Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 17:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, 5-ty koooot ...

Shira :oops: - dzięki ...
AYO, różnie - CDT i Memka w miarę, gorzej Gołąbeczka, która ogólnie ma trudności z oddychaniem no i nowy Mefisto -nie dość, że biedak jest ofutrzony ponadnormatywnie :twisted: to jeszcze siedzi w kuchni z oknami na zachód, gdzie od czasu do czasu jakiś osioł zapala gaz :twisted: Ogólnie mam wszystkie okna na zachód, więc niesamowity jest efekt, kiedy wieczorem robi się chłodniej a mury oddają ciepło :twisted: . Ogony się balkonują, ale łóżko mi się tam nie zmieści :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lip 14, 2010 21:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Uwaga, proszę Państwa, proszę Państwa, uwaga ...
Oto dzięki nieocenionej Cioci Agnesce Memeczka dziś pojechała do DS!!! Własnego domu, z opisu sądząc to pałacu :D , który będzie dzielić z kocim kolegą i troskliwą Rodziną. Dziękuję ogromnie Agnesce, która przeprowadziła wszelkie rozmowy, uznała Memkę za najlepiej spełniającą kryteria przyszłego DS, zabrała Memeczkę, zawiozła ją i podpisała umowę. Ja tylko łaskawie wyraziłam zgodę :mrgreen: i pomogłam zapakować Burą Królową do transportera ... Dzięki, Aga!
CDT, Gołąbek, Mefisto i ja życzymy Memeczce wszystkiego najlepszego w nowym domku, szybkiej aklimatyzacji i pociechy (wzajemnej) z nowej Rodziny :mrgreen:
A z rzeczy przyziemnych - Mefisto dalej nabzdyczony :wink: , dzisiaj nocna próba integracji :roll: . Gołąbek wg weta lepiej, nawet zaczyna wyglądać jak kot :twisted: . Mamy 6 kolejnych dawek antybiotyku, vet wyraził zadowolenie z gigantycznego gluta, który kicia niedawno wykichała - jest nadzieja, że drogi oddechowe się oczyszczają.

alix76

Post » Śro lip 14, 2010 22:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Bardzo przepraszam, prosze mnie tu nic na linii nie przeklamywac. ;-)
O zadnych palacach nie mowilam, po prostu dobry i madry Memci sie trafil. :-)
Moze nam sie nawet na forum zaloguje. Fajnie bedzie, bo duzo wiedzy o kotach wlasnie z naszego forum ma! :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lip 15, 2010 5:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Bardzo sie ciesze,bardzo :ok:
Mefisto widac u Marty był kotem kociastym.
ja też mam okna od zachodu wiec wiem o czym mówisz...Tylko balkonu niet :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 15, 2010 7:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

O, jakie fajne wieści! :)

Już miałam wczoraj zrobić Memce kolejne Allegro, bo poprzednie właśnie się skończyło - ale coś mnie powstrzymało. Intuicja? ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 15, 2010 15:57 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Uff, jak gorąco :twisted:
Próbowałam dziś energiczniej wziąć się za Mefisto - wyszło nie najlepiej - mam pogryzioną i podrapaną lewą rękę, naruszoną prawą :twisted: a kot 2 godziny syczał na sam mój widok :twisted: . Teraz z powrotem leży na blacie daje się głasnąć od czasu do czasu :twisted: . Zdaje się, że był jedynakiem i do wszystkich stresów dochodzą jeszcze te bezczelne włochate ryje w jego polu widzenia :twisted: - to chyba będzie coś jak z Maliną :roll:

alix76

Post » Czw lip 15, 2010 22:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Ok, trochę się wszyscy ożywiamy po zachodzie słońca - coś jak wampiry :twisted: ? Mefisto popacał trochę mysz na wędce i powyglądał przez okno. Dalej syczy na CDT ale z coraz mniejszym przekonaniem. W ramach oswajania koty dostały bitą śmietanę z moich lodów - wiem, samo zdrowie :oops: - najpierw Bandido, żeby nie był zazdrosny :twisted: , potem Mefisto, który lubi też zwykłą śmietanę i łaskawie wciągnął trochę :twisted: . Potem mogłam dołożyć sobie bitej śmietany i zjeść deser :twisted: .
Dzisiaj nocna integracja - drugie podejście - wczoraj skończyło się po północy wściekłym sykiem trzech kotów :twisted: .
Mefisto na blacie i na oknie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Gołąbek opracowała nową technikę picia wody - ninja-style:

Obrazek Obrazek

No i wczorajsza Memeczka, przed odjazdem ...

Obrazek

alix76

Post » Pt lip 16, 2010 14:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Memka w DS!!!

Ciotka poddasze przesyła całą masę głasków (przede wszystkim wiadomo dla kogo, nie? :twisted: )
I super że Memeczka we własnym domku!!! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lip 16, 2010 18:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

Ciociu Poddasze, nawet dziś myślałam, gdzie się podziewasz :twisted: - głaski przekazane ...
Mefisto pojechał do DS. Trochę inaczej, niż chciałam to załatwić - DS dopiero będzie zabezpieczał okna - ale kot nie odnajdywał się u mnie i był u progu depresji. Pani dał się wziąć na ręce 8O - nie pachniała innymi kotami ... W nowym domku kita w górę 8O i zwiedzamy! Wszystko! Wzięty na ręce mruczał! Dostałam wiadomość, że łasi się, bawi, je, kuwetkuje i jest łagodny!!! Nie byłam dobrym DT dla niego ... myślę, że tym DS kocio rozkwitnie a zakochana Pańcia zadba o jego bezpieczeństwo.
A z innej beczki - zaraz jadę po Glizdę/Lizę - niestety, zaczęła się załatwiać poza kuwetą :? . Prawdopodobnie to na tle nerwowym - u Pani jest dużo silnych kotów. Jeśli nie, trzeba zbadać podłoże, nerki etc. Zobaczymy.
Dla uściślenia rachunków, kiedy przewiozę Lizę, wrócimy do stanu 2 + 2 ... oby tak zostało i zeszło do 2 + 1 :wink:

alix76

Post » Pt lip 16, 2010 18:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

No to kciuki tym większe za powrót do stanu idealnego :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Pt lip 16, 2010 18:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

A poddasza generalnie nie było, bo z końcem lipca najpewniej traci pracę :| Odbieram więc urlopik, będę oglądać swojego zakutego w zbroję TŻ na Grunwaldzie i tworzę kolczyki przy wielkim współudziale moich prywatnych futer, które tylko szczęściu wielkiemu zawdzięczają to, że sie nie poprzyklejały do serwetek, drewienek i tym podobnych fantów :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Pt lip 16, 2010 22:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

to się ciesze za Mefisto.I smuce za Glizdeczkę.
Szkoda kici i szkoda,że dom nie zawalczył o nia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 16, 2010 22:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

To nie zupełnie tak, ASK@ ... - Lizeczka była na DT, awaryjnie zaoferowanym 2 tyg. temu - m. in. dzięki temu, miałam możliwość pomóc Mefisto. Pani zaznaczała na początku, że sikania po kątach/łóżku nie ogarnie. Zwalczyła przewlekła biegunkę Lizeczki, mam w posagu worek RC Intestinal :oops: - za co ogromnie dziękuję :1luvu: - ale najprawdopodobniej jest tam za dużo różnych kotów, bo na balkon zaglądają także dzikoty, jak na możliwości Lizeczki. A DT nie bardzo ma jak odizolować kicię, żeby wykluczać przyczyny behawioralne, zdrowotne etc. także ja to zrobię, pomału.
Na razie mój nieoceniony Badido :twisted: ofukał Lizę, a ona jest zdegustowana, że z mojego balkonu nie wychodzi się na trawkę :twisted: . Biedny tymianek ...

alix76

Post » Sob lip 17, 2010 6:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

Twoim tymiankiem nie jestem zainteresowana, ale miętą nawet bardzo. :mrgreen:
Żebyście wiedzieli, jakie drinki (soft :mrgreen: ) można dostać u Alix. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lip 18, 2010 7:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Mefisto w DS, Glizda u mnie ...

Agnesko, śpieszę Cię uspokoić, że mięta czuje się dobrze, nawet ma jabłkową koleżankę :mrgreen: . Przyjmuję zapisy na degustację :wink: . Ponieważ wczoraj miała okazję wyjazdu za miasto, to dziś skrót wiadomości: Lizeczka nie daje się zamykać w izolatce :roll: , strasznie płacze, więc lata luzem. Nie jest źle, trochę sobie fukają z CDT, ale w normie, dotrą się. Bandido jeszcze zazdrosny, Zidane już próbuje rozgrywki "powąchać-nową-pod-ogonem". Odpukać, korzysta z kuwety ...
Nie najlepiej wyszła próba likwidacji alarmowej kuwet z łóżka :twisted: - ma do prania koc, prześcieradło i letnią kołdrę oraz materac do czyszczenia :twisted: - ale to na 90% zasługa :roll: Gołąbeczka, która poza tym jest słodka, gruchająca i zdegustowana zakraplaniem noska :wink: .
A teraz jest chłodniej i wieje wiatr, więc wszystkie 4 dostały matrixa :twisted:

alix76

[poprzednia][następna]