Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 8:38 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:Kochani szukamy lokalu !!!!!Rozglądajcie się!!!

A tam na Widoku to juz definitywnie przepadło?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 20, 2010 8:40 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Iweta pisze:
Madziula pisze:dzień dobry wtorkowo :)

Marta: świetna ta twoja kociarka :) :ok:

ps. MIKUŚ czy to ty zbierasz kapsle z piw zagranicznych??

Nie Mikuś, tylko ja a własciwie mój syn 8) Ma już prawie 3 tys.
Nie tylko zagraniczne , moga być tez Polskie , unikatowe, stare, z maleńkich browarów itp

Jakby ktos miał chętnie przyjmę :wink:

wybacz za pomyłkę :) będę miała w głowie te kapsle :)

Mara S pisze:
gosiakot pisze:

Nie wiem jak inni ale ja jestem wykończona informacjami o śmierci kolejnych kotów małych i dużych - WYKOŃCZONA.

Ja też nie mam siły - tyle ich odchodzi w tak krótkim czasie: Coco, Mordzia, Abi... Coco to nawet nie zdążyła na żadne zdjęcie się załapać :cry:

Na dodatek u mojej karmicielki, której kota (jednego już tylko z 5) wożę do weta bo ona już psychicznie, fizycznie a przede wszystkim finansowo nie daje rady po 16 latach opieki nad kotami bezdomnymi ze Środuli - też kiepskie wieści. Nasza Ela stwierdziła u niego jakieś tam zapalenie limfocytarne czy jakoś tak w gardle, na łukach podniebiennych ale teraz Ela poszła na urlop i byłam w Abacusie ale nie u Golby a u tego Młodego - Maćka - i niestety rak - złośliwy, raczej nieusuwalny. To już drugi identyczny nowotwór u kota tej kobiety :!: Bo jednego już kiedyś nie wybudziła z narkozy po takiej diagnozie. Jak by tego było mało ma jeszcze kotkę, z piwnicy, którą jak "ciachaliśmy" na Brynowie ponad rok temu to też jej takiego raka stwierdzili :!: Jak to w ogóle możliwe, żeby u jednej osoby połowa kotów miała taki sam nowotwór?

a może to kwestia genetyczna ?? może te kociaki są jakoś spokrewnione i dlatego mają tego raka ??
albo to jakieś pestycydy ??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lip 20, 2010 8:46 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Mara S pisze:
mar_tika pisze:Kochani szukamy lokalu !!!!!Rozglądajcie się!!!

A tam na Widoku to juz definitywnie przepadło?

Tak już wynajęte lokale:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 20, 2010 8:54 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Chciałabym pięknie podziękować Mikuś (i tym ktore jej pomagały?) za opiekę nad moimi kotami, świnką i kwiatkami na balkonie - wszystko zdrowe i kwitnące.

A z rzeczy mniej radosnych - dwa pozostałe kotki ze śmietnika mają solidny koci katar, matka je zostawia więc nic dziwnego, ze pozostałe dwa zniknęły na dobre :( W dodatku starszy białoszarobury coraz gorzej się czuje i porusza... Więc i sterylka mamusi i leczenie 3 kotów staje się raczej pilną sprawą. Czy mogę liczyć na przepuszczenie mnie w kolejce do klatki-łapki? Będą leczone przeze mnie, przetrzymam je w łazience, ale bez klatki-łapki nie da rady ich złapać :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lip 20, 2010 8:56 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Iweta pisze:Teresa, czy na wakacjach było dobre piwko ? 8)

No było, było ale kapselków marnie zebrałam :( jak bedziesz w pobliżu Sosnowca to daj znać :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lip 20, 2010 9:02 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:Niestety od dłuzszego czasu mamy wilgoć na kociarni.Jezeli ktos ma jakiś pomysł lub sprawdzony srodek na grzyba prosze o kontakty na pw.
Kochani szukamy lokalu !!!!!Rozglądajcie się!!!1

Jeszcze jedno .Na na naszej stronie pojawiał się zakładka "Koty specjalnej troski" bede tam sukcesywnie umieszczała koty które cudem uratowałyśmy i te którym nie udało nam sie pomóc.Koty które były wyjątkowe, ktore zapadły nam w pamięć w swojej walce o życie

Czy ktoś ma pomysł na inny tytuł tej zakładki??Prosze o propozycje

Kurcze gdzieś na allegro mignął mi jakiś taki srodek, całkiem prosty w zastosowaniu i mozna go stosować w obecności ludzi i zwierząt, ale jak to bywa nie wiadomo jak z rzeczywistą skutecznością, muszę przejrzeć allegro co do nazwy zakładki pomysłu nie mam, ale "Koty specjalnej troski" kojarzy mi się z kotami chorymi wymagającymi specjalnego leczenia lub opieki.

terenia1

Post » Wto lip 20, 2010 9:15 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

terenia1 pisze:
mar_tika pisze:Niestety od dłuzszego czasu mamy wilgoć na kociarni.Jezeli ktos ma jakiś pomysł lub sprawdzony srodek na grzyba prosze o kontakty na pw.
Kochani szukamy lokalu !!!!!Rozglądajcie się!!!1

Jeszcze jedno .Na na naszej stronie pojawiał się zakładka "Koty specjalnej troski" bede tam sukcesywnie umieszczała koty które cudem uratowałyśmy i te którym nie udało nam sie pomóc.Koty które były wyjątkowe, ktore zapadły nam w pamięć w swojej walce o życie

Czy ktoś ma pomysł na inny tytuł tej zakładki??Prosze o propozycje

Kurcze gdzieś na allegro mignął mi jakiś taki srodek, całkiem prosty w zastosowaniu i mozna go stosować w obecności ludzi i zwierząt, ale jak to bywa nie wiadomo jak z rzeczywistą skutecznością, muszę przejrzeć allegro co do nazwy zakładki pomysłu nie mam, ale "Koty specjalnej troski" kojarzy mi się z kotami chorymi wymagającymi specjalnego leczenia lub opieki.

W wolnej chwili pogrzeb troche na allegro za tym środkiem .Musimy coś zadziałać bo na ścianie koło zlewu wyłazi pleśń.obawiam się że wilgotnej jesieni nie przetrzymamy na kociarni.

Mnie nazwa "Koty specjalnej troski " też kojarzą się z kotami wymagającymi specjalnego leczenia ,ale które są obecnie pod naszą opieką.
A to jest też kącik poświęcony kotom które wyleczyłyśmy i znalazłyśmy domy i takim którym nie udało nam sie pomóc.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 20, 2010 9:18 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

mar_tika pisze:
Mnie nazwa "Koty specjalnej troski " też kojarzą się z kotami wymagającymi specjalnego leczenia ,ale które są obecnie pod naszą opieką.
A to jest też kącik poświęcony kotom które wyleczyłyśmy i znalazłyśmy domy i takim którym nie udało nam sie pomóc.

A czy o Warce nie wypadałoby napisać, że ma cukrzycę? No i Abi chyba trzeba przenieść za TM :cry:

A jakie koszty należy brać pod uwagę przy szukaniu lokalu - ile średnio miesięcznie wychodziło teraz za wszystko czyli czynsz, prąd, gaz, wodę itp., składniki niekocie?

Mara S

Post » Wto lip 20, 2010 9:43 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Obecnie za czynsz +woda, prąd płacimy w granicach średnio 430zł miesięcznie
Preparaty przeciwgrzybiczne znalazłam coś takiego
http://sklep.transbud.elk.pl/_wmshop/sk ... cts&id_p=1
http://www.mega-market.com.pl/impregnat ... ps-50.html
http://krumik.pl/product_info.php?products_id=327

terenia1

Post » Wto lip 20, 2010 10:14 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

A może "Zadziwiające koty i koty specjalnej troski"
Lub szare kaczątka i łabędzie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 20, 2010 10:29 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Dorota Wojciechowska pisze:A może "Zadziwiające koty i koty specjalnej troski"
Lub szare kaczątka i łabędzie

A ja bym je nazwała Piękne inaczej
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lip 20, 2010 10:29 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Jak dla mnie po prostu:
"OCALENI" łatwo przetłumaczyć na angielski i dokładnie to samo znaczenie :)

Potem w dalszej części zakładki dopisać można że są to koty żyjące na przekór losu, które żyją choć teoretycznie nie powinni. :wink:
Ostatnio edytowano Wto lip 20, 2010 10:32 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 10:32 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:Jak dla mnie po prostu:
"OCALENI" łatwo przetłumaczyć na angielski i dokładnie to samo znaczenie :)

No ale wtedy mogłyby być tam tylko koty, które wygrały walkę o życie a zresztą może to i lepiej... tyle tych smutnych wiadomości wszędzie

Mara S

Post » Wto lip 20, 2010 10:34 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Ale o to chyba chodziło - żeby pokazać koty które były już 2 łapkami po drugiej stronie i nie poddały się. Dzięki Naszej pomocy, wspólnym działaniom - żyją. Koty które mimo kalectwa mają wspaniałe kocie - godne ŻYCIE!
MIKUŚ

Post » Wto lip 20, 2010 10:36 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Niestety też dostałam wiadomość o Abi z domku wrocławskiego :cry: niestety nie miałam neta, a zresztą co to za przyjemność przekazywać takie wieści :? Domek wrocławski walczył o nią do końca, pokochał ją bardzo i jestem im za to bardzo wdzięczna, walczyli o nią długo, raz miała wzloty, raz upadki.... śpij kochana [*]

Nie sprawdzałam, czy moja kocia mogła się zarazić bo wyglądała zdrowo, niestety ostatnio coś z nią kiepsko i będę musiała sprawdzić czy sie nie zaraziła, jeżeli tak to teoria, że szczepionka na FIP pomaga upadnie...
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

[poprzednia][następna]