Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 22:45 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Co do pomocy kotom nie mam żadnych wątpliwości, aż dziwi mnie że muszę to pisać 8O Jasne Basiu, możesz mnie nie lubić i dawać temu wyraz przy każdej okazji - ale po co takimi metodami? :roll:

A ów 'elaborat' to tylko podzielenie się prawdziwymi informacjami nt. kosztów wywiezienia kota do ZEA, bo w tym wątku pisano o 4000 - raz złotych, innych razem funtów. Co się okazało nieprawdą - i to mam prawo oceniać. Być może inne były powody pozbycia się / oddania kotów, ale nie będę teraz wymyślała jakie, bo i po co.

Jak dla mnie EOT.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lip 18, 2010 23:36 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Akurat z czystej ciekawości, niekoniecznie związanej z tymi wątkowymi dwoma kotami, chciałam poznać koszt podróży kota do ZEA i dziękuję Jana za wklejenie informacji od myrzapl na ten temat. Najgorsze, że trzeba zwierzaka nadawać jako cargo, nie wiem jakich taka akcja wymaga farmaceutyków, ale bez leków uspokajających to musi być mega stres dla kota. Nawet nie chcę sobie wyobrażać.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon lip 19, 2010 0:19 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Koszty w ZEA dla obywatela polskiego mogą się różnić od kosztów dla obywatela U.K., to jedno, drugie, nie mniej istotne, o czym łatwo w Polsce się zapomina, albo wręcz nie bierze pod uwagę, że nie wszędzie można mieszkać ze zwierzęciem, nawet jeśli zwierzęta w ogóle można wwozić do kraju. Zbójeckim prawem właściciela domu/hotelu/osiedla jest zastrzeżenie no pets allowed i żadna organizacja, łącznie z przywołaną RSPCA nic nie poradzi, właściciel zwierzaka musi sobie za własne, nie służbowo korporacyjne pieniądze, wynajmować lokum, a to znacznie podnosi koszty utrzymania zwierzęcia.

A tak na marginesie, to był wątek mający na celu znalezienie domu kotom, a nie sąd nad byłymi właścicielami, o których mimo wszystko jestem lepszego zdania, niż o poprzedniej właścicielce mojej Kazi. Co było, to było, nie istotne, najważniejszy jest kot, w tym wypadku nawet dwa koty, szacunek należy się tym, którzy znaleźli i pomogli :1luvu:
Basiu, zwróć uwagę, że z tej okazji wstawiam emotki!

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Pon lip 19, 2010 8:03 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

barba50 pisze:
To może za każdym razem kiedy będziemy chciały pomóc jakiemuś KOTU W POTRZEBIE powiesz nam czy przyczyna jest wątpliwa czy ważka :evil:

Bo akurat my staramy się pomagać kotom...

AMEN :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 19, 2010 9:54 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

wobec takiego rozwoju dyskusji jako osoba nieobeznana chciałbym zadać takie pytanie:
czy jak ktoś ma chęci pomóc komuś, to może to zrobić na własną rękę czy musi mieć pozwolenie od Jany, bo jak wnoszę z dyskusji jest to osoba bez której wiedzy i pozwolenia w świecie kotów nic nie może się zdarzyć
sorry być może o czymś nie wiem albo się nie znam ale moje odczucie jest takie że to co ta dziewczyna wypisuje tutaj jest po prostu żałosne
[img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/dg/ff/oz8v/OEouIPmDRdel9oNInB.jpg[/img]

macarthur

Od: Sob lis 22, 2008 13:08

Post » Pon lip 19, 2010 11:27 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Osoby, które pomogły kotom, zrobiły kawał wspaniałej roboty i za to mają moje oraz ogólne uznanie - to nie ulega żadnej wątpliwości przecież! 8O Mam im jakieś emotki wstawić, czy wystarczą moje słowa na piśmie (po raz kolejny)?

A co mi tam, wstawię

dla A59 :king:
dla macarthura :king:
i dla barby50 :king:

I bardzo uprzejmie proszę o czytanie ze zrozumieniem. I teraz już naprawdę EOT, bo to faktycznie robi się żałosne.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 19, 2010 11:54 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

nighthawk pisze:A tak na marginesie, to był wątek mający na celu znalezienie domu kotom, a nie sąd nad byłymi właścicielami, o których mimo wszystko jestem lepszego zdania, niż o poprzedniej właścicielce mojej Kazi. Co było, to było, nie istotne, najważniejszy jest kot, w tym wypadku nawet dwa koty, szacunek należy się tym, którzy znaleźli i pomogli :1luvu:

Najgorsze, że ten wątek przekształcił się w sąd nie nad byłymi właścicielami, ale własnie nad osobami, które kotom pomogły znaleźć nowy dom. I to jest oburzające!

Tak Jano, masz rację - to jest bardzo żałosne :?
Poznałam Cię z zupełnie innej strony :(
Najpierw dowalasz innym, potem się nad sobą użalasz :roll:
Brak mi słów ... po prostu brak słów :roll:

Erin

Post » Wto lip 20, 2010 11:13 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Tutaj jest gruba kreska, bardzo gruba :evil: Odcinamy się od wszystkich złych rzeczy, które miały miejsce w wątku kotów szkotów :x A kto się znowu niestosownie odezwie ten dostanie w ... :twisted:

==============================================

i cieszymy się z ich nowego życia :!:

Dzisiaj wielkie portretowisko :roll: Koty mają się w nowym domu bardzo dobrze, choć są jeszcze trochę onieśmielone więc wszystkie fotki portretowe :D

To ja Laya:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Melduje się Luke:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Wto lip 20, 2010 11:32 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Absolutnie cudowne!!
Tylko te obroże wrrrrrrrrrr... Ale skoro kotom nie przeszkadzają :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lip 20, 2010 11:48 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Basiu, cudowne są te koty Szkoty :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

Erin

Post » Wto lip 20, 2010 13:16 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Kot-szkoty są przepiekne, bez dwóch zdań. :kotek:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto lip 20, 2010 19:52 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

chciałoby się powiedzieć
do zakochania jeden krok
[img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/dg/ff/oz8v/OEouIPmDRdel9oNInB.jpg[/img]

macarthur

Od: Sob lis 22, 2008 13:08

Post » Pt lip 23, 2010 7:24 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

a jak tu się nie zakochać :?: :?: :!: :!: :1luvu:
koty szkoty są prze prze cudne :mrgreen:
i ta zblazowana mina Luka pt. no skoro już musisz człowieku pstrykać te fotki, to sobie pstrykaj, mnie to i tak nie rusza FENOMENALNA :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Śro sie 18, 2010 21:37 Re: Koty ze Szkocji - już w swoim DOMU :):):):):):):):):):):)

Odświeżę wątek kotów-szkotów :D Są nowe zdjątka z domeczku :ok: Koty oba po pierwszym okresie zestresowania i lekkim zablokowaniu chyba wreszcie poczuły się jak u siebie :D :D :D
Pragnę tylko nadmienić, że pomiędzy poprzednimi i obecnymi właścicielami kotów trwa stała i dosyć intensywna e-mailowa korespondencja :D :D :D Niestety nie znam szczegółów :mrgreen:
A oto niektóre foty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak będzie zainteresowanie fotami - kolejne zamieszczę :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro sie 18, 2010 21:57 Re: Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Zainteresowanie jest cały czas :D :D jakie piękne zdjęcia zrelaksowanych kotów :1luvu: .

Mam nadzieję, że tęsknota odchodzi i cieszą się nowym życiem :kotek: :kotek:

Fotki , fotki poproszę ...... :D :D :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]