PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 18:34 PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

WITAM AKTUALNIE DOPYTUJE SIE O KOTKA NO ALE PANI Z DT JEST BARDZO WYMAGAJACA PODOBNIEZ WIEC NIEWIEM CZY KOTECZKA DOSTANE PISALA SAMA ZE POWIEDZIANO JEJ ZE MA TAKIE KTYTERIA ZE SAMA SOBIE BY GO NIE DALA (hihihihihi) WIEC
1- MIALAM JUZ KOTKA W ADOPCJI
2- OPIEKOWALAM SIE CHORYM KOTECKIEM
3- MAM OKIENKA PRZYSTOSOWANE DLA NIEWYCHODZACEGO KOTECZKA ALE I JEZELI TRZEBA ZGODZE SIE NA JEGO SPACERY
4- PRAGNE Z CALEGO SERCA ZAOPIEKOWAC SIE KOTKIEM MOJ NIEDAWNO ZGINĄŁ NIESTETY ;-( I CZuJE TAKA WEWNETRZNA PUSTKE KTORA WYPELNI TYLKO KOTEK KTOREGO POKOCHAM ROWNIE MOCNO JAK MOJEGO SKLADACZKA [*]
JESTEM OSOBĄ ODPOWIEDZIALNA MIESZKAM Z MOIM NARZECZONYM WE WLASNYM MIESZKANIU
MAM STALY DOCHOD WIEC MAM ZA CO UTRZYMAC KOCIAMBERKA
JA NAPRAWDE CHCE MIEC KOCHANEGO FUTRZACZKA KTORY BEDZIE MNIE POTRZEBOWAL
PROSILABYM TYLKO O TO BY NIE PROPONOWAC MI MALUTKICH KOCIAT KOCHAM JE STRASZNIE JAK KAZDEGO KOTECKA
ALE NAPRAWDE WOLALABYM ZEBY KOTEK JUZ UMIAL KOZYSTAC Z KUWETKI (mowa tu o narzeczonym wolalabym zeby nie mowil jak to skladaczek umial a ten nie umi Swoja droga on tez pragnie kotka rownie bardzo jak ja)
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 19:34 przez MajeczkaIwanka, łącznie edytowano 2 razy

MajeczkaIwanka

Od: Nie lip 11, 2010 10:12

Post » Śro lip 14, 2010 18:38 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Polecam Fionę albo Inez.Dziewczyny nie mogą zostać z DT.Można zabrać osobno lub dwupak.Koteczki potrafią korzystać z kuwety :)
"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin

Sylwia'*

Od: Czw lip 08, 2010 19:53

Post » Śro lip 14, 2010 18:40 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin

Sylwia'*

Od: Czw lip 08, 2010 19:53

Post » Śro lip 14, 2010 19:30 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

A co się stało ze Składaczkiem? :(

I mała prośba - w necie wielkie litery oznaczają krzyk ;) a u nas nie trzeba krzyczeć :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 14, 2010 19:33 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

SKŁADACZEK MIAŁ BIAŁECZKE I ZMARŁ DWA MIES TEMU A WIELKIE LITERY BO Z KLAW EKRANOWEJ MI TAK DZIWNIE WYSKAKUJE WSTAWIAM MALE A WYCHODZA DUZE. NIEWIEM CZEMU

MajeczkaIwanka

Od: Nie lip 11, 2010 10:12

Post » Śro lip 14, 2010 19:45 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Może znaleziony kot niebieski viewtopic.php?f=13&t=114089

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro lip 14, 2010 19:47 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

MajeczkaIwanka pisze:SKŁADACZEK MIAŁ BIAŁECZKE I ZMARŁ DWA MIES TEMU A WIELKIE LITERY BO Z KLAW EKRANOWEJ MI TAK DZIWNIE WYSKAKUJE WSTAWIAM MALE A WYCHODZA DUZE. NIEWIEM CZEMU

W jakim wieku był Składaczek?
Czy to na pewno była białaczka?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 14, 2010 19:55 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Ja mam do adopcji 3 koty - 1 ok 3 letni kocur (dla niego najlepiej, żeby był jedynakiem), jeden ok. 10- miesięczny kocurek (link do ich wspólnego wątku w moim podpisie) i ok 9-tygodniową przeuroczą kociczkę znalezioną w krzakach. Kicia wzorowo korzysta z kuwety. Link do jej wątku :arrow: viewtopic.php?f=13&t=113989
W sumie to najlepiej dokocić się od razu dwupakiem :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro lip 14, 2010 20:07 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Rudasek z mojego podpisu jest rewelacyjny.Uważam,że w domu powinny być dwa koty dla wygody kotów i właściciela.To oznacza większy porządek w mieszkaniu,koty są zdrowsze,nie łobuzują,nie nudzą się.Można je zostawić same nawet na weekend,jeżeli dostaną zapas suchej karmy i wodę.Nie odczuwa się większych wydatków i mniej jedzenia się marnuje.Wciąż o tym piszę,ale uważam ,że warto,bo namówiłam już kilka osób na dokocenie i potwierdzają,że tak jest o niebo lepiej.Jeżeli chodzi o kuwetkę,to moja 6-tygodniowa Tola nie musiała być uczona.To inaczej niż ze szczeniaczkami.Moje doświadczenie mówi,że wystarczy kota włożyć do kuwety,a on już wie,o co chodzi.Może się zdarzyć "wpadka",ale zwykle jednorazowa.To moje doświadczenie,na szczęście.Jednak wolę zdecydowanie dorosłe koty,chociaż kociaki są rozkoszne.Radzę Ci szczerze,weź dwa.Wcale nie chodzi o wepchanie Ci kota na siłę,ale to dobra rada.
Jeżeli chodzi o adopcję, musisz być przygotowana,ze będą Ci stawiane warunki.Robię tak od dawna i nie było problemu.No bo zabezpieczenie balkonu,czy okna to normalne.Nikt mnie akurat do tego nie obligował,ale zrobiłam to sama,bo szkoda byłoby mi kota,gdyby spadł,uciekł..itd.Operacja złamanej nóżki kosztuje krocie,a więc leży to w moim interesie.Dobra karma ( u mnie podstawą jest surowe mięso i sucha karma) pozwala oszczędzić na wecie.Gucia,która jest u mnie od kociaka do weta chodzi wyłącznie do kontroli i na szczepienia.Nie kosztuje mnie wiele.Umowa też gwarantuje Ci,że dostaniesz kota, o którym wszystko wiesz i często po full serwisie.Ja zwykle takie koty oddaję.To działa w obie strony.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 14, 2010 20:20 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Lusia cudna koteczka, bardzo miziasta wiek około 1,5 roku .Wysterylizowana.
Obrazek

Olek kocurek około 1,5 roczny, któremu niedawno zmarł pan.
Obrazek

Kleksik - mały około 4 mies kocurek podrzutek.Korzysta z kuwety .zaszczepiony
Obrazek Wiecej fotek tu.viewtopic.php?f=1&t=113160

Kruszynka - j.w koteczka okolo 2-3 mies, zaszczepiona, korzysta z kuwety.
Obrazek wiecej fotek tu:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113538
Zgadzam się co do tego,że dwa koty to jest dobre wyjście, widzę jak te dwa maluchy się idealnie dogadują .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lip 14, 2010 20:23 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

A może Twoje serduszko zabije mocniej do Felusia??
Koteczek ma ponad 4 miesiące, jest zdowy, wesoły, bardzo towarzyski, pięknie korzysta z kuwetki. Został znaleziony, prawdopodobnie porzucony przez kogoś nieodpowiedzialnego, głośno płakał i wołał pomocy. Aktualnie przebywa w domu tymczasowym, co prawda w Rzeszowie, ale na forum odległość nie gra roli, ważne, żeby serduszko drgnęło :P
Oto Feluś zaraz po znalezieniu go:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Teraz już jest większy, a tutaj jego wątek i więcej zdjęć: viewtopic.php?f=13&t=112138
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lip 14, 2010 20:25 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Powiedziałbym,że dwa to konieczność, szczególnie jeśli koty muszą zostawać same w domu na wiele godzin (praca,studia).Oczywiście są też koty,które muszą być jedynakami,ale to rzadkość.Nie spotkałam takiego osobiście.
Zobacz też Dusię z mojego podpisu (trzeba kliknąć na banerek i wątek się otwiera).Szylkretki są wyjątkowo urocze.

ewar

Post » Śro lip 14, 2010 21:07 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Skąd jestes Majeczko?
We Wrocławiu Kubuś, 6 lat, milusiński, spokojny, raczej jedynak, szuka domu, bo już niedługo w dość dramatycznych okolicznościach kończy mu się dotychczasowa przystań. Dotychczasowy własciciel-opiekun bardzo zaniepokojony.
Kot domowy,dorosły, ułożony, wygłupów nie robi.
Poniżej link do wątku na forum miau.
viewtopic.php?f=13&t=113095

Obrazek

Obrazek
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro lip 14, 2010 21:15 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

Kubuś jest rewelacyjny!
O rany,jak dziewczyna ma wybrać,kiedy wszystkie takie fajne?

ewar

Post » Śro lip 14, 2010 21:18 Re: PRAGNĘ ZAOPIEKOWAĆ SIE KOTKIEM KTORY SKRADNIE ME SERCE

To prawda, wszystkie fajne, i mnie serce boli. Ale te starsze mają chyba mniejsze szanse.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[następna]