Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 15:41 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

8O To dobra wiadomość :) Oby małej Pixi się kuwetka utrwaliła. Dlaczego jej nie pasowało - tylko ona jedna wie :roll: Ps. jeśli Mała załatwiała się do trudno-dostępnych miejsc, to może dobrze byłoby jej w zamkniętej kuwetce. U nas koty (w tym ona) chciały koniecznie załatwiać się w ukryciu za kanapą - stąd tam przestawiliśmy kuwety (a dla nich mieliśmy otwarte). I w takim ukryciu bardzo chętnie się załatwiały. Taki pomysł jakby problem znów wrócił... Ale trzymamy kciuki! Mam nadzieję, że amstaff nie poczynił specjalnej krzywdy... :(

Furbik też już chociaż siusia do kuwety, więc i on na dobrej drodze :) Poczuł się już na swoim - dostałam na tel. zdjęcie jego wyłożonego na kanapie brzuchem do góry :)

Obiecałam pokaz "przemian" i coś mi nie po drodze! Ale zrobię na pewno! :)

A nasze dwa "prywatne" koty zareagowały na upał zapaleniem górnych dróg oddechowych i straciły głos 8O Byliśmy b. zdziwieni jak zamiast miauczenia było chchrchch... Był wczoraj "ostry dyżur" i już wieczorem było im lepiej, bo biegały jak na jakichś narkotykach ;)
Nasłuchiwałam głosy tymczasków - ale wszystkie miauczą wzorowo. Ale i tak zabiorę je dziś na kontrolę.
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon lip 19, 2010 19:39 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kciuki za Malwisię i Cymciaka. Moje trzymają się, choć Gattosi coś "popłakuje" jednym oczkiem, na razie bez paniki zobaczymy jutro :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lip 19, 2010 20:11 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

W paszczy tygrysa ;)

Obrazek

http://www.garnek.pl/alapd kilka nowych zdjęć, widać jak rosną.

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Pon lip 19, 2010 20:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Śliczności :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lip 19, 2010 22:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Przepiękne zdjęcie! :1luvu: No ale jak się ma takich modeli... ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon lip 19, 2010 22:10 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Skoro to wątek o półrasowych, to wrzucę kotka, którego spotkałam kiedyś w Stambule. I powiem, że tam takich dużo, a jeszcze więcej jest takich i innych w Tel Avivie. Uwierzycie, że takie pięknoty muszą mieszkać na ulicy...?

Obrazek
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto lip 20, 2010 5:15 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Z tego co słyszałam w Izraelu kotki mają w ogóle przechlapane.. :cry:
Obrazek

biamila

Post » Wto lip 20, 2010 11:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Chłopaki zostali dzisiaj zaszczepieni. Mają książeczki, nic tylko dobrego domku wyczekiwać. Tadzio zadziwił wszystkich w lecznicy, no bo przecież on taki słabiutki był. Chwilę debatowaliśmy nad jego futerkiem, no bo nie jest ani długowłosy, ani nawet pół długowłosy. On jest po prostu rozczochrany :D. Zwróciłam też uwagę na jego charakterystyczne, szerokie siadanie. Został obejrzany, wymacany; ma po prostu dużą ruchomość w stawach. Czy to jakoś wpłynie na jego zdrowie, tego teraz nie wiadomo (mój syn też to ma a chłop jak dąb). W tej chwili jego zachowanie nie odbiega niczym od Misia. Tyle tylko, że Misio to przylepa, a Tadzio rączek wogóle nie lubi (szkoda :()

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Wto lip 20, 2010 11:19 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Nie wiem co sądzą o kotach mieszkańcy Izraela, ale fakt - jest ich mnóstwo i są przepiękne, bardzo różnorakie - ogromne długofutrzaste, wysokie lśniące o długim pysku, no wiele... Pewnie je przepędzają, ale jednak nie wydają się na chore ani zagłodzone - jednak jak kraj bogaty, to i śmietniki bogate :| W na przykład Omanie przez gorąc kilka razy dziennie opróżniają śmietniki i koty nic nie mogą dla siebie znaleźć :( Ale tam ich nie ma wiele (dzięki czemu - nie wiem). Najwięcej bezpańskich zwierzaków - kotów i psów jest chyba w wielkich biednych skupiskach ludzi - jak Indie, czy pewnie slumsy Brazylii. No ale tam to o zdrowie i jedzenie im ciężko :(

Zresztą są tu na forum wątki o kotach w Egipcie i Algierii. Nawet jak chcesz wyleczyć kota, to dobrego weta nie uświadczysz...
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Śro lip 21, 2010 10:42 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Mam do oddania żwirek Cat's Best OkoPlus 10l raz nasypany do małej kuwety-może ktoś by chciał po Pixi?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw lip 22, 2010 10:48 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:Skoro to wątek o półrasowych, to wrzucę kotka, którego spotkałam kiedyś w Stambule. I powiem, że tam takich dużo, a jeszcze więcej jest takich i innych w Tel Avivie. Uwierzycie, że takie pięknoty muszą mieszkać na ulicy...?

Obrazek

Takie cuda na ulicy :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lip 22, 2010 19:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Teraz już moge napisać:

Manfred, zwany Maniem jedzie w sobotę do swojego domku.
Bedzie mieszkał z kotką syjamką - Ritą, na warszawskim Bemowie.

Domek bardzo długo czekał na Mania, aż poszczepimy, wyleczymy...
Cały czas byłam w kontakcie z przyszłą właścicielką Panią Mariolą.
Teraz już jest po wakacjach i czeka na Mania, przebierając nóżkami.

Nam niestety baaardzo smutno, a moje dzieci kota nie chcą oddać...
Wiem, rozumiem ... Wszyscy bardzo Mania pokochaliśmy, bo to WYJĄTKOWY KOT :1luvu:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Czw lip 22, 2010 19:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maniulku niech ci się szczęści kochany :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Pt lip 23, 2010 0:22 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kasiu_czy - przeniosłam Manfreda z "poszukujących" do "znalezionych" :)
Maniusiowy domek naprawdę długo czekał na koteczka, ale od pierwszego telefonu słychać było miłość od pierwszego wejrzenia i zaangażowanie :)

Zrobię uaktualnienia ogłoszeń jeszcze poszukujących. Naprawdę fajne domki potrafiały się kociastym z tego wątku! :kotek: Mimo, że wakacje, że sezon adopcyjno-ogórkowy... a jednak 6 kociastych przeprowadziło się właśnie przed wakacjami :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt lip 23, 2010 7:17 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Małgosiu, dzięki wielkie.

Manio czuje się świetnie pomimo upału...
Cały czas bierze Immunodol i zauważyłam, że bardzo mu to pomogło.
Czasami przy oczkach miał takie "śpioszki" - teraz ma czyściutko,
nosek był suchy - teraz normalny mokry koci nonio.

Muszę porobić mu zdjęcia, bo to juz ostatnie godziny u nas :(
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

[poprzednia][następna]