Czesio i Czaruś - moje koty "samoprzylepne"

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 17, 2010 10:17 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

dite pisze:Witam,

Koty oczywista uwielbiają drapaki, ale u mnie jest zabawka, która cieszy się jeszcze większą i nieustającą popularnością -> tunel & namiot, zrobię jeszcze dziś zdjęcia i wrzucę tutaj

Dite. Czekam na zdjęcia :D .

Dziś moje kociamberki odbyły pierwszy spacer po ogrodzie ( w szeleczkach, na smyczy ).
Właściwie, to w pełnym tego słowa znaczeniu odbył go Czesio, bo Czarusia jakby sparaliżowało.

Wzięłam go do domu po kilku minutach i pochwaliłam za dzielność. Póżniej obserwował braciszka przez okno.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 17, 2010 21:36 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Dite.

Wklej zdjęcia tego tunelu z namiotem, bo ciekawość mnie zżera :D .
Obrazek

Mulesia

Post » Nie lip 18, 2010 21:19 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Tak zajrzymy na dobranoc, bo wątek czytamy. Przecudne koty, Mulesiu. Pingwiny są najcudniejsze, najfajniejsze... :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lip 18, 2010 21:42 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Zastanawiam się czy na razie nie zaniechać tych spacerków po ogródku na szeleczkach.

W pierwszej połowie sierpnia wyjeżdżam na wakacje ( załatwiałam wczasy , gdy jeszcze nawet nie myślałam o kocie ).

Zorganizowałam opiekę dla moich chłopców . Opiekunka będzie z nimi przez co najmniej 8 godzin dziennie.
Do tego tato obiecał zaglądać do nich rano i wieczorem.

Tak sobie myślę, że może lepiej by na razie chłopcy mieli respekt przed ogrodem.
Nie będą mieli głupich pomysłów w stylu "wyjście na taras "

Już się denerwuję, jak to będzie.

Czy opiekunka nie zapomni zamknąć okna itd.

W przyszłym roku zabiorę miziaki ze sobą.
Obrazek

Mulesia

Post » Nie lip 18, 2010 22:26 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Ale ciepły wątek :D
Pozdrawiam.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie sie 08, 2010 19:07 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

już już jestem ze zdjęciami, przepraszam za zwłokę, ale mam w domu jednego absorbującego przybysza -> tymczasową kotkę Inkę dla której szukam domu ( przy okazji zapraszamy na nasz wesoły wątek viewtopic.php?f=13&t=113647 ). Cały ostatni tydzień był "posterylkowy", dziś rano zdjęliśmy kaftanik i Inka pobiegła szaleć w namiocie, szaba daba da zabawa trwa. Pokaz wszystkich zdjęć zamieściłam tutaj http://img266.imageshack.us/slideshow/w ... 105745.jpg, poniżej kilka wybranych właściwie losowo, bo wszystkie są ładne (nie chwaląc siebie, po prostu ładne koty mam).

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Konstrukcja jest prosta, wszystko jest z IKEA (namiot dział dziecięcy oraz tunele dział dla zwierząt). Tunele są wiązane ze sobą, tak że można je dowolnie przedłużać, co widać na załączonych obrazkach w pokazie slajdów. W jednej z siatek namiotu wycięłam dziurę, żeby kociaste miały możliwość drugiego wyjścia z namiotu (przydaje się przy gonitwach) oraz, żebym mogła w otwór wcisnąć obręcz tunelu, w ten sposób buduję konstrukcję naczyń połączonych i tunel przedłuża namiot. Tunel ma z boku półkoliste otwory, przez które też można przechodzić (to znaczy oni mogą:) Gonitwy się toczą aż do złożenia namiotu, szum tunelu w środku nocy bezcenny.

edit; jedno zdjęcie się nie wyświetlało, wstawiłam poprawny adres
Ostatnio edytowano Sob sie 14, 2010 22:17 przez dite, łącznie edytowano 1 raz

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob sie 14, 2010 21:34 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Właśnie wróciłam z wakacji, zaglądam do swojego wątku a tu... niespodzianka :D . Są zdjęcia.
Wygląda to fantastycznie.

A teraz o moich kociamberkach.
Opiekunka i moi rodzice spisali się świetnie :piwa: .

Kocurki wypieszczone, wyczesane i lekko podtuczone ( ale wszystko w normie :D )
Codziennie spacerowały po ogródku w puszorkach i na smyczy.

Bałam się, że po tak długim rozstaniu nie będą mnie pamiętały. W końcu są z nami zaledwie od maja.
Niepotrzebnie.
Właśnie jedno mruczaste siedzi mi na kolanach :1luvu: a drugie leży na kanapie i tuli się do mojego męża.
Obrazek

Mulesia

Post » Sob sie 14, 2010 22:12 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Witam po wakacjach, cieszę się, że mi się udało wstawić zdjęcia przed Twoim powrotem, uff

Nie chciałam umieszczać wielu zdjęć na wątku, więc całą konstrukcję widać dopiero na pokazie slajdów, mam nadzieję, że łącze się otwiera. Jeszcze o atutach fotografowanych zabawek; zarówno namiot jak i tunele składają się na płasko, więc nie ma problemu z ich przechowywaniem, ponadto są wykonane z materiału typu ortalion, więc łatwo się piorą i szybko schną.

Chyba troszkę za mruczastymi tęskniliście...

dite

Post » Sob sie 14, 2010 22:27 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

dite pisze:Witam po wakacjach, cieszę się, że mi się udało wstawić zdjęcia przed Twoim powrotem, uff

Nie chciałam umieszczać wielu zdjęć na wątku, więc całą konstrukcję widać dopiero na pokazie slajdów, mam nadzieję, że łącze się otwiera. Jeszcze o atutach fotografowanych zabawek; zarówno namiot jak i tunele składają się na płasko, więc nie ma problemu z ich przechowywaniem, ponadto są wykonane z materiału typu ortalion, więc łatwo się piorą i szybko schną.

Chyba troszkę za mruczastymi tęskniliście...

Nawet nie troszkę, ale bardzo tęskniliśmy.

A co do zdjęć. Slajdów nie widzę, ale na podstawie zdjęć zorientowałam się "o co chodzi".
Jak będę w Ikei, to zajrzę.
Obrazek

Mulesia

Post » Sob sie 14, 2010 22:46 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesia pisze:Slajdów nie widzę

jak klikniesz na ten link to się nie otwierają slajdy???? proszę spróbuj jeszcze raz http://img266.imageshack.us/slideshow/w ... 105745.jpg
Ślęczałam nad tym dobre pół godziny (bo robiłam album pierwszy raz i mi nie wychodziło), więc teraz zgrzytam zębami, że slajdów nie możesz obejrzeć, bez sensu, zgrzyt, zgrzyt.

dite

Post » Sob sie 14, 2010 22:48 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

dite pisze:
Mulesia pisze:Slajdów nie widzę

jak klikniesz na ten link to się nie otwierają slajdy???? proszę spróbuj jeszcze raz http://img266.imageshack.us/slideshow/w ... 105745.jpg
Ślęczałam nad tym dobre pół godziny (bo robiłam album pierwszy raz i mi nie wychodziło), więc teraz zgrzytam zębami, że slajdów nie możesz obejrzeć, bez sensu, zgrzyt, zgrzyt.

Noo. Teraz widzę! :D
Obrazek

Mulesia

Post » Sob sie 14, 2010 22:53 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesia pisze:Noo. Teraz widzę!
oddałaś mi te pół godziny życia i przywróciłaś wiarę w serwis imageshack :)

dite

Post » Nie sie 15, 2010 9:18 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Wygląda to naprawdę rewelacyjnie. :D

W najbliższym czasie skopiuję Twój pomysł ( mam nadzieję, że nie zastrzegłaś sobie praw autorskich? :wink: )
Obrazek

Mulesia

Post » Nie sie 15, 2010 18:44 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesia pisze:mam nadzieję, że nie zastrzegłaś sobie praw autorskich
odstąpię za drobną opłatą

dite

Post » Nie sie 15, 2010 21:53 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Widzę, że rzecz jest do negocjacji :lol:
Obrazek

Mulesia

[poprzednia][następna]