7 tygodniowa ragdollka Dolly - w najlepszym domku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 9:42 Re: 7 tygodniowa ragdollka szuka domku.......

Cudna! Przez kilka lat marzyłam o ragdollu :oops: Marzenia się skończyły, jak w wyniku bycia DT dorobiłam się 4 kotów. Mocno trzymam kciuki za dobry domek dla małej!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 9:43 Re: 7 tygodniowa ragdollka szuka domku.......

Mała jest cudna i .....rzeczywiście jakaś taka szmaciana;P

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro lip 14, 2010 9:45 Re: 7 tygodniowa ragdollka szuka domku.......

Dziękuję :1luvu: :1luvu:
Muszę zatem mieć baczenie i ostro dopilnować, aby w niepowołame ręce nie trafiła :D Bycie matką chrzestną zobowiązuje :oops:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro lip 14, 2010 9:48 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Oj zobowiązuje;):)

martaslupsk

Post » Śro lip 14, 2010 10:25 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Banerek dla ślicznotki :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/dollyw][IMG]http://tnij.org/dollyb[/IMG][/URL]
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lip 14, 2010 10:56 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Niestety, na forum też zdarzyło się kilku pseudohodowców- rozmnażaczy.
Sterylizować spokojnie można od 13 tygodnia życia, potrzebujesz tylko weta z doświadczeniem.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro lip 14, 2010 10:56 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

panikota pisze:Banerek dla ślicznotki :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/dollyw][IMG]http://tnij.org/dollyb[/IMG][/URL]

bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

martaslupsk

Post » Śro lip 14, 2010 11:08 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Biedna matka i biedne maleństwa .
Po raz kolejny okazuje się , że popularność szkodzi rasie .
Kciuki za dobry stały domek :ok:
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Śro lip 14, 2010 11:09 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Kikee pisze:Biedna matka i biedne maleństwa .
Po raz kolejny okazuje się , że popularność szkodzi rasie .
Kciuki za dobry stały domek :ok:

Ciekawa jestem ile jeszcze takich mezaliansów z tej kotki będzie... 8O :evil:

martaslupsk

Post » Śro lip 14, 2010 11:14 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

martaslupsk pisze:Przepraszam za jakość fotek ...w piatek będą lepsze:)
Oto koteczka ( imię jak ktoś ma pomysł to niech się podzieli ...mi już pomysły wyszły)

Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]

Cudna jest :1luvu:
Wygląda jak mój znaleziony Kurczuś gdy był mały, wyrósł na pięknego syjama :roll: :mrgreen:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 14, 2010 11:16 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

W schronie też mówili ,że to syjamki .....wet za to ,że ragdollki .....matka podobno ragdollka ...chyba ,że tatuś syjam;P ( pszenno - buraczano - działkowy:P)

Edit: Jak to mówią rasowe bez rodowodu :ryk: :ryk: :ryk: :twisted:

martaslupsk

Post » Śro lip 14, 2010 11:26 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

martaslupsk pisze:W schronie też mówili ,że to syjamki .....wet za to ,że ragdollki .....matka podobno ragdollka ...chyba ,że tatuś syjam;P ( pszenno - buraczano - działkowy:P)

Mój Kurczuś też długo uchodził za ragdolla i to wśród hodowców. Nawet szef Kota Albert myślał, że to ragdoll gdy Kurczak pojawił się na rozkładówce w świątecznym numerze, ale Kurczuś postanowił być syjamem co mnie bardzo cieszy, bo kocham tę rasę.
Kurczuś też jest produktem pseudohodowli co przypłacił zdrowiem, ma chorobę genetyczną :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro lip 14, 2010 11:29 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Piękna. :1luvu:
Też kiedyś marzyłam o ragdollu. :wink: Ale jako że limit kotów mam przekroczony to potrzymam mocno kciuki za najlepszy domek dla ślicznotki. :ok: :ok: :ok: I poproszę o więcej fotek. :wink: :)

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro lip 14, 2010 11:31 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

iwcia pisze:
martaslupsk pisze:W schronie też mówili ,że to syjamki .....wet za to ,że ragdollki .....matka podobno ragdollka ...chyba ,że tatuś syjam;P ( pszenno - buraczano - działkowy:P)

Mój Kurczuś też długo uchodził za ragdolla i to wśród hodowców. Nawet szef Kota Albert myślał, że to ragdoll gdy Kurczak pojawił się na rozkładówce w świątecznym numerze, ale Kurczuś postanowił być syjamem co mnie bardzo cieszy, bo kocham tę rasę.
Kurczuś też jest produktem pseudohodowli co przypłacił zdrowiem, ma chorobę genetyczną :(

A załapiemy się na fotkę Kurczusia??? :oops: :D

martaslupsk

Post » Śro lip 14, 2010 11:56 Re: 7 tygodniowa ragdollka Dolly szuka domku.......

Proszę bardzo, oto Kuczuś we własnej osobie ;)
Nie moge znależć zdjecia zrobionego tuż po znalezieniu, nie miał czterech tygodni i był cały biały ze sterczącyą dłuższa sierścią, dopiero widać było zarysy maski i łapek.
To jedno ze zdjeć z sesji do Kota
Obrazek
Tu miał ok 2,5 miesiaca
Obrazek
Tu o miesiąc starszy
Obrazek
To zaraz po kastracji, miał ok 6 miesięcy
Obrazek
A to Kurczak aktualnie ma rok i 10 miesięcy, zakończył już wybarwianie futerka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

iwcia

[poprzednia][następna]