monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 13, 2010 10:58 Re: monochromatycznie - po prostu

słuchajcie ciotki nieliczne co się nam przydażyło podczas późno wieczornych wypadów podwórkowych. Idziemy sobie grzecznie ze stadem na boisko celem odsikania, odkupania i uskuteczniania szaleńczych galopów. Jest ciemno strasznie, bo komuś przyszło do głowy robić u nas remont parkingu i dojazdowej a przy okazji wymienić wszystkie latarnie - no więc póki co stare zabrali, nowych nie podłaczyli. Ciemności straszliwe, łazimy, wracamy, nikogo na dworze nie ma, żywej duszy. Nagle Maciek mówi: "Ty widzisz to świecące w krzakach?" Kurna patrzę i nic nie widzę, dopiero po chwili, jak już zaczynamy wątpić, czy to aby nie omamy wzrokowe stwierdzam organoleptycznie, ze kurna faktycznie, no świeci, na czerwono, niebiesko, zielono i w ogóle, wszystkimi kolorami 8O
Ciemno jest jak w dupie, no ale mamy obstawę psów trzech to idziemy w te krzaki to sprawdzić, podchodzimy - światło zaczyna się poruszać, kręgi zatacza, zmienia kierunki - upewniam się czy aby któryś z sąsiadów nie szczy już ze śmiechu patrząc na nas z balkonu, ale nie, pustki.
Staje w bezpiecznej odległości i wysyłam Macka na zwiady, widzę jak podchodzi coraz bliżej tego czegoś, coraz bliżej, już jest niecały metr od celu i wnet to coś świecące się zrywa i biegnie wprost na niego, przefruwa mu koło głowy i ucieka na drzewo. My - zawał serca, Lolka w pogoń za tym i wnet uświadamiamy sobie, ze to jest kot sąsiada co na wieczorne wychodzi spacery - a sąsiad tymczasem na ławce się zwija ze śmiechu i krzyżując nogi chroni się przed zsikaniem. Dobrze, ze ciemno było, to nie było widać buraków na naszych gębach :twisted: Kota z fleszerem na obroży się przestraszyli :twisted:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lip 13, 2010 11:11 Re: monochromatycznie - po prostu

:ryk: ufo :ryk:

a ciotki nieliczne, bo większość pewno nawet nie wie, że monochromy wąta mają :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 14, 2010 8:04 Re: monochromatycznie - po prostu

pewnie i racja, jak ktoś porzuca wątek na 2 lata a potem nagle go reanimuje, to wszyscy sobie idą precz, bo co będą zaglądać jak martwa cisza :roll:

wczoraj otrzymałam ciekawy telefon i w czwartek będziemy mieć odwiedziny w sprawie Dzieciora. Brzmi nieprawdopodobnie, ale ktoś zainteresował się moim mini dzikusem. Ten ktoś a kota od nas ze schronu, 2 letniego i szuka towarzystwa dla tegoż. Miałam nie pisać, by nie zapeszać, ale postanowiłam nie wierzyć w gusła. Czekamy zatem na jutrzejszy wieczór.
Obrazek

Magija

Post » Śro lip 14, 2010 8:06 Re: monochromatycznie - po prostu

O monochromy mają wątek, w tym najgrubszy kot świata, będzie trzeba się z nim na spokojnie zapoznać.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro lip 14, 2010 8:07 Re: monochromatycznie - po prostu

Satyr77 pisze:O monochromy mają wątek, w tym najgrubszy kot świata, będzie trzeba się z nim na spokojnie zapoznać.

o witamy tymczasowego tatusia monochromatycznego Sylwusia :twisted:
Obrazek

Magija

Post » Śro lip 14, 2010 8:24 Re: monochromatycznie - po prostu

kurczę, Madzia, za Dzieciora :ok: :ok: :ok:

Georg-inia

Post » Czw lip 15, 2010 6:43 Re: monochromatycznie - po prostu

Dziecior pojechał, wcześniej pokazując jaki jest na prawdę, co by Pana odwiedzającego nie zwiodła słodka buzia. Pogadaliśmy, pokarmiliśmy dziecię by móc dotknąć i obejrzeć z odległości mniejszej niż 1,5 metra i pojechała.
Ledwo Pan wyszedł z kotem w torbie to ja za telefon i do Gośki relacjonować, facet stał wtedy jeszcze na dole, więc robiąc podgląd co chwila opowiadałam Gośce kto zacz, ze ma kota od nas ze schronu, że ten kot był dziki, że miał grzyba, że trzeba go było kilka razy dziennie smarować, że się nie dało bo kot od ludzi uciekał, że facet wymyślił, że kota w szelki i na 5 metrową linkę, że w ten sposób mógł go wyleczyć, że oswoił, że miał 2 koty i psa, że pies umarł ze starości, że pierwszy kot to z takiego powodu, że drugi na nerki - normalnie tak się rozpaplałam, że mnie Gośka rozłączyła :twisted: Znaczy nie dosłownie, tylko powiedziała, że musi już kończyć :mrgreen:
Denerwuję się Arlą, bo to jednak dzikus, zmiana miejsca jest dla niej stresująca, wczoraj tak się bała siedząc w torbie, choć pan zagadał do niej w kocim języku i ją uspakajał - wczoraj też dostałam już maila, że siedzi w koszyku i jest spokojna, rozgląda się i że czekają na noc. No, to oddałam Dzieciora, ale stresować się przestanę, jak usłyszę lub przeczytam, że Dziecior zaaklimatyzowany a Rudy zakochany. No.

Aha, namiary na Wieśka Pan dostał, bo co będzie sam w oknach dłubał jak fachowcy są od tego :twisted:
Obrazek

Magija

Post » Pt lip 16, 2010 8:27 Re: monochromatycznie - po prostu

Ha!!! Troszkę mi to czasu zajęło, ale udało mi się wytropić ten wątek :mrgreen: . Teraz muszę znaleźć więcej, żeby go sobie dokładnie przestudiować :wink:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lip 16, 2010 8:35 Re: monochromatycznie - po prostu

Magija pisze:Aha, namiary na Wieśka Pan dostał, bo co będzie sam w oknach dłubał jak fachowcy są od tego :twisted:

dzięki :oops:

cieszę się, że sie małej udało :ok: na pewno będzie dobrze, skoro Pan z takim podejściem :ok:

Georg-inia

Post » Pt lip 16, 2010 14:17 Re: monochromatycznie - po prostu

ooo... gratulacje :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lip 18, 2010 20:34 Re: monochromatycznie - po prostu

oooo Wy tutaj? I ja przypadkowo odnalazłam :oops:. Witam i doczytam :) :ok:. Niech się Arli kochanej wiedzie :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto paź 18, 2011 9:01 Re: monochromatycznie - po prostu

jakiś czas temu nasi Duzi zafundowali nam koci telewizor

Bo jak wiadomo, albo jak sądzi większość obserwując życie w akwarium można się zrelaksować, posłuchać szumu wody, po mału odpłynąć... akwarium uspakaja, odpręża, pozwala się wyciszyć...

Obrazek

ryby, zamieszkujące zbiornik dzięki powolnemu, synchronicznemu poruszaniu się mają dobroczynny wpływ na obserwatorów
Obrazek

no chyba, że...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tak oto raz na zawsze wyjaśniamy tym, którzy mają jeszcze jakieś wątpliwości
akwarium nie uspakaja, nie relaksuje, nie wycisza
jest źródłem stresu, wywołuje frustrację i agresję
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 18, 2011 9:28 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

:ryk:

gorzej rybki - tarło w takich warunkach... przecież to grozi traumą na całe życie i więcej narybku nie będzie!

Georg-inia

Post » Wto paź 18, 2011 9:30 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

Georg-inia pisze::ryk:

gorzej rybki - tarło w takich warunkach... przecież to grozi traumą na całe życie i więcej narybku nie będzie!

i tu się ciocia myli, niestety
u nas tarło co chwilę - gorzej niż króliki na prawdę :roll:
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 18, 2011 10:34 Re: monochromatycznie i nie tylko - czyli powracamy i zapraszamy

oj tam, w dobie płaszczaków monitorów taki grzejnik wodny to świetny zakup dla kota

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

[poprzednia][następna]