Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 21:23 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

marija pisze:Dziś zadzwonili do annskr karmiciele z Wróblewskiego, których poznaliśmy szukając czarnego uciekiniera spod katedry.
Z dwunastu kociąt na podwórku ostał się jeden- reszta wytruta :cry: No i właśnie ten ocalony się pojawił, niestety ma urwane/ zmiażdżone tylne łapki. Zażądali natychmiastowego przyjazdu i zabrania kociaka :evil:
Na miejscu okazało się, że jest gorzej niż brzmiało. Można było zrobić tylko jedno :(
Żegnaj biało-czarny bezimienny maluszku ze zmiażdżonymi nóżkami zabrany 18 lipca 2010 z posesji przy Wróblewskiego 9 w Łodzi (*) (*) (*) (*)

Miał tylne łapki zmiażdżone do kolan. Może mógły żyć, gdybym umiała znaleźć dla niego kącik... Nie dałam rady, wszyscy odmówili. Ludzie z podwórka - bo mają już jednego kota... Po raz pierwszy uśpiłam kociaka, któremu nie mogłam dać nawet szansy.......
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lip 18, 2010 22:08 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon lip 19, 2010 8:32 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

:crying: :crying: :crying:

[*]

tak mi przykro, tak strasznie...... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 19, 2010 9:03 Re: Łódź 167+315+166 - starsze Panie są wspaniałe :))

To ja się dorzucę z beznadziejnymi wieściami...

annskr pisze:: .
MartaK na urlopie - "grasuje" w Łodzi - złapała dwa zasmarkańce z okolicy Manufaktury - takie trzymiesięczne dzikuski, drobniutkie i chudziutkie. Na razie leczą sie u CC....
Mamusia zlekceważyła i kociaki w klatce, i MartęK - nie dała się złapać. Na razie. Wierzę w MartęK :ok:

W piątek kotka się nie złapała. Dzisiaj też nie... A jutro jestem ostatni dzień w Łodzi :? Klatka łapka w ogóle ją nie interesuje. Dzisiaj były 1,5 godzinne próby na podbierak. I nico :? Cholera jest płochliwa, przychodzi tylko na głos karmicielki, która jest niestety mało gramotna i jakoś tam pomaga, ale niewystarczająco, żeby kotkę złapać. Kotka do karmicielki podchodzi bardzo blisko, właściwie pod rękę. Moja współ-łapaczka będzie próbowała w następny poniedziałek, ale mam wielką prośbę do jakiejś łodzianki o pomoc dla niej - okolice Manufaktury, około 9:00, dokładnie za tydzień. Przy podbieraku jedna osoba to za mało, a ja już będę wtedy w Poznaniu. W razie czego na priv przekażę numer do Magdy.

Kotka ciężarna oczywiście... :roll: Ostatnia do złapania w tym miejscu.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon lip 19, 2010 9:20 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

annskr pisze:
marija pisze:Dziś zadzwonili do annskr karmiciele z Wróblewskiego, których poznaliśmy szukając czarnego uciekiniera spod katedry.
Z dwunastu kociąt na podwórku ostał się jeden- reszta wytruta :cry: No i właśnie ten ocalony się pojawił, niestety ma urwane/ zmiażdżone tylne łapki. Zażądali natychmiastowego przyjazdu i zabrania kociaka :evil:
Na miejscu okazało się, że jest gorzej niż brzmiało. Można było zrobić tylko jedno :(
Żegnaj biało-czarny bezimienny maluszku ze zmiażdżonymi nóżkami zabrany 18 lipca 2010 z posesji przy Wróblewskiego 9 w Łodzi (*) (*) (*) (*)

Miał tylne łapki zmiażdżone do kolan. Może mógły żyć, gdybym umiała znaleźć dla niego kącik... Nie dałam rady, wszyscy odmówili. Ludzie z podwórka - bo mają już jednego kota... Po raz pierwszy uśpiłam kociaka, któremu nie mogłam dać nawet szansy.......

Aniu, przytulam, naprawdę nic więcej nie moglas zrobić... A temu !@@##$$% który wytruł kociaki a tego skazal na powolne umieranie - życzę, zeby mu też ktoś nóżki zmiażdżył... :evil: :evil: :evil: :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lip 19, 2010 18:39 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

Wypuściłam dziś burą mamusię i cztery córeczki z Łagiewnickiej - z powrotem do piwnicy... Małe stały i patrzyły na mnie, trochę się już oswoiły..
Ale nie mam dla nich miejsca..

Wars i Sawa - ślepaczka z braciszkiem u Pań karmicielek - mała szaleje, ale nie widzi, lekarz zaleca operację odklejenia powiek od oka i powiek od siebie, musimy coś pokombinować z okulista w W-we lub Wrocławiu, do Wrocławia obecna opiekunka jeździ, może kociaki zawieźć - proszę o jakieś podpowiedzi.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 19, 2010 19:39 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

w Warszawie przyjmuje bbb dobry dr Garncarz i równie dobry jego zespół

jakby co, służę transportem po mieście i ew. noclegiem
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pon lip 19, 2010 19:40 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

chyba najbardziej znanym okulistą, do którego jeżdżą opiekunowie kotów z calej Polski, jest właśnie dr Garncarz z Warszawy.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 19, 2010 19:44 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

ja mogę dowieźć do Malk do Warszawy.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon lip 19, 2010 22:35 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

ja mogę być alternatywnym kontaktem ws dra Garncarza. Malk ma pierwszeństwo :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto lip 20, 2010 10:54 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

no, to teraz tylko zgrać terminy.
Ja niestety ze względu na pracę jestem wolna po 17, ale u Garncarza przyjmują bodajże do 21.
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto lip 20, 2010 12:02 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

nieprzelogowana annskr

Rozmawiałyśmy z recepcją dr Garncarza, wysłałyśmy zdjęcia, opis dotychczasowego leczenia i wielką prośbę o szybką konsultację, w miare możliwosci razem z operacją. Miła Pani obiecała, żr dr wieczrem oddzwoni, i że mozliwy jest termin jeszcze w tym tygodniu. Proszę o kciuki - za termin wizyty, za możliwość operacji i za to, by się udała.

W razie czego jadę samochodem - ne dam rady pociągiem :oops: i wypróbuję gps :wink:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto lip 20, 2010 15:52 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

Strasznie mi przykro z powodu maleńkiego Króweczka.. Strasznie..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lip 20, 2010 16:09 Re: Łódź 167+315+172 - zalew sterylek i kastracji, dno finans :(

annskr pisze:

Przepraszam, ale nie. Mozna było zrobić więcej. Bardzo mi przykro, szkoda, ze go nie ogłosiłaś na forum.....gdybym wiedziała, umieściłabym kotka w szpitaliku, a po zaszczepieniu wzięłabym do siebie..... zasadniczo nie planuję miec więcej kotow, ale zrobiłabym to choćby dla Bułka - żeby miał kogos do towarzystwa... na dwóch łapkach tez mozna żyć, a ja obiecałam sobie, ze jesli znajdę podobnego kotka, pomogę mu. Szkoda kota, mógł zyć :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lip 20, 2010 16:14 Re: Łódź 167+315+172 - koci okulista W-wa lub W-w - proszę rady

jeszcze dodam, ze o kocie dowiedzialam się teraz - nie wchodzę na ten wątek, weszłam wyjątkowo, bo byla prosba o pomoc okulistyczną, a staram się w tym własnie zakresie pomagać.... szkoda, ze informacja o kocie nie pojawiła się w tytule :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]