Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 7:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Objadłam się naleśnikami jak bąk. Potem się zdrzemnęłam, a teraz znowu czekam....
Ach, te upały, myśli sobie pewnie Joachim ....
Obrazek Obrazek Obrazek

:)

Jaki Joachimek jest śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob lip 17, 2010 8:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Wczoraj byłam w Grunwaldzie na generalnej próbie inscenizacji wielkiej bitwy :) Cudnie było, mimo że walczący nie mieli zbroi na sobie, tylko takie jakieś białe starodawne coś. Dzisiaj, jak będą w pełnej gali wrażenie będzie jeszcze bardziej niesamowite. Muzyka piękna, narrator ma cudowny głos, konie - brak słów jakie to genialne zwierzęta. Na mnie zrobiło wrażenie już wczoraj, dzisiaj będzie po prostu wspaniale, ale już dzisiaj nie jadę - za duże tłumy (już teraz musiałabym wyruszać, to może bym zdążyła) i za duży upał - wczoraj miałam parasol, żeby się chronić od słońca. A tam przecież gołe pole, nie ma nigdzie cienia...
Potem włóczyłam się po rycerskiej wiosce i nawet byłam na turnieju rycerskim. Walczyli, groźnie to wyglądało, trzech nawet karetka zwiozła. Coś tam jednak musieli zszywać na tych walecznych jegomościach :) Rozmawiałam z heraldykiem - ponoć jestem szlachcianka :) No pięknie, mówię Wam, tylko ten skwar, ja kocham upały, ale też trzeba mieć miejsce, w którym można chwilkę odpocząć od niego, a tam wszędzie słońce... :)
Nawet uścisnęłam rękę Króla Jagiełły i Wielkiego Mistrza Zakonu.... :)
Ależ ja jestem ważna osobistość :lol: :lol: :lol:
Zdjęcia można powiększyć kliknięciem :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To zdjęcia z wioski rycerskiej i turnieju. Z próby inscenizacji mam w innym aparacie, jak już go odzyskam i nie zapomnę, to może kiedyś jeszcze wstawię parę zdjęć...

A teraz moje skarby :) Też w nastroju bojowym - że też im się chce w taki upał.... :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego dnia :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lip 17, 2010 9:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale fajnie że byłaś na Grunwaldzie. My mieliśmy taką myśl że fajnie by było. Ale ja mam pracujący weekend a poza tym to daleko bardzo. W taką pogodę chyba bym wolała nigdzie daleko nie jechać tym bardziej że auto bez klimy.
Fajny miałaś pomysł żeby na próbę generalną jechać a nie dziś kiedy będą tłumy.

A chłopaków podziwiam - faktycznie że im się chce bawić w tą pogodę. Okropnie jest gorąco.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 17, 2010 9:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Widzisz, ewung, szkoda że się nie zgadałyśmy. Moglibyście przecież przyjechać do mnie, łózko mam wygodne, więc przenocowalibyście sobie, a z Olsztyna do Grunwaldu jakieś 50km, więc spokojnie można dojechac, tym bardziej, gdy sie ma samochód. Może w przyszłym roku, chociaż to już nie będzie taka okrągła rocznica, ale tam jest zawsze fajnie :)

Sihaja

Post » Sob lip 17, 2010 9:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No bo to taki luźny pomysł był a potem zaraz wyszło że i tak nie da rady. Ale dziękujemy za zaproszenie może będzie okazja np. za rok żeby skorzystać :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 17, 2010 9:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Jasne, zapraszam :)
A tutaj strona Grunwaldu, można zobaczyć galerię z lat wcześniejszych :)
No i oczywiście, co dzisiaj się dzieje :)
http://www.grunwald1410.pl/index.php?cat=1
Morfeuszek dostał miziacza, nie daje mi pisać, muszę go pogłaskać :)

Sihaja

Post » Sob lip 17, 2010 13:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Natychmiast wygłaskaj Morfunia!!!! 8O :lol:
Sihajko, cudne zdjęcia, baaardzo Ci zazdroszczę!! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 17, 2010 14:28 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

http://www.tvp.pl/historia/rocznice-i-w ... 10/2123623

Morfeusz wygłasnkany, ale jemu nigdy nie jest dosyć :)

Sihaja

Post » Nie lip 18, 2010 7:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć słoneczka! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lip 18, 2010 8:51 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć :)
Dziś od rana grzmi, błyska i pada. Zaniosło się tak, jakby cały dzień miał tak wyglądać. Chyba będziemy sobie w domku siedzieć, mruczeć i leniuchować :)
Mój Morfeuszek marudzący wygląda tak:
Obrazek

Miłego dnia :)

Sihaja

Post » Nie lip 18, 2010 8:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

I wzajemnie Sihajko! :P
Buzi dla Morfunia!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lip 18, 2010 9:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kalairku, wycałowałam, aż łepetynke ma mokrą :lol: :lol: :lol:

Sihaja

Post » Nie lip 18, 2010 9:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ależ Sihajko, miałaś Go wycałować, a nie oślimtać! :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen:
Niuniuś kochany, szkoda, że go nie mozesz ze sobą wziąć. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lip 18, 2010 9:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale on sam podstawia główkę do całowania :) Tylko ja mówię, że to od cioci kalair :)
No, szkoda, że nie mogę zabrać, ale to byłby za duży stres dla niego.... i dla mnie też :)
POza tym jeszcze gdyby był samochód, a tak torba, transporter, kuweta... mam za mało rąk :)

Sihaja

Post » Nie lip 18, 2010 9:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Na pewno byłoby to kłopotliwe. Zresztą będzie w domku razem z resztą to i lepiej dla niego. :P
Z autkiem zawsze łatwiej, ale jak go nie ma.. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]