Mój własny kociniec oraz DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 17:56 Mój własny kociniec oraz DT

Chciałam podzielić się z Wami opowieściami o moich kotach oraz przedstawić koty które są obecne w moim życiu.

Zacznę od najważniejszego członka kociej rodziny Pasi jest to kotka która w marcu tego roku skończyła 20lat jest największym moim przyjacielem :1luvu:

Obrazek

Od roku czasu czasu mieszka z nami również Rudy :1luvu: jest to kot adoptowany z Kotkowa

Obrazek

Prowadząc DT nie mogłam oddać jednego z moich tymczasków, pokochałam tego kociaka tak mocno, ze nie było mowy o oddaniu. Tak więc naszym własnym i trzecim kotem mojej rodziny jest Forest- ma ok 10miesięcy

Obrazek

Oprócz tych kochanych futerek, znajduje się na moim podwórku kocia stołówka, odwiedzają ją 4 koty + jeż :D oraz w DT przebywają Pumka ok roczna kotka , trzy Kraszewianki Pipi, Sisi i Lili oraz dwa "zasmarkańce" Okruszek i Otello- jak przyjechały do mnie miały KK.

To tak w skrócie, w miarę czasu i możliwości będę opisywać całą kocią rodzinkę oraz załączała zdjęcia :D
Ostatnio edytowano Pon sie 22, 2011 13:22 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 8 razy

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Nie lip 18, 2010 18:04 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:1luvu: :1luvu: pierwsza!!!!
czekamy na dalsze wieści :P
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie lip 18, 2010 18:21 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

O!
Ja też z przyjemnością poczytam.
:D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 18, 2010 18:27 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Witam się Obrazek.
Bardzo się cieszę, że Twoje koty doczekały się swojego wątku, zwłaszcza Pasia. Piękny wiek :ok: . Głaski również dla Foresta, który nie poddał się, żyje i rozrabia do dziś, oraz dla Rudego, który ignoruje mnie serdecznie ;).
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie lip 18, 2010 19:49 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Jak miło, więc zacznę może od tego jak znalazła się u mnie Pasia. Jak byłam jeszcze dzieckiem jej mamusia przybłąkała się do mego rodzinnego domu i po paru dniach się okociło powijając 5 kociaków.4 kociaki znalazły szybko nowe domy, a Pasi niestety nikt nie chciał :( . Każdy twierdził, że jest brzydka :roll:, była takim brzydkim kaczątkiem. I tak mijały dni, tygodnie i miesiące i Pasia została na stałe z nami. Zajmowałam się cały czas ja, ona nie odstępowała mnie na krok, spała ze mną, pozwalała robić sobie wszystko. Jak to dziecko była dla mnie fajną kocią lalą - ubierałam ja woziłam w wózku dla lalek, a zimą nawet na sankach 8O Moja Pasia znosiła to wszystko godnie, nigdy mnie nie podrapała i nigdy nie była na mnie zła zawsze po takiej zabawie jak ją uwalniałam z kaftaników i kocyków nie uciekała tylko krok w krok szła ze mną do domu lub w inne miejsca. Jak piesek chodziła za mną po mleko i na spacery. Po dziś dzień mogę Pasię zabrać ze sobą bez szelek czy transportera bo wiedziałam, że będzie się pilnować i nigdy nie zginie, nie oddali się.

Jak Pasia miała jakieś dwa latka dołączył do nas piękny kocur Pinter.Był to kocur który mieszkał w lesie przy leśniczówce. Znajomi moich rodziców wynajmowali w wakacje domek i kocur przychodził na jedzonko, był kocurem oswojonym jak się później okazało, wiedział jak się podróżuje samochodem, więc albo ktoś go wyrzucił albo komuś uciekł. Szkoda było go tam zostawić i trafił do naszego domu :kotek:
A o to i on :

Obrazek

Dogadywali się z Pasią bardzo dobrze, mieszkali ze sobą bardzo długo.

Niestety po długotrwałym leczeniu w wieku 18lat w marcu zeszłego roku musiałam skrócić jego cierpienie :cry: i odszedł za TM

c.d.n.

Czarnulka21

Post » Nie lip 18, 2010 20:14 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Pasi jest przepiękna :1luvu: ma takie ciapki na nosie, jak moja tymczaska Buka :1luvu: reszta stadka również urocza :D Forest to dymniaczek?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lip 18, 2010 20:17 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Pinter był męskim trikolorkiem??
Piękny :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie lip 18, 2010 21:36 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Jestem pełna podziwu dla kociej mamy :1luvu:

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Nie lip 18, 2010 22:12 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Koleżanka Gagga ubiegła mnie troszkę ale napisze Wam wkrótce o kociej mamie :D

Czarnulka21

Post » Pon lip 19, 2010 7:54 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:kotek: :kotek: czekamy :P
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pon lip 19, 2010 7:55 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Czarnulka21 pisze:Koleżanka Gagga ubiegła mnie troszkę ale napisze Wam wkrótce o kociej mamie :D

Chodziło mi o to, że Ty jesteś kocią mamą :lol:

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Pon lip 19, 2010 10:28 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Cameo - Forest jest pięknym dymniaczkiem.

zuzzik-Pinter miał takie rudy jasne cętki na brzuszku ale męskim trikolorkiem raczej nie był bo miała akcenty szarości na boczkach.

gagga pisze:Chodziło mi o to, że Ty jesteś kocią mamą :lol:

Taak to prawda nazywają mnie tak czasami :D

Czarnulka21

Post » Pon lip 19, 2010 11:40 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Opowieści c.d. :D

Od momentu jak Pinter od nas odszedł :cry: Pasia bardzo mocno tęskniła za nim :( . Chodziła w nocy po mieszkaniu i szukała go, bardzo głośno płakała tak jak kotki szukają swoich maluchów, trzeba było wstawać i uspokajać ją, głaskać i przytulać. Dla mnie to było coś strasznego nigdy bym nie pomyślała, że będzie tak za nim tęsknić :( oczywiście o sobie już nie wspomnę ile łez wylałam i jak długo trwał smutek w naszym domu. Pinter mieszkał z nami ponad 16lat.

Żal Pasi był tak duży,że postanowiłam znaleźć dla niej nowe towarzystwo :kotek: Dowiedziałam się o Białostockim Kotkowie i postanowiłam adoptować kociaka, nie ważny był, kolor ani płeć tylko myślałam, że najlepiej będzie jeśli to będzie mały kociak bo wydawało mi się, że maleństwo szybciej zostanie zaakceptowane przez Pasię.

Oczywiście miałam adoptować jednego kociaka, a wzięłam dwa :roll:,
a maluszki takie piękne:
Obrazek;Obrazek

i tak dokładnie 26.04.09 dołączyły do naszej rodziny Rudy i Krówka :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lip 19, 2010 20:47 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 1 raz

Czarnulka21

Post » Pon lip 19, 2010 13:34 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

:kotek: :kotek: Rudy i krówka są przecudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pon lip 19, 2010 13:52 Re: Moje koty, kocia stołówka oraz koty w DT

Jak mogli mówić, że Pasia jest brzydka przecież ona jest przecudna :1luvu: i jaki wiek piękny ma 8O
Oczywiście reszta też cudna, ale mi się strasznie szylkretki podobają, pewnie dlatego, że w moim stadzie takiej nie ma :mrgreen: :twisted:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[następna]