucić...

dziś oczy malca dużo lepiej, wczoraj solą fizjologiczną i herbatą przemywałam, rozkleiły się, nie ropieją aż tak mocno jak przemywam
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Wto lip 20, 2010 14:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dobrze że już bezpieczne u Ciebie..a ten z galerii też u Ciebie? czy znalazł domek?
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 20, 2010 14:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:Dobrze że już bezpieczne u Ciebie..a ten z galerii też u Ciebie? czy znalazł domek?

z tego co mi wiadomo pani go gdzieś oddała.
wklejam fotki malucha i mamy, widać, jaka jest chudzieńka...
Obrazek
Obrazek

ifciastu

Post » Wto lip 20, 2010 16:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Maluszek śliczny, z tymi bialymi skarpetkami :1luvu:
Ps.Pozdrowienia od Lunki, którą dziś odwiedziłam :) nabrała ciałka, śpi w budce i chodzi za Zdenka jak piesek, nie rusza się z podwórka na krok i wywala brzuchol do głasków :lol: choć nie głaskalam kotków ze względu na "nasze" maluszki i ich bezpieczeństwo
Obrazek

Marea

Post » Śro lip 21, 2010 7:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

w momencie gdy siedziałam z Suzuki w nowym domu, zadzwonila do mnie Pani bardzo chcaca kotka. Okazało sie, że kontaktowała się wcześniej z Marlon (chyba) i była w trakcie rozmów z Sabinką w sprawie trikolorki. I niestety rozchorowała się i trafiła na miesiąc do szpitala... Teraz jest w domu i pragnie kota, Suzi ją zauroczyła nietypowym umaszczeniem;
Pani mieszka juz prawie sama (córka zaraz się wyprowadza), chce jednego kota więc zgodziła sie ze mną że to jedna powinna być kicia starsza niż 3 miesiące, ogólnie trochę o kotach wie i jest pełna dobrych chęci i chętnie dowie sie więcej zeby dobrze się kicią opiekować; ostatecznie stanęło na tym, że szuka
koteczki (warunek bezwzględny)
bardzo miziastej i przytulastej i zdecydowanie spokojnej (warunek bezwzględny)
jedynaczki
około roku (max 2) (warunek bezwzględny)
tolerującej psy (córka ma małego psa, czasem będzie przychodzić)
trikolor (albo, jak widac z przykłądu że Suzi się sposobała, po prostu "ładna" :lol: )

ma ktoś coś? Najchętniej na pw, dziś będę z Panią rozmawiać o szczegółach;

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 8:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

JEst chętna dziewczyna na czarne kocię. Nie wiem nic więcej oprócz tego że dom niewychodzący, sterylka umowa - akceptuje oczywiście. Nie rozmawiałam z tą osobą. Kotek mógłby zostać wzięty po pierwszym tygodniu sierpnia. Jeśli się wam przyda:
nemezisss@o2.pl
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro lip 21, 2010 10:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Poker71 pisze:w momencie gdy siedziałam z Suzuki w nowym domu, zadzwonila do mnie Pani bardzo chcaca kotka. Okazało sie, że kontaktowała się wcześniej z Marlon (chyba) i była w trakcie rozmów z Sabinką w sprawie trikolorki. I niestety rozchorowała się i trafiła na miesiąc do szpitala... Teraz jest w domu i pragnie kota, Suzi ją zauroczyła nietypowym umaszczeniem;
Pani mieszka juz prawie sama (córka zaraz się wyprowadza), chce jednego kota więc zgodziła sie ze mną że to jedna powinna być kicia starsza niż 3 miesiące, ogólnie trochę o kotach wie i jest pełna dobrych chęci i chętnie dowie sie więcej zeby dobrze się kicią opiekować; ostatecznie stanęło na tym, że szuka
koteczki (warunek bezwzględny)
bardzo miziastej i przytulastej i zdecydowanie spokojnej (warunek bezwzględny)
jedynaczki
około roku (max 2) (warunek bezwzględny)
tolerującej psy (córka ma małego psa, czasem będzie przychodzić)
trikolor (albo, jak widac z przykłądu że Suzi się sposobała, po prostu "ładna" :lol: )

ma ktoś coś? Najchętniej na pw, dziś będę z Panią rozmawiać o szczegółach;

Może moją podopieczną Strzałeczkę. Kicia miziasta na maksa i ma z 1 może 1,5 roku. Będzie ciachana na dniach, bo teraz jeszcze ją kociaki ciągną. Dogaduje się z psem.
Oto jej fotka:

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]