Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 9:25 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Kasia D. pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Kasia D. pisze: anulka111Jestem osoba zapracowana

Sądząc po ilosci czasu jaki spędzasz na forum, to śmiem watpić.

Zaczynam podejrzewać, że rzeczywiście o koty najmniej tu chodzi. Przypominam że tematem wątku nie jest tryb życia anulki111.

Jak ktos potrafi kłamac, ze jest zapracowany, to pewnie potrafi tez kłamac, ze nie moze pomóc kotom.[/quote]

Kasiu nie mam w zwyczaju kłamac- mam urlop aktualnie, normalnie pracuje w trzech pracach. Nie pracuję łopatą,więc często mam forum w tle na kompie otworzone.To źle?Mam przesłac kopie umów? Zanim zarzucisz komus kłamstwo,trzeba ciut tego kogoś znac.Najłatwiej kogos jak się nie ma argumentów probowac obrazić i potem zwiać.Pomagam tyle kotom ,ile moge i to akurat moja sprawa, natomiast zarzucanie komuś kłamstwa tylko dlatego ,ze rózni się od Ciebie poglądami to co jest? Może jak popracujesz jak ja z jednym dniem wolnym raz na dwa tygodnie zrozumiesz,co to jest zapracowanie.Co ten atak personalny na mnie mial wnieść do tematu? A może odwrócic uwagę od problemu ,jakim jest zbieractwo poza i na forum?
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 9:32 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 16, 2010 9:28 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Maryla pisze:Kasiu ja tez sporo siedze na forum - ale prawie wylacznie w pracy
akurat wtedy nie moge sie zajmowac kotami

moze i inni tez?

a teraz grupa forumowiczów piszących w ciągu dnia została sprowokowana do wytłumaczenia się, skąd mają czas, skoro niektórzy ciężko pracują w poczuciu posłannictwa?
Przepraszam, Maryla, że na Twoim poście.

Mam masę czasu, kupę pieniędzy, na wsi dom 140 m kw. Nie pracuję, przesiaduję sobie całe dnie na forum miau. Kotom czynnie nie pomagam, abotak.

A Ty, KasiuD, możesz sobie ręce po łokcie urabiać, ciężko pracować, pot z czoła ocierać. Ale nic Ci do mnie. Nie Twoja sprawa. Jasne?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lip 16, 2010 9:30 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Femka pisze:

moze i inni tez?

a teraz grupa forumowiczów piszących w ciągu dnia została sprowokowana do wytłumaczenia się, skąd mają czas, skoro niektórzy ciężko pracują w poczuciu posłannictwa?Przepraszam, Maryla, że na Twoim poście.

Mam masę czasu, kupę pieniędzy, na wsi dom 140 m kw. Nie pracuję, przesiaduję sobie całe dnie na forum miau. Kotom czynnie nie pomagam, abotak.

Nie rozumiem tylko tego właśnie tłumaczenia się. Bez sensu.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lip 16, 2010 9:31 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

używanie internetu w pracy poza sprawami służbowymi jest zabronione, więc o jakiej pracy mówicie?

Zosia&Sasza ten wątek dobry z założenia jak zwykle rozmył się za sprawą kilku wszystkowiedzących i mających wszystkich i dobre obyczaje gdzieś.

Aquos

Od: Śro sty 06, 2010 16:01

Post » Pt lip 16, 2010 9:32 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

A wracając do tematu: czy są tu ludzie znający się na rzeczy (prawnicy?), którzy umieliby sformułowac petycję dotyczącą możliwosci odebrania zwierząt zbieraczkom i ustanowienia nadzoru? Zapewne też zdarzyło Wam sie ogladać filmy na Animal Planet o działaniach policji dla zwierząt w USA. Nie raz pokazywano problem zbieracwa - jednak DAJE się go rozwiązać. Czy nasza SdZ mogłaby miec podobne uprawnienia?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt lip 16, 2010 9:34 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Myślę, że podstawy prawne na odebranie zwierząt można by znaleźć i to zrobić. Trudniej chyba jednak w literze prawa utrzymać ten stan u osoby, od której odebrane zostały zwierzęta.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt lip 16, 2010 9:34 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Femka pisze:

moze i inni tez?

a teraz grupa forumowiczów piszących w ciągu dnia została sprowokowana do wytłumaczenia się, skąd mają czas, skoro niektórzy ciężko pracują w poczuciu posłannictwa?
Przepraszam, Maryla, że na Twoim poście.

A Ty, KasiuD, możesz sobie ręce po łokcie urabiać, ciężko pracować, pot z czoła ocierać. Ale nic Ci do mnie. Nie Twoja sprawa. Jasne?

No to zajmij się swoimi sprawami, zamiast robić czystki na forum z tego, co Tobie się nie podoba.
Czyżbyś się obawiała, że jak przestaniesz udzielać się na forum, to Twój telefon zamilknie, a skrzynka e-mailowa będzie pusta?

OT- w moim poście odruchowo napisałam zaimki osobowe dużą literą - ot, wpojone dobre wychowanie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Aquos pisze:używanie internetu w pracy poza sprawami służbowymi jest zabronione, więc o jakiej pracy mówicie?

na szczęście o tym jeszcze miau.pl nie decyduje, tylko pracodawca.
Ale kto wie, czy i w ten obszar nie wniknie jakaś prokocia fundacja z południowego-wschodu.
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 9:35 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Pt lip 16, 2010 9:35 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Aquos pisze:używanie internetu w pracy poza sprawami służbowymi jest zabronione

mozesz mi podac artykul kk?

ja akurat pisze na forum sluzbowo - taka mam misje :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lip 16, 2010 9:35 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Aquos pisze:używanie internetu w pracy poza sprawami służbowymi jest zabronione, więc o jakiej pracy mówicie?

Jezuuu, są ludzie, którzy pracować mogą także w domu!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt lip 16, 2010 9:36 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zosia&Sasza ten wątek dobry z założenia jak zwykle rozmył się za sprawą kilku wszystkowiedzących i mających wszystkich i dobre obyczaje gdzieś.

:ryk: To tez nadaje sie na nowy watek :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lip 16, 2010 9:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Hańka pisze:A wracając do tematu: czy są tu ludzie znający się na rzeczy (prawnicy?), którzy umieliby sformułowac petycję dotyczącą możliwosci odebrania zwierząt zbieraczkom i ustanowienia nadzoru? Zapewne też zdarzyło Wam sie ogladać filmy na Animal Planet o działaniach policji dla zwierząt w USA. Nie raz pokazywano problem zbieracwa - jednak DAJE się go rozwiązać. Czy nasza SdZ mogłaby miec podobne uprawnienia?

życie to nie animal planet ...co z tymi zabranymi zwierzętami?, weźmiecie je po jednym do domu?, czy radośnie odeślecie do schroniska i powrócicie do siedzenia na forum i szukania chłopca do bicia? mając oczywiście poczucie dobrze spełnionego obowiązku

doczytałam międzyczasie
Femka z osobami jak ty po prostu nie ma o czym rozmawiać, zajmij się 140 metrowym domem, tam jest co robić...

używanie internetu poza sprawami służbowymi w pracy jest po prostu oszukiwaniem pracodawcy, a zwąc rzecz po imieniu jest nieuczciwe w stosunku do w/w

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt lip 16, 2010 9:38 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Hańka pisze:A wracając do tematu: czy są tu ludzie znający się na rzeczy (prawnicy?), którzy umieliby sformułowac petycję dotyczącą możliwosci odebrania zwierząt zbieraczkom i ustanowienia nadzoru? Zapewne też zdarzyło Wam sie ogladać filmy na Animal Planet o działaniach policji dla zwierząt w USA. Nie raz pokazywano problem zbieracwa - jednak DAJE się go rozwiązać. Czy nasza SdZ mogłaby miec podobne uprawnienia?

tylko w dalszym ciagu nie wiadomo gdzie te zwierzeta umieszczac
bo po iles tam- gdzies tam - jakos to nie propozycje

mozna byloby w majestacie prawa zrobic platne DT, tansze i lepsze niz schroniska, ale czy z nich nie byloby patologii?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lip 16, 2010 9:39 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Hańka pisze:

Jezuuu, są ludzie, którzy pracować mogą także w domu!

:mrgreen: Domyślna jestes :mrgreen: W dodatku niektorzy sa sami sobie pracodawcą 8) .

Widząc lęk niektorych osob przed własciwym tematem,tym bardziej uwazam ,ze tym zbieractwem na i poza forum warto sie zajac :idea:
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 9:40 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz

anulka111

Post » Pt lip 16, 2010 9:39 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Agn pisze:No to zajmij się swoimi sprawami, zamiast robić czystki na forum z tego, co Tobie się nie podoba.
Czyżbyś się obawiała, że jak przestaniesz udzielać się na forum, to Twój telefon zamilknie, a skrzynka e-mailowa będzie pusta?

OT- w moim poście odruchowo napisałam zaimki osobowe dużą literą - ot, wpojone dobre wychowanie.

nawet jeśli, to w tym celu i tak podejmuję mniejsze wysiłki niż Ty, bo nie posuwam się do zbieractwa.
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 9:40 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]