Wrocław, Leoś po przejściach, ma dom stały:)i to jaki:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 17:28 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Zaciągnęłam dzisiaj Manię do weterynarza. Świerzb w jednym uchu. Drugie wygląda na czyste. Uszka wyczyszczone. Dostała na kark Stronghold. Pan weteryniarz powiedział, żeby codziennie czyścić uszy i za dwa tygodnie do weta.
No i Mania ma swoja pierwszą w życiu książeczkę zdrowia kota!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lip 13, 2010 18:30 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

turkawka pisze:Zaciągnęłam dzisiaj Manię do weterynarza. Świerzb w jednym uchu. Drugie wygląda na czyste. Uszka wyczyszczone. Dostała na kark Stronghold. Pan weteryniarz powiedział, żeby codziennie czyścić uszy i za dwa tygodnie do weta.
No i Mania ma swoja pierwszą w życiu książeczkę zdrowia kota!

:1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto lip 13, 2010 20:24 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

A ja byłam dzisiaj z Cezarym na czyszczeniu usząt. Obydwa bardzo zajęte. Ale Cezary cierpliwie zniósł czyszczenie, chociaż czasami bywało niebezpieczenie. Ze względu na rozległe zajęcie usząt przez świerzb już za tydzień muszę mu podać natępną dawkę Advocate. :kotek:

Asu

Od: Pon sty 14, 2008 19:45

Post » Wto lip 13, 2010 20:53 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Podnoszę.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lip 13, 2010 22:55 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

DT poszukiwane !!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lip 13, 2010 23:16 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

mawin pisze:DT poszukiwane !!!

jessi74

Post » Śro lip 14, 2010 8:25 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

kotki szukają DT :!: :!: :!: :!:

mawin

Post » Śro lip 14, 2010 9:27 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

DZIĘKUJĘ ZA PODRZUCANIE WĄTKU! obawiam się że koty które nie znajdą szybko dt zasilą schroniskowe szeregi

Miuti - rozważ któremu mogłabyś dać tymczasowy dom awaryjny ?
ja lub Beata w sytuacji "awaryjnej" zabieramy tego burasa, zapomniałam jego imienia, tego który jest płochy i nieufny ( ma małe szanse na ds, a schronisko to dla niego śmierć )
ja myślę że te dwa koty , czyli ten do mnie i ten który ewentualnie pojedzie do Miuti - musiałyby być zaszczepione
jak uważacie ? może ktoś ma fanty na bazarek?
mogę załatwić że koszt jednej szczepionki to 37zł , damy radę ? czy to dobry pomysł ?

jessi74

Post » Śro lip 14, 2010 10:12 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Ja mam fanty na bazarek. Są to nieużywane, w stanie bardzo dobrym 1. robot kuchenny, 2. toster/opiekacz, 3. spódnica na lato, 4. sweterek na wiosnę. Czy może ktoś to ode mnie odebrać?

Asu

Od: Pon sty 14, 2008 19:45

Post » Śro lip 14, 2010 11:34 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Ile Ogonków aktualnie szuka domku/DS, czy dobrze doczytaŁAM, że wszystkie z wyj, rudaska i buraska.
Nie mogę zaproponować DS, ale jeśli by mi ktoś przesłał zdjęcia na ewakinga@interia.pl, to poproszę koleżanke z TOZu, żeby umiesciła je na ich stronie. Nie mam większego kontaktu z KŻ, ale może i tam by je dziewczęta umiesciły. Mogę też przesłać je do Straży i EkoStraży, może gdzieś je ktoś wypatrzy, zawsze to większa szansa. Niestety jestem osiołek techniczny i nie potrafię kopiować z tematu zdjęć.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro lip 14, 2010 16:50 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Asu pisze:Ja mam fanty na bazarek. Są to nieużywane, w stanie bardzo dobrym 1. robot kuchenny, 2. toster/opiekacz, 3. spódnica na lato, 4. sweterek na wiosnę. Czy może ktoś to ode mnie odebrać?

Asu :1luvu: :1luvu: czy ktoś dysponuje czasem aby odebrać fanty i zrobić bazarek :oops:

jessi74

Post » Śro lip 14, 2010 19:17 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=114309
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 14, 2010 19:25 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

Jessi damy radę, zapłacę za jedno szczepienie. Jeśli koty są zdrow to to dobry pomysł. Najlepiej zaszczepić je jeszcze tam gdzie są i po kilku dniach zabrać.
Jessi do kiedy koty mogą tam zostać?

mawin

Post » Śro lip 14, 2010 19:34 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

mawin pisze:Jessi damy radę, zapłacę za jedno szczepienie. Jeśli koty są zdrow to to dobry pomysł. Najlepiej zaszczepić je jeszcze tam gdzie są i po kilku dniach zabrać.
Jessi do kiedy koty mogą tam zostać?

:1luvu: :1luvu: jutro u pani Teresy będzie turkawka, przy okazji podpyta jak sytuacja, ale sądzę że nieciekawa, bo pani Henia często przypomina mi się smsami :oops: a ja przecież pamiętam , tylko pomysłu nie mam :(

jessi74

Post » Śro lip 14, 2010 19:39 Re: WRO, schronisko to dla nich wyrok, błagam o domy tymczasowe

jessi74 pisze: Siedem dorosłych kotków, w wieku od 2 do 5 lat, wszystkie po przejściach , oddane lub kilkakrotnie wracały z adopcji, niektóre z nich wracały pobite, wylęknione.... u pani Teresy odzyskały nadzieję, spokój, świat znowu układał się w całość, u niej były kochane i potrzebne, nie były bite , przeganiane... miały siebie i swoją Panią...... one jeszcze nie wiedzą, ale pewnie czują , swoim kocim szóstym zmysłem..... że lada dzień nadejdzie tragedia.... nadejdzie koniec..... bo schroniskowa klatka , to dla nich koniec..... tam nie mają sznas na wyróżnienie się w tłumie kilkuset kotów..... jeszcze nie wiedzą, a może już to czują...
ich opiekunka zachorowała, sama wymaga opieki, a rodzina nie zgadza się dodatkowo na opiekę nad kotami i zamierza je oddać do schroniska. Znajoma pani Teresy wynegocjowała kilka dni i poprosiła wolonatriuszy o pomoc. Sprawa jest bardzo pilna. Te koty nie poradzą sobie w schronisku. Z teskonty przestaną jeść, wpadną w depresję...... a jeśli nawet nie, to nie mają szans na adopcje... zawsze będzie młodeszy ładniejszy kotek, którego można zabrać......
Może w Twoim sercu jest miejsce dla Baltazara, Jaśka Gogle lub Laosia, Mani czy Florki..... Albo Cezara Zostało naprawdę niewiele dni...... Spójrz w te piękne kocie oczy...... A może dasz któremuś z nich dom tymczasowy?

Baltazar - szary, przywódca stada, duży chłopak około 2 lat (sierpniowy). Bardzo lubi się z Laosiem. Jako kociak mial problemy, bo wypadł przez balkon. Nic po nim nie widać, żeby coś mu było za kociaka.
Obrazek

Mania: trikolorka. Miziak na potęgę. Znajoma Pani Heni mówi, że ona najłatwiej się przystosuje do nowych warunków. Około 5 lat. Kotka zabrana z Dworca Głównego. Nieduża, bardzo mądra kotka. Wymiziała się ze mną bardzo. Ma taki cienki ogonek
Obrazek
Laoś szaraczek z bialą bródką, przemiły kocurek, kocha inne koty,
okolo 3 lata, karmiony strzykawką od małego przez tą znajomą Pani
Heni.
Obrazek
Jasiek około 3 letni szaraczek. Nieufny. Siedzial/spał pod stołem.
Jako jedyny się nie miział, a ja też specjalnie nie naciskalam. Był w
adopcji dwa razy i wracał pobity :/ Potrzebuje dużo cierpliwości i tego,
żeby właściciel nie był nachalny. Nieufny. Też wykarmiony strzykawką,
bo porzucony przez kocią mamę.
Obrazek
Gogle i Florka Gogle - biało czarna kocia (bez wąsika), ma około 5 lat, mamusia Florki,
trochę od niej mniejsza.
Florka - około 2,5 roku, bardzo związana z Gogle, biało czarna z
wąsikiem. Straszne z niej mruczadło. Wystarczyło, że koło niej
usiadłam
a ona już mruczała :)
ObrazekObrazek

Cezar rudy pręgowany duży kocurek. Był również bity jako kociak, ale już chyba sobie z tym jakoś poradził. Ale nie głaskać go na siłę, bo może chapnąć. Leniwy kanapowiec. Od roku u Pani. Ma okolo 5-6 lat. Na pewno był szczepiony (tak mówili poprzedni właściciele). Leczony na Gajowej i Metalowców.
ObrazekObrazek
Obrazek :arrow: ma dT u Asu :1luvu: :1luvu: :arrow: niestety może zostać taM tylko tymczasowo :( pilnie szukamy mu domu stałego[/quote]
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 22:09 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

[poprzednia][następna]