już już jestem ze zdjęciami, przepraszam za zwłokę, ale mam w domu jednego absorbującego przybysza -> tymczasową kotkę Inkę dla której szukam domu ( przy okazji zapraszamy na nasz wesoły wątek
viewtopic.php?f=13&t=113647 ). Cały ostatni tydzień był "posterylkowy", dziś rano zdjęliśmy kaftanik i Inka pobiegła szaleć w namiocie, szaba daba da zabawa trwa. Pokaz wszystkich zdjęć zamieściłam tutaj
http://img266.imageshack.us/slideshow/w ... 105745.jpg, poniżej kilka wybranych właściwie losowo, bo wszystkie są ładne (nie chwaląc siebie, po prostu ładne koty mam).

Konstrukcja jest prosta, wszystko jest z IKEA (namiot dział dziecięcy oraz tunele dział dla zwierząt). Tunele są wiązane ze sobą, tak że można je dowolnie przedłużać, co widać na załączonych obrazkach w pokazie slajdów. W jednej z siatek namiotu wycięłam dziurę, żeby kociaste miały możliwość drugiego wyjścia z namiotu (przydaje się przy gonitwach) oraz, żebym mogła w otwór wcisnąć obręcz tunelu, w ten sposób buduję konstrukcję naczyń połączonych i tunel przedłuża namiot. Tunel ma z boku półkoliste otwory, przez które też można przechodzić (to znaczy oni mogą:) Gonitwy się toczą aż do złożenia namiotu, szum tunelu w środku nocy bezcenny.
edit; jedno zdjęcie się nie wyświetlało, wstawiłam poprawny adres