Bry

oprocz czwartku powiadasz? kurcze,w tym tygoniu wyglada na to ze to wlasnie czwartek bedzie luzniejszym dniem, ale to nic. I tak bede musiala wyrwac sie na chwile z pracy odebrac Urine Off ze sklepu w centrum to moge podskoczyc i na Grodzka
Jestem nieprzytomna. Ten upal mi sie bardzo podoba ale tylko wtedy gdy siedze w wlasnej wannie albo w pracy i dmucha mi wiatrak z bliska. Wczoraj jechalam tramwajem na Krowodrze do kolezanki, ludzie sie nie myja i nie zwracaja uwagi na to czym cuchna... Kilka razy myslalam ze naprawde padne albo zwymiotuje. Jednak wlasny motor to jest to... klima za darmo i swiety anielski spokoj.
Ksiazki to jest cudna sprawa

Moi rodzice maja tak ok 2000 moze wiecej, ja mam hm troche mniej niz oni... Wlasnie od miesiaca probuje sie zmobilizowac zeby sobie wszystko policzyc i poukladac. Odkad sie nauczylam czytac - czyli mialam o 4 lat - non stop gdzies cos czytam i zewszad przywoze. Ostatnio wracajac z Katowic z kliniki na dworcu na taniej ksiazce wyczailam Gustawa Morcinka - ksiazki ktorych szukalam i za pare groszy bo piatka za ksiazke to nieduzo. Czytam wlasnie "Poklad Joanny" i zaskoczona jestem w jak plastyczny sposob mozna opisac kopalnie wegla... Jestem wnuczka gornika, z dziadkiem nie zdazylam porozmawiac o pracy w kopalni, a poza tym uwielbiam kopalnie, huty i takie tam. Juz mam mala kolekcje publikacji o Slasku, poluje teraz na taka jedna ksiazke na temat rozwoju przemyslu ze zdjeciami maszyn parowych sprowadzanych w 18 wieku do Europy - na Slasku przywieziono pierwsza wlasnie na naszym kontynencie do odpompowywania wody z kopalni, pracuje nadal i jest w bardzo dobrym stanie. Ksiazka troche kosztuje ale szukam okazji, na pewno sie gdzies taka trafi
Ide po kawe szybki prysznic i spadam pracowac. Najchetniej poszlabym spac z korkami w uszach. Sasiedzi z gory to debile i kretyni, wczoraj sie awanturowali tak ze pol ulicy patrzylo a dzis od rana drażnią swojego glupiego rudego psa, ktory szczeka. Na dodatek od szostej rano szczeka regularnie pies z ulicy wyzej - moj pies mu odszczekuje, kretyn, ale czemu nad moja glowa....? Mam krwiozercze niehumanitarne i antypsie mysli dzis od bladego switu