Witam, witam!
wróciłam z wakacji, niestety klima plus upał plus spotkanie z chorą, kaszlącą osobą i mam mega infekcję; jestem zasmarkana, mam gorączkę, wykasłuję płuca, migdałki przysłaniają mi gardło i nie słyszę na prawe ucho. W tym stanie przez 20 minut lądowania płakałam z bólu, bo nie mogło się wyrównać ciśnienie.
W domu mama się opiekowała niziołkami, więc były pod dobrymi skrzydłami

Według relacji mamy koty dogadują się już nieźle. Cesia bardzo tęskni kiedy mnie nie ma, nie chce jeść i jest osowiała. Co w ogóle jest dziwne bo to jest taki koci odludek niemiziakowy, że aż trudną ją podejrzewać o moc uczuć. Niestety z moich dzisiejszych obserwacji wynika, że Cesia nie w pełni akceptuje Inkę. Jest o nią zazdrosna do tego stopnia, że kiedy się zaczęłam z Inką bawić, przyszła specjalnie, żeby małą przegonić i zabrała jej zabawkę. Nie podejmuję żadnych reakcji bo wiem, że musi się ustalić między nimi hierarchia i ingerencja człowieka tylko ten proces wydłuża, ale mi Inesi szkoda. Później zrobiłam zajęcia w podgrupach i jeszcze się same z Inką bawiłyśmy. Żywe srebro, to jest taki żywioł, że w jednej sekundzie jest w trzech miejscach naraz. Uwielbia myszki, sznureczki, tunele, skacze wzwyż do piłki. Aż gaworzy do siebie z zadowolenia gdy upoluje myszkę. Jak już wcześniej wspominałam Inka nie biega tylko mknie z prędkością światła, ma teraz nową doskonałą trasę ze wskakiwaniem na szafę po drodze

Może byłby dobry domek wychodzący, żeby miała gdzie się wyszaleć? nie wiem, ja jej nie wypuszczę na spacer bo u sąsiadów jest ostry pies, który zagryzł dwa koty na naszych oczach. Zresztą Inka nie prosi o wyjście, ale gdyby był bezpieczny ogródek, wiadomo, żaden kot nie wzgardzi.
No to teraz sterylka i jak obie dojdziemy do siebie szukamy DS. Jak mi się zmniejszy obrzęk na mózg napiszę treść ogłoszenia.
Czy macie może coś co się nazywa ankietą i umową, chciałabym się zapoznać z treścią, zanim się zabiorę do rzeczy. Kotka będzie po sterylizacji i szczepieniach, więc szczerze mówiąc, nie wiem do czego miałby się domek w takiej umowie zobowiązać.