Kociaki poszukiwane :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 20:37 Kociaki poszukiwane :)

/zwyczajowo nie wiem czy właściwe miejsce, w razie czego proszę na mnie krzyczeć albo przeklejać/

No to się stało, w piątek odbieram klucze!! Iiii :):):)

Czeka mnie jeszcze niewątpliwie remont, który pewnie potrwa z 8 tygodni ale jako że lubię planować do przodu i że już tęsknie do moich kotów to ja tak z wyprzedzeniem ;)

Kompletnie się gubię w poszukiwaniach na forum dlatego liczę na wsparcie Szanownych Forumowiczów, bo przeglądam wątki ale to się wszystko zmienia w nich tak szybko że się nie umiem zorientować.

Potrzebne koty:
a) sztuk dwa, zaprzyjaźnione, albo może rodzeństwo? - zasadniczo skoro i tak mają być od razu dwa to można im oszczędzić rozstań i zapoznań, tak sobie myślę
b) raczej młode bo sobie nie mogę odmówić patrzenia jak rosną, ale na tyle duże żeby można je było zostawić i wyjść do pracy
c) z doświadczeń z kotami, raczej kotki bo się lepiej z nimi dogaduję
d) z umaszczenia to wymarzony zestaw to rudzielec i czarny, tak mi jakoś do charakteru pasują ;), ale nie koniecznie i szaro-bure są cudne i białe.... nie przepadam jakoś za szylkretkami i krówkami
e) no i najważniejsze do kochania, miziate i urocze i cudowne i mrau
f) mieszkać będą w Krakowie, ale że ja zmotoryzowana i notorycznie kursuje na śląsk to nie koniecznie, jak się zakocham to pojadę gdzie będzie trzeba, plus bycia w okolicy taki że można się z kotami poznać wcześniej i stwierdzić czy się one we mnie też zakochają

ale zasadniczo mój długo ukochany kot powiedzmy sąsiada (niestety po drugiej stronie tęczowego mostu, ale wiódł długie i szczęśliwe życie) był wielkim kocurem o umaszczeniu typowej krówki i przepadałam za nim szczerze. Także się jakoś nie upieram co do kwestii około wyglądowych. Miłość ponoć jest ślepa.

Kociaki będą mieszkać ze mną (i dochodzącym, ale nie mieszkającym TŻ) w Krakowie w mieszkaniu na 7 piętrze (siatki mi mój pan od remontów obiecał założyć na wszystkich oknach i balkonie jak tylko dostanę zgodę na montaż, takie mam śmieszne przepisy, że wszystko co na zewnątrz budynku musi być zatwierdzone). Będą absolutnie nie wychodzące. A po za tym kochane, wychuchane, rozpieszczone jak dziadowskie bicze, jak znam swoje możliwości i słabość do kotów.

Jakby ktoś miał wątpliwości co do mojej osoby to proszę pytać, względnie się wpraszać na kawę albo inną herbatę. :)

Ps. Jako że przeprowadzkę własną i kocią planuję po remoncie, to ja mogę się zdeklarować w pomocy finansowo-wetarynaryjnej ewentualnemu wspaniałomyślnemu domowi tymczasowemu (innej instytucji) w którym kociaki będą mieszkać do tego czasu. Bo na prawdę nie mam ich w tej chwili zabrać.

Jak zwykle przydługo, no ale mi zależy i tyle jest ważne...

ps2. To są moje pierwsze koty, mimo robienia za ciocię i tymczasowego opiekuna i stałego rozpieszczacza wszystkich moich znajomych. To się chyba boję i lepiej by było żeby nie miały groźnych chorób i były kuwetkowe... No bo się po prostu boję że sobie nie poradzę z opieką nad chorym kotem.
Ostatnio edytowano Wto lip 20, 2010 20:50 przez DarkTriss, łącznie edytowano 1 raz

DarkTriss

Od: Nie lis 29, 2009 13:14

Post » Wto lip 20, 2010 20:42 Re: Kociaki poszukiwane :)

Ależ proszę:

www.miaukot.pl

Na Śląsku są, w Krakowie niektóre - wybierać i przebierać :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lip 20, 2010 20:48 Re: Kociaki poszukiwane :)

viewtopic.php?f=13&t=113080
To ja podsyłam te Słodziaki :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto lip 20, 2010 20:50 Re: Kociaki poszukiwane :)

ObrazekObrazekObrazek
Takiej miłości się nie rozdziela http://www.youtube.com/watch?v=6au8B1LaAnQ

napdon

Od: Śro wrz 23, 2009 19:37

Post » Wto lip 20, 2010 21:01 Re: Kociaki poszukiwane :)

ja mam 2 rude i czarnego na wydanie:) szaraczka sobie zostawiam.

lady83

Od: Wto lip 20, 2010 15:26

Post » Wto lip 20, 2010 21:12 Re: Kociaki poszukiwane :)

DarkTriss - bardzo Cię proszę rozważ te dwa cudne koty: viewtopic.php?f=13&t=114056. Miały do niedawna dom - wydawało się, że był to dobry dom... Kociaki były zabrane jako kilkutygodniowe maluchy -spędziły tam parę miesięcy i tracą wszystko... Rodzinie zmienia się sytuacja - i nie widzą już w domu miejsca dla kotów..... :cry:
Do 10.08 muszą się wyprowadzić - i nie mają gdzie...... one jeszcze nie wiedzą, co je czeka...... :(

jeśli będzie potrzeba, to na pewno je dowieziemy do Krakowa!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lip 20, 2010 21:51 Re: Kociaki poszukiwane :)

o, joluka :1luvu: już kartoniaki zareklamowałaś - dziękuję :1luvu:

polecam również: Franek i Xenia, 8 m-cy, zdrowe, przylepne, przekochane, czyste, reagują na imiona, uwielbiają mizianie - marzenie kociarza
niestety po pół roku ich rodzina stwierdziła, że już nie...
byłam ich DT, znam ich od malucha i zrobię wszystko, żeby poszły do wspólnego domu
takiego na najbliższe 20 lat :wink:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Wto lip 20, 2010 21:58 Re: Kociaki poszukiwane :)

A może Fiona i Inez z Ostródy? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=114009
Z tego, co się orientuję, nidługo możliwy jest nawet transport bezpośredni do Krakowa 8)

Obrazek
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto lip 20, 2010 22:11 Re: Kociaki poszukiwane :)

Też się tu wyłonię 8) i PILNIE przedstawię te o to dwa czarnuchy jak jeszcze ich nie ma :mrgreen: --> viewtopic.php?f=13&t=114443 :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 20, 2010 22:13 Re: Kociaki poszukiwane :)

http://allegro.pl/item1151628687_dwa_ko ... hania.html
ja mam takie cuda, mają wielu chętnych ale na razie tylko jeden sensowny domek się odezwał, jesli nie wypali będą do wzięcia po uprzednim dogadaniu kilki kwestii:)

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

Post » Wto lip 20, 2010 22:19 Re: Kociaki poszukiwane :)

tosiatoja pisze:http://allegro.pl/item1151628687_dwa_kotki_do_pokochania.html
ja mam takie cuda, mają wielu chętnych ale na razie tylko jeden sensowny domek się odezwał, jesli nie wypali będą do wzięcia po uprzednim dogadaniu kilki kwestii:)

Cudaki :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 20, 2010 22:24 Re: Kociaki poszukiwane :)

I to jakie, zakochałam się po uszy, wszyscy pytają o szaraczka ale arlekinek jest zabójczy ;-)

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

Post » Wto lip 20, 2010 22:26 Re: Kociaki poszukiwane :)

Co prawda tu jeszcze fotek brak - ale sie ukażą, bo watek całkiem świeży viewtopic.php?f=13&t=114576&start=0
dwa rudaski

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 5:37 Re: Kociaki poszukiwane :)

Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lip 21, 2010 5:51 Re: Kociaki poszukiwane :)

a może moje maluszki?

Miłka i Tasmanek ,dziewczynka ruda chłopiec czarny ,Miłka pieszczoch nad pieszczochami ,można z nią zrobić wszystko ,u weta anioł nie kot ,Tasmanek kocha przytulanki ale nie jest nachalny ,u weta również spoko .
Cudownie się uzupełniają .

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=112973&start=30

w tym wątku więcej fotek parki ,jak również dwóch innych maluchów .
zapraszam.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[następna]