Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 13:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

serum pisze:to ja mam czarnego kocura 8l ale "rasa" Europejska :wink: mój kochany dachowiec jest niczym ten Pers ....nawet potrafi się obrazić i gniewać przez parę godzin ,a jak sie go woła to udaje,że nie słyszy.Mój tż to czasem boi sie w nocy wyciągnąć stopy na kołdrę , bo paluchy ma pogryzione do krwi :mrgreen: ....a co nie pozwoli sobie kocina na kopanie swojego futra :D
Nie wiedziałam ,ze Persy mają taką naturę.Z rasowych to tylko jako dziecko w domu miałam kota Syjamskiego .

persy na ogól są spokojne, niebieskie są lekkimi furiatami, mam porównanie bo u niebieskiego mieszkam 15 lat, a czarna persica mieszkała u niebieskiego 7 lat, czarna zupełnie odmiennego charakteru, z opowiadań wielu osób właścicieli niebieskich persów wychodzi wizerunek tego złego niebieskiego, wspominasz o obrazach niebieskie potrafią się obrazić manifestują to w różny sposób, mój zmienia się w niedotykalskiego wojowniczego tygrysa, znajoma mi kotka odwraca się tyłem i wychodzi z wielkim fochem :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt lip 16, 2010 13:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Serum nie mam nowych wieści o tej "persiczce". Mogłabym się dowiedzieć jaka jest jej sytuacja, ale pomóc jej nie mogę.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lip 16, 2010 13:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Jeśli możesz to dowiedz się ....może jakakolwiek pomoc jest potrzebna.Bo ja jestem jeszcze tylko jutro i wybywam na cały tydzień.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pt lip 16, 2010 13:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

coś mi sie wkradło w podpis i nie mogę wstawić banerków 8O .Chciałam dzisiaj dodać nowy i coś się pochrzaniło ....może to jakieś problemy od forum :?: :!:

serum

Post » Pt lip 16, 2010 13:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Persiczka została przeniesiona do dużej klatki (oczywiście jest w schronisku) i zaczęła jeść. Być może dostanę jej zdjęcia a następne informacje będę miała dopiero w poniedziałek.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lip 16, 2010 13:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

JAK TO W SCHRONISKU :crying: :crying: :crying: Kuźwa czy ona NIE miała WŁAŚCICIELI :!: :!: :!:

serum

Post » Pt lip 16, 2010 13:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:niebieskie persy cieszą się złą sławą, są miłe na własnych warunkach

Charakter kota nie zależy od jego koloru. :) 70% cech charakteru jest dziedzicznych, pozostałe 30% zależy od warunków w jakich były wychowywane kocięta i od prawidłowej socjalizacji lub jej braku.

serum pisze:Nie wiedziałam ,ze Persy mają taką naturę.

Persy to spokojnie, zrównoważone koty. "Persy" powstałe z niewiadomojakich mieszanek mogą mieć zupełnie inny charakter.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lip 16, 2010 14:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
PearlRain pisze:niebieskie persy cieszą się złą sławą, są miłe na własnych warunkach

Charakter kota nie zależy od jego koloru. :) 70% cech charakteru jest dziedzicznych, pozostałe 30% zależy od warunków w jakich były wychowywane kocięta i od prawidłowej socjalizacji lub jej braku.

serum pisze:Nie wiedziałam ,ze Persy mają taką naturę.

Persy to spokojnie, zrównoważone koty. "Persy" powstałe z niewiadomojakich mieszanek mogą mieć zupełnie inny charakter.

och MariaD jak zwykle wiesz wszystko i na każdy temat, oczywiście nie wiem nic o persach, a szczególnie tych z hodowli...i persach zaprzyjaźnionych hodowców, wypraszam sobie kierowanie do mojego kocura słów nie wiadomo jakich mieszanek, Emir ma to co rasowy kot mieć powinien, co nie przeszkadza mu być kotem niezależnym i mającym swoje humory

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt lip 16, 2010 14:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Serum kotka trafiła z ulicy do schroniska. Być może ktoś będzie jej szukał.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lip 16, 2010 14:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:wypraszam sobie kierowanie do mojego kocura słów nie wiadomo jakich mieszanek, Emir ma to co rasowy kot mieć powinien, co nie przeszkadza mu być kotem niezależnym i mającym swoje humory

:ryk:

Pisałam ogólnie o rasie.

Jasnowidzem nie jestem, nie wiem czy Twój kot ma rodowód czy nie. :lol:

Wracając do persiczki z wypadku: kot po takich przejściach, obolały, nie wiadomo jak traktowany w poprzednim domu ma prawo zachowywać się agresywnie i nieufnie do ludzi. Trzeba poświęcić jej wiele czasu, cierpliwości i wyczucia by na nowo zaufała ludziom.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lip 16, 2010 16:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Leciutko zmodyfikowałam pierwszy post. Opisałam w kilku słowach dopiero 4 koty i dodałam wytłumaczenie "czerwonej listy". Ciekawe jak długi będzie ten gdy opiszę wszystkie adopcyjne koty.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lip 16, 2010 16:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:W dniu 5 kwietnia 2010r postanowiłam ignorować posty tych użytkowników (niestety nie zawsze mi się to udaje) forum w moim wątku: dalia, MariaD, anulka111, Hańka, nezia, karolinah, anna57, aga9955, Jana, zabers, casica .

Osoby te od długiego czasu starają się zniechęcić ludzi do pomagania moim kotom. Podstawowym ich zarzutem jest "za dużo kotów". Nie ma dla nich znaczenia, że koty mają stały dostęp do wody i dobrej karmy, czystych kuwet, są leczone i mają stały kontakt z człowiekiem. Nie ważne również dla tych osób jest ile kotów wyadoptowałam i to, że jestem w stanie wydać każdego kota do odpowiedniego domu. Nie ważna dla tych osób jest opinia odwiedzających mnie ludzi. Żadna z wymienionych osób nie widziała moich kotów ani warunków jakie im stworzyłam.

Czuję się wyróżniona :)
Osobom, które nie chcą, bądź wręcz przeciwnie - chcą znaleźć się w honorowym pierwszym poście, obok tymczasów i innych kuwet oraz żwirków, mogę zdradzić metodę. Nie ma żadnej potrzeby dyskutowania w tym wątku, wystarczy podyskutować gdzie indziej, ale zająć stanowisko inne niż obowiązujące tutaj. Wyrysowanie schematów zależności, szlaków sympatii oraz antypatii może być bardzo pomocne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lip 16, 2010 16:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

Osoby z czerwonej listy wypowiadają się tu czasem częściej, niż te spoza. :roll:
Ciekawe po co.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lip 16, 2010 16:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:Osoby z czerwonej listy wypowiadają się tu czasem częściej, niż te spoza. :roll:
Ciekawe po co.

Nie wiem jak inni, ale mnie ujmuje miła atmosfera oraz uczestniczki, które lubię i cenię :1luvu:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lip 16, 2010 16:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-50 kotów-Bydgoszcz.

casica pisze: Nie wiem jak inni, ale mnie ujmuje miła atmosfera oraz uczestniczki, które lubię i cenię :1luvu:

:roll:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]