K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 21:26 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Tweety pisze:Bella odstawiona, wieści jutro. Dzisiaj to tylko, że lało się z niej jak z kranu, ale nie leżała jak szmatka. Arka wręczyła nam fakturę: 256 zł :evil: szkoda, że człowiek jest skazany na jedyną całodobową lecznicę z zakaźnym.

Czy AFN ma jakiekolwiek zniżki na leczenie całodobowe? Kłaczek kingi w. został dzisiaj w lecznicy.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon lip 19, 2010 22:40 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

majku33krakow pisze:
Jafusia pisze:
majku33krakow pisze:a czy the pchła moze juz jesc royal canin beyby?czy ona jeszc ze mleko je?

The Pchła wcina mleczko, mleczko z namoczonymi chrupkami RC i kurczaka lub indyka z gerbera. Lubi również serek wiejski w granulkach i dzisiaj została przyłapana na wyjadaniu jedzenia dla poważnych kotów :roll:

krowie mleczko?a jaki r. canin?

Mleczko dla kociaków i kotek w ciąży nazwy nie pamietam, ale ma jasno niebieskie opakowanie i pieknego buraska....
RC kitten - to dobrze czy zle? Niestety nie zjada tego w ilościach hurtowych... bo woli indyka i kurczaka...
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pon lip 19, 2010 23:00 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Jedna klatka zajęta przez zranionego gołąbka.
Druga wolna.

Króliczek Robi jest lękliwy...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lip 20, 2010 6:58 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Buldożer wczoraj oddał krew ale nie zbyt chętnie i mało powinno wystarczyć na dwie dawki
był trzymany przez trzy osoby niestety nie pokazał się z najlepszej strony
w zapasie mamy jeszcze moją persice Fione ona również może kapnąć trochę krwi
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto lip 20, 2010 8:29 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Jafusia pisze:Mleczko dla kociaków i kotek w ciąży nazwy nie pamietam, ale ma jasno niebieskie opakowanie i pieknego buraska....
RC kitten - to dobrze czy zle? Niestety nie zjada tego w ilościach hurtowych... bo woli indyka i kurczaka...

Jaga, ile Pchla ma tygodni?
Ja mam jeszcze troche babycata RC, dla tych najmniejszych, od momentu odsadzenia. Lepsze by to bylo, jesli nie ma 4 miesiecy.
To ma minimini-chrupki i jest baaaardzo smaczne :ryk:

Mleko mozesz tez kozie podawac.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lip 20, 2010 8:57 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Te mini chrupki nie są takie super - Bisik łyka je w całości - bierze do paszczy kilkanaście i jak indor :evil:

Czemu mam koty lenie? :twisted:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto lip 20, 2010 9:07 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

wistra pisze:Te mini chrupki nie są takie super - Bisik łyka je w całości - bierze do paszczy kilkanaście i jak indor :evil:

Czemu mam koty lenie? :twisted:

Bisik jest chyba wiekszy od Pchely, nie?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lip 20, 2010 9:13 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

No będzie miał z 6tygodni teraz, raczej nie więcej

Edit:
no nie, przesadziłam, bo jutro będzie 2 tygodnie u mnie, jak go wzięłam to miał z 5-6.
No to faktycznie może być starszy.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto lip 20, 2010 9:31 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

wistra pisze:No będzie miał z 6tygodni teraz, raczej nie więcej

Edit:
no nie, przesadziłam, bo jutro będzie 2 tygodnie u mnie, jak go wzięłam to miał z 5-6.
No to faktycznie może być starszy.

no a pozatym to facet jest :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lip 20, 2010 9:33 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

The Pchła ma ok. 6 tygodni wetka zauważyła ze Jej oczka nie są już niebieskie tylko zmienione .... ale nazwać koloru chyba jeszcze nie potrafie :oops:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Wto lip 20, 2010 10:22 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Jafusia pisze:The Pchła ma ok. 6 tygodni wetka zauważyła ze Jej oczka nie są już niebieskie tylko zmienione .... ale nazwać koloru chyba jeszcze nie potrafie :oops:

ja tez mam karmę RC dla maluszków

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lip 20, 2010 13:13 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

żwirek dojechał ale ja p..,ku...,ch.. jak mawia Lutra :evil: dzwoni facet, że właśnie przyjechał, coś tam przywiózł, proszę przyjechać, bo on się spieszy i gdzie jest "Kocimska" 8O Dobrze, że Opatrzność czuwała nade mną, bo 10 minut później to mogłoby się skończyć na tym, że zasuwałabym o kuli autobusem pod Castoramę na Zakopiańskiej aby rozładować pół tony żwirku a potem siąść na nim i złorzeczyć względnie beczeć :evil: Czy im się wydaje, że my bierzemy tydzień urlopu i czekamy grzecznie aż kierowca przyjedzie i będzie nas rozładowywujących poganiał nahajem, bo mu się spieszy??
Druga sprawa, to rozmawiałyśmy z Lutrą, że kwestia rozładowań i wożenia też musi być jakoś rozdzielona, bo to jest średnio raz w miesiącu, raz, że trzeba się urwać z pracy, dwa, że rozładować ponad pół tony (na Chocimską idzie średnio tylko 5 worków z całego zamówienia) więc jeżeli to jest dla wygody kilku-kilkunastu osób (zamówienia są coraz większe) to odbierający i rozładowywujący powinni się zmieniać. Mówię to z własnych, czysto egoistycznych pobudek, bo to ja później będę wtargiwać na 4 piętro faceta na wózku, któremu ponownie złamie się kręgosłup :twisted:

Bella daje radę, chociaż śmierdzi jak zajzajer i leje się z niej jak z kranu. Natomiast zaczepia wszystkich i udeptuje na widok człowieka :)
Ostatnio edytowano Wto lip 20, 2010 13:25 przez Tweety, łącznie edytowano 2 razy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lip 20, 2010 13:18 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Oczywiście mój mail do nich bez odpowiedzi.
Teczka dziś o 15h00 ma zabieg, Teczka nie ma białaczki.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto lip 20, 2010 13:39 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Tweety pisze:żwirek dojechał ale ja p..,ku...,ch.. jak mawia Lutra :evil: dzwoni facet, że właśnie przyjechał, coś tam przywiózł, proszę przyjechać, bo on się spieszy i gdzie jest "Kocimska" 8O Dobrze, że Opatrzność czuwała nade mną, bo 10 minut później to mogłoby się skończyć na tym, że zasuwałabym o kuli autobusem pod Castoramę na Zakopiańskiej aby rozładować pół tony żwirku a potem siąść na nim i złorzeczyć względnie beczeć :evil: Czy im się wydaje, że my bierzemy tydzień urlopu i czekamy grzecznie aż kierowca przyjedzie i będzie nas rozładowywujących poganiał nahajem, bo mu się spieszy??
Druga sprawa, to rozmawiałyśmy z Lutrą, że kwestia rozładowań i wożenia też musi być jakoś rozdzielona, bo to jest średnio raz w miesiącu, raz, że trzeba się urwać z pracy, dwa, że rozładować ponad pół tony (na Chocimską idzie średnio tylko 5 worków z całego zamówienia) więc jeżeli to jest dla wygody kilku-kilkunastu osób (zamówienia są coraz większe) to odbierający i rozładowywujący powinni się zmieniać. Mówię to z własnych, czysto egoistycznych pobudek, bo to ja później będę wtargiwać na 4 piętro faceta na wózku, któremu ponownie złamie się kręgosłup :twisted:

Bella daje radę, chociaż śmierdzi jak zajzajer i leje się z niej jak z kranu. Natomiast zaczepia wszystkich i udeptuje na widok człowieka :)

Aga, powiedz jeszcze raz jak byloby Twoim zdaniem lepiej.
Czy na Chocimska jest zle? Ja zamowilam dwa wory i teraz mi glupio troche.
Na chocimska jest chyab najlatwiej.
Latwiej pozniej danej osobie odebrac sobie jeden worek, czy nawet zorganizowac dowozke gdzies. Dla Toszy np. moge brac ja.
Gdyby to bylo na Kocimska w godzinach pracy moze zawsze podejsc moj Cincian i pomoc w rozladowaniu - o ile nie prowadzi jakichs zajec.
Tylko czy wiadomo kiedy oni sie zjawia...? :(
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lip 20, 2010 13:47 Re: K-ów, konto puste a kociaki pchają się drzwiami i oknami :-(

Jafusia pisze:The Pchła ma ok. 6 tygodni wetka zauważyła ze Jej oczka nie są już niebieskie tylko zmienione .... ale nazwać koloru chyba jeszcze nie potrafie :oops:

malutka bardzo.toten r.canin beybe by był dobry dla niej.

to ona tak za mamą piszczała,,i toją uratowało.

moze ona ten rc kitten niechce jesc bojest twardy, ten rc beyby jest miekk chyba

majku33krakow

Od: Czw sie 14, 2008 17:47

[poprzednia][następna]