Djuna, Zojka, Dżo i Broszka w domach. Niania i Krzywy u nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 18:30 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Meruee pisze:Witamy wszystkich,

Trochę mnie nie było, bo wyjechałam nad morzę. Zoja ma się dobrze. Ostatnio dostała nową zabawkę, myszę na sznurku, która grzechocze. Ubaw był po pachy jak za nią skakała. Upodobała sobie dywanik przy oknie i tam ucina popołudniowe drzemki. Poza tym zaczęła nam podgryzać kwiatki i niestety niektóre z nich musiały zmienić miejsce zamieszkania, ponieważ są trujące dla kotów. Trochę poczytaliśmy i mama postanowiła zakupić zielepuchy, które w razie czego Zoja spokojnie może podrzerać.

Naprawdę kotka sprawuje się świetnie. Wszyscy są w niej zakochani, nawet nasza sąsiadka, stwierdziła, że jakby co to ona chętnie ją przygarnie. Hehehe, mowy nie ma!
Niebawem powinnam wrzucić filmik jak Zoja przymilała się do dywanika :ryk:

Skoro Zojka tak lubi sobie podgryzać zielone,to może spróbuj ze świeżą sałatą i zielonym koperkiem :mrgreen: Nasz Kajtek dosłownie zabija się za tym (szczególnie za koperkiem) :1luvu: A najlepszy taki jak ze dwa dni w miseczce mu poleży i zaczyna szeleścić :wink: Wcina bez opamiętania :mrgreen:
Skoro Zojka tak pięknie się bawi i już zalogowała się na dywaniku,widać,że zadomowiła się na całego :1luvu:
Powodzenia dla Was :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto lip 13, 2010 18:34 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Korciaczki pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dju jest po prostu przecudowna :1luvu: :1luvu:
W sytuacji gdy zgadzacie się aby domek był wychodzący na pewno szybko znajdzie się ten właściwy,cudowny domecek :1luvu: Tego Wam i Djunce życzymy :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto lip 13, 2010 19:12 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Się przywitam.

Korciaczki jeszcze raz dziękuję... wiecie za co :1luvu:

Uwielbiam stópki Dju... ta wspaniała biel aż bije po oczach.

Nie wybieracie się w wakacje do Poznania.... serdecznie zapraszam.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lip 13, 2010 21:09 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

czyli Zoja zadowolona z domku ze 1000000 krotnie wieksza wzajemnoscia :ryk: super :) A sasiadka, jesli ma ochote przygarnac jakies kocie cudo-niech zajrzy na miau, co jeden kot to piekniejszy, a jestem pewna, ze szybko jakis skradnie jej serce :1luvu:

Hmm... jak domkow szukaja koty niewychodzace, to zglaszaja sie domy wychodzace, a teraz jakos cisza, a taka pieknotka spragniona jest wlasnie takiego domku... No, ludzie, smialo! Dju to naprawde fajna kicia! Nikt z nas nie jest doskonaly, wiec i ona ma prawo czasem miec charakterek :wink:
Ale kochac potrafi bardzo, bardzo mocno i na pewno bedzie wierna przyjaciolka swojej panci :) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 14, 2010 7:23 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

za superdobry i baaardzooo bezpieczny domek dla ślicznej Dju :ok: :ok:
taki mały biały domek z ogródkiem gdzieś daleko od drogi, sama bym tam chętnie zamieszkała, oczywiście z moim futrami, ech, rozmarzyło mi się :roll: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 14, 2010 10:58 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Nieustająco zaciskam kciuki za najlepszy, własny dom dla cudnej Dju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korciaczki Drogie :1luvu: , i ja Wam dziękuję wraz z Bąblem!!!
Tak, tak - zapraszamy do Poznania :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lip 14, 2010 15:09 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Petko, niestey nie wybieramy się w tym roku w tym kierunku, ale z chęcią zobaczyłybyśmy poznański ryneczek i słynne koziołki :D A torebka, a raczej torba została zapakowana i zabrana nad jeziorko :D

Meruee dziekujemy za wieści - jesteś na forum, czytasz, więc wiesz, jakie to ważne dla DT wieści zwł. z pierwszych dni pobytu kota w nowym domku. Dziekujemy za każde :1luvu:
I prosimy wygłaskać od nas Zojkę.

Co do kwiatków: u nas oprócz drzewka szczęścia, nie ma żadnych, bo nie mam ręki do kwiatów i nawet kaktusy u mnie więdną... Także Zoja nie podgryzała żadnych.
Pozdrawimy domek Zoi :1luvu:

Co do Djuny
dzisiaj miała lepszy dzień. Właściwie była całkiem spokojna, tzn. nadal jest. Trochę tylko pomiałkiwała. Wczoraj chyba miała jakiś kryzys, czy co... Chyba ją też ten upał wykańcza.
A to zdjęcia z rana - Djuna odtańczyła taniec powitalny. Gruchała, mruczała, barankowała (nawet do klamki). Nie sposób jej nie wybaczyć ew. przewinień :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Będziemy próbowali jednak "przetrzymać" Djunę, przekonać ją do niewychodzenia. Mam nadzieję, że się uda jednak. Bo mimo wszystko wolałabym, żeby nie była wychodząca. Czas pokaże.
Pozdrawiamy :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro lip 14, 2010 15:29 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Obrazek
Djunia, wciaz trzymam kciuki za TEN domek :) :ok: :ok: Buziaki dla slicznej buraski :) :1luvu:

Kociara82

Post » Śro lip 14, 2010 21:02 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Dju, pokazuj się!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro lip 14, 2010 23:04 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

pomruczonka dla Dju i Zojeczki na dobranoc :)

Obrazek

a to cos dla ciociofanek Zojeczkowych :1luvu:

Kociara82

Post » Czw lip 15, 2010 6:18 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

poranne pozdrowionka dla księżniczki Dju :1luvu: :1luvu: :1luvu: no i Zojeczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lip 15, 2010 6:54 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Djuna ma oczy mojego Kićka :)
Pooglądałam sobie filmik-podobnie jest z moim Małym.Tylko że u niego kończy się często taki płacz sikiem po drzwiami wyjściowymi(jak córka ostatnio go zabierała spod drzwi i zagadywała bo nikt nie miał czasu , sik znalazł się na jej ubraniu położonym w rogu łazienki - i dobrze niech wie gdzie się kładzie rzeczy :lol: )-zresztą on chce wychodzić tylko jak ktoś jest w domu(dowód-brak kałuży jak nas nie ma :mrgreen: )
Obserwuję go na spacerach-to się nazywa szczęście kota.I tak mi żal że długie życie spędzi w mieszkaniu-ale to mój kot i musimy znaleźć jakiś kompromis.
Dlatego najlepszym pomysłem dla Djuny jest dom wychodzący i takiego jej życzę :)

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Pt lip 16, 2010 15:01 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

hej Dju, czy na twojej ulicy jest tak gorąco jak na mojej?
uff...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt lip 16, 2010 15:08 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

:ok:
Djunkowy dooomku - gdzie jesteś?

Dziewczyny - czy macie gdzieś może spis wszystkich tekstów o Dju? Z chęcią opublikowałabym je u siebie na blogu i - jeśli się uda - podesłała onetowi - a nuż, a nuż...

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pt lip 16, 2010 15:11 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Ronnie pisze::ok:
Djunkowy dooomku - gdzie jesteś?

Dziewczyny - czy macie gdzieś może spis wszystkich tekstów o Dju? Z chęcią opublikowałabym je u siebie na blogu i - jeśli się uda - podesłała onetowi - a nuż, a nuż...

tez dobry pomysl :) :ok: :ok:
Dju, tyle cioteczek Ci kibicuje :1luvu: Miauowe kciuki nieraz juz zdzialaly cuda, a za Twoj domek tyle kciukow jest, ze nie sposob zliczyc :wink: Wiec na pewno w koncu sie domeczek zjawi po swoja kicie :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]