Moderator: Moderatorzy
Beliowen pisze:No proszę
to teraz na Miau zbiera się pieniądze na odchowanie miotów, zamiast na kastracje
jestem zszokowana...
KOCIE ABC pisze:Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
jaaana pisze:Kolczyki przysłoniły ideologię?
Lucynka pisze:jaaana pisze:Kolczyki przysłoniły ideologię?
Unikałam dyskusji w tym wątku, ale to już lekka przesada.
NIE. Nie przysłoniły ideologii.
Bez względu na to czy kociaki się urodzą czy nie, Lusia potrzebuje leczenia. I na ten cel wpłacam pieniądze. Czy mam za to spłonąć na stosie?
Absolutnie nie popieram rozmnażania wolno żyjących kotów, ale też nigdy na szczęście nie byłam zmuszona podjąć decyzji o sterylce aborcyjnej w zaawansowanej ciąży. Nie wiem jak bym postąpiła. Po prostu nie wiem.
Mam jednak wrażenie, że przywoływane powyżej ideały przysłaniają fakt, że Lusia ma chore uszy. I na ten cel jest ten bazarek. Na leczenie uszu Lusi.
gagga pisze:jak widać jestem posądzana o rozmnażanie kotów..
CoToMa pisze:gagga pisze:jak widać jestem posądzana o rozmnażanie kotów..
A czy pozwolenie na urodzenie kociąt nierodowodowej kotki nie jest rozmnażaniem?
Czym w takim razie jest?
Po prostu raj na ziemigagga pisze:Bo u mnie w mieście - mieścince nie mamy takich problemów z bezdomnymi kotami. No chyba , że ktoś z innej miejscowości podrzuci jakiegoś niechcianego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości