» Nie lip 18, 2010 22:06
Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6
ifciastu mój mąż dosłownie mówi to samo, ze ma juz dość jak ryczę przez koty i mam nieustającego doła, poza tym twierdzi, ze ze mna juz sie nie da o czym innym rozmawiać jak o kotach. i rację ma...
poza tym koty ze stoczni z racji upałów są wypuszczone wszystkie z dużej ogrodowej klatki, wchodzą nam do mieszkania, miaucza ciągle pod oknem i nawet nie chcą na chwilę wyjść z naszego ogrodu, załatwiają się wszędzie gdzie stoją i rychu zaczyna przebąkiwać ze ma już tego dość i że wywiezie gdziekolwiek do jakiegoś gospodarza te koty. one sa takie już ładne, po terapi doktora już tylko calinusia czasem tylko kichnie, sa wierne jak psy, jak tylko mnie słyszą biegną bez zawołania. robią ósemki między nogami, nawet jakbym je sobie zostawiła w ogrodzie w ocieplanej budzi na zimę, jak im w oczy spojrzę jak zaczną miauczec na oknie a ja ich nie wpuszczę? mam okropny dylemat wobec nich, z jednaj strony zżyłam się z nimi okropnie z drugiej wolałabym żeby miały u kogoś dobry dom z ogrodem, one tak lgną do środka. nikt ich nie che, ja nie mam czasu im robic ogłoszeń, dzień za dniem leci, miesiąc za miesiącem i przyjdzie zima i będzie dramat, już nie mówiąc o moim mężu i jego wrednych komentarzach że zrobiłam z domu azyl.
z adopcji po 2 dniach wróciła antosia- mąż kobiety kazał kotke odwieźć bo zrobiła luźną lupę do kuwety i mu śmierdziało. babka i córeczka fajne, ale czuyłam ze tak będzie, bo mąż okropny gbur i nie lubi kotów. na kota zgodził sie bo córka błagała i matka zapewniał że będzie dobrze, mimo moich tłumaczeń, ze nie oddaje się kota do kogoś kto w 100% tego nie pragnie. kot miał spać u babci a w dzień być u nich, trochę niepoważne rozwiązanie, bo na dłuższą metę mieli by dośc tachania kota od siebie do babci. ciesze się że kotka wróciła, mimo sympatii do tej pani, mąż prosty jak konstrukcja cepa. kobieta z córeczką kupiły jej wyprawkę, mam jej miękki ładny różowy w kwiatki transporter - torbę , antosia miała go tylko jeden dzień. kobieta wydała 80 zł- prosiła żebym sie popytała czy by ktoś nie odkupił za 60zł. komus może potrzebny taki?