Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
turkawka pisze:Zaciągnęłam dzisiaj Manię do weterynarza. Świerzb w jednym uchu. Drugie wygląda na czyste. Uszka wyczyszczone. Dostała na kark Stronghold. Pan weteryniarz powiedział, żeby codziennie czyścić uszy i za dwa tygodnie do weta.
No i Mania ma swoja pierwszą w życiu książeczkę zdrowia kota!
Asu pisze:Ja mam fanty na bazarek. Są to nieużywane, w stanie bardzo dobrym 1. robot kuchenny, 2. toster/opiekacz, 3. spódnica na lato, 4. sweterek na wiosnę. Czy może ktoś to ode mnie odebrać?
mawin pisze:Jessi damy radę, zapłacę za jedno szczepienie. Jeśli koty są zdrow to to dobry pomysł. Najlepiej zaszczepić je jeszcze tam gdzie są i po kilku dniach zabrać.
Jessi do kiedy koty mogą tam zostać?
jessi74 pisze: Siedem dorosłych kotków, w wieku od 2 do 5 lat, wszystkie po przejściach , oddane lub kilkakrotnie wracały z adopcji, niektóre z nich wracały pobite, wylęknione.... u pani Teresy odzyskały nadzieję, spokój, świat znowu układał się w całość, u niej były kochane i potrzebne, nie były bite , przeganiane... miały siebie i swoją Panią...... one jeszcze nie wiedzą, ale pewnie czują , swoim kocim szóstym zmysłem..... że lada dzień nadejdzie tragedia.... nadejdzie koniec..... bo schroniskowa klatka , to dla nich koniec..... tam nie mają sznas na wyróżnienie się w tłumie kilkuset kotów..... jeszcze nie wiedzą, a może już to czują...
ich opiekunka zachorowała, sama wymaga opieki, a rodzina nie zgadza się dodatkowo na opiekę nad kotami i zamierza je oddać do schroniska. Znajoma pani Teresy wynegocjowała kilka dni i poprosiła wolonatriuszy o pomoc. Sprawa jest bardzo pilna. Te koty nie poradzą sobie w schronisku. Z teskonty przestaną jeść, wpadną w depresję...... a jeśli nawet nie, to nie mają szans na adopcje... zawsze będzie młodeszy ładniejszy kotek, którego można zabrać......
Może w Twoim sercu jest miejsce dla Baltazara, Jaśka Gogle lub Laosia, Mani czy Florki..... Albo Cezara Zostało naprawdę niewiele dni...... Spójrz w te piękne kocie oczy...... A może dasz któremuś z nich dom tymczasowy?
Baltazar - szary, przywódca stada, duży chłopak około 2 lat (sierpniowy). Bardzo lubi się z Laosiem. Jako kociak mial problemy, bo wypadł przez balkon. Nic po nim nie widać, żeby coś mu było za kociaka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Jura, niafallaniaf, puszatek i 63 gości