Gacek na swoim, Mizia na swoim

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 18, 2010 20:08 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

filo pisze:Obrazek

Czy to małe nie jest śliczne? :P Nawet skarpetki ma równiutkie.

Takie maluchy pętają się w okolicach mojej pracy. Komuś jeszcze złapać :twisted:
Swoją drogą co zrobić, żeby ich nie było? Kocic nawet nie widuję. Wszystko przyłazi wyłącznie nocą i do ludzia nie podejdzie bliżej niż na odległość horyzontu.

Ktoś ma sraczkę. Nie wiem kto. Jak sobie dajecie radę, jak macie więcej kotów, żeby kontrolować co kto robi? Jakaś kamera przy kuwecie, czy co?

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie lip 18, 2010 22:11 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Ja już dziękuję. Mam nadkomplet.

Co do kupiszonów - rozpoznaję glusikowe i kulkowe (a gość - Kredka, wiadomo, ma własną toaletę), ale ja się nie liczę. Zapytaj Agę.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon lip 19, 2010 7:50 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Mam pytanie co zrobić, żeby mała nie syczała, fukała, warczała na dużą ??
Bo Jadwiga jest generalnie ciekawska ale strachliwa a mała na nia syczy więc duza najpierw ucieka a potem się tłuką. Znaczy nie ma krwi futro nie fruwa ale mała naprawde jest mała a Jadzka to sie kawał baby zrobił więc mam troche obawcz czy Jadwiga Jagodzie krzywdy nie zrobi. A ponieważ Panie tutaj mają więcej doświadczenia także proszę o rade.
Co do białego to robaków w środku nie było w środe wezme ją do weta na odrobaczanie.

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Pon lip 19, 2010 10:25 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Marcelina31 pisze:Mam pytanie co zrobić, żeby mała nie syczała, fukała, warczała na dużą ??
Bo Jadwiga jest generalnie ciekawska ale strachliwa a mała na nia syczy więc duza najpierw ucieka a potem się tłuką. Znaczy nie ma krwi futro nie fruwa ale mała naprawde jest mała a Jadzka to sie kawał baby zrobił więc mam troche obawcz czy Jadwiga Jagodzie krzywdy nie zrobi. A ponieważ Panie tutaj mają więcej doświadczenia także proszę o rade.

Nic nie robić. Muszą się dogadać.

filo

Post » Pon lip 19, 2010 10:31 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

W ramach panującego na niektórych wątkach nastroju przymierzam się do założenia nowego wątu pt.: Bisia - kocia zołza szuka DS. A w treści, że jest wredna, nie lubi ani kotów, ani ludzi, syczy, drapie, ma humory, nie da się głaskać. Nie ma zębów i oka. Ale przecież jest piękna (tu kilka fot łzawych). Ona też zasługuje na dom. Najlepiej forumowy, doświadczony, który da jej ogrom miłości. Oczywiście bez kotów. :twisted:
W końcu forum wszystko może, Forum zawsze Ci pomoże. :twisted: :twisted: :twisted:

filo

Post » Pon lip 19, 2010 13:04 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

filo pisze:W ramach panującego na niektórych wątkach nastroju przymierzam się do założenia nowego wątu pt.: Bisia - kocia zołza szuka DS. A w treści, że jest wredna, nie lubi ani kotów, ani ludzi, syczy, drapie, ma humory, nie da się głaskać. Nie ma zębów i oka. Ale przecież jest piękna (tu kilka fot łzawych). Ona też zasługuje na dom. Najlepiej forumowy, doświadczony, który da jej ogrom miłości. Oczywiście bez kotów. :twisted:
W końcu forum wszystko może, Forum zawsze Ci pomoże. :twisted: :twisted: :twisted:

Nie powiem, zgrabne :mrgreen:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pon lip 19, 2010 20:34 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

zabers pisze:
filo pisze:W ramach panującego na niektórych wątkach nastroju przymierzam się do założenia nowego wątu pt.: Bisia - kocia zołza szuka DS. A w treści, że jest wredna, nie lubi ani kotów, ani ludzi, syczy, drapie, ma humory, nie da się głaskać. Nie ma zębów i oka. Ale przecież jest piękna (tu kilka fot łzawych). Ona też zasługuje na dom. Najlepiej forumowy, doświadczony, który da jej ogrom miłości. Oczywiście bez kotów. :twisted:

Nie powiem, zgrabne :mrgreen:

Będziesz upować? pleassssssss :oops:

filo

Post » Pon lip 19, 2010 20:51 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Filo, dokładnie taką zołzolkę mieliśmy 11 lat. Dało się żyć :mrgreen: Wprawdzie oczka i ząbki miała, ale reszta się zgadza.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 19, 2010 21:06 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Kalair - chcesz Biśkę? :P Ona naprawdę szuka domu. Młoda, zdrowa, kuwetkowa. A Ty doświadczona i forumowa. Pakować?

filo

Post » Pon lip 19, 2010 21:09 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

Filo a może te kociaki, o których piszesz, to od tej czarnej lub kotki z uszkiem z Nieszawskiej?
Ostatnio pojawiła się kotka ze zniekształconym uszkiem (głowy sobie nie dam uciąc czy to ta sama co nagle wsiąkła zimą), sutki powyciągane, chudzina straszna, a kociaków ani sladu 8O

A kukułki pozwoliłam sobie bez pytania dziś polecić potencjalnemu DS :)

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon lip 19, 2010 21:12 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

filo pisze:Kalair - chcesz Biśkę? :P Ona naprawdę szuka domu. Młoda, zdrowa, kuwetkowa. A Ty doświadczona i forumowa. Pakować?

Ale ja się tak zupełnie niewinnie odezwałam! :strach:
:mrgreen:
A serio-za domki trzymam kciuki!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 19, 2010 21:21 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

koconek pisze:Filo a może te kociaki, o których piszesz, to od tej czarnej lub kotki z uszkiem z Nieszawskiej?
Ostatnio pojawiła się kotka ze zniekształconym uszkiem (głowy sobie nie dam uciąc czy to ta sama co nagle wsiąkła zimą), sutki powyciągane, chudzina straszna, a kociaków ani sladu 8O

Nie mam pojęcia. Rozmawiałam z naszymi portierami/ochroniarzami. Czarnego wielkiego kocura nie widują już od paru miesięcy. Za to przychodzi coś czaro-białe. W piątek i dzisiaj widziałam na ulicy czarnego kota, raczej kotkę, bo niewielkich gabarytów. Maluch na razie ten jeden. Pewnie w krzakach jest tego więcej. Jak zostawię jedzenie, to znika. Również w ciągu dnia. Tylko nie wiem, czy to koty, czy inny zwierz. Musiałabym zapolować (czyt. posiedzieć w aucie zaparkowanym tak, żeby był dobry widok), a na to szkoda mi czasu.

koconek pisze:A kukułki pozwoliłam sobie bez pytania dziś polecić potencjalnemu DS :)

Kukułki są pod opieką Kociego Pazura i potencjalny chętny będzie musiał kontaktować się z fundacją, a nie tylko ze mną. U mnie można maluchy obejrzeć i o nich pogadać. Decyzje adopcyjne to już fundacja.

filo

Post » Pon lip 19, 2010 21:24 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

kalair pisze:
filo pisze:Kalair - chcesz Biśkę? :P Ona naprawdę szuka domu. Młoda, zdrowa, kuwetkowa. A Ty doświadczona i forumowa. Pakować?

Ale ja się tak zupełnie niewinnie odezwałam! :strach:
:mrgreen:
A serio-za domki trzymam kciuki!!! :ok: :ok: :ok:

Będziemy Biśkę ogłaszać. Może po wakacjach... Niech jej wygolone miejsca zarosną. Choć szczerze słabo widzę jej szansę na adopcję.

filo

Post » Pon lip 19, 2010 21:35 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

O rety ,ale foty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 19, 2010 22:12 Re: ex-exmitki - Bisia - już po, nowa z magazynu

filo pisze:Będziesz upować? pleassssssss :oops:

Oczywiście. Biśka jest kotką, której naprawdę należy się miejsce, w którym osiądzie spokojnie na swojej poduszce. Wiesz, że bym ją zjadła, taka słodka i śliczna. :oops:

zabers

[poprzednia][następna]